Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.063
7.481
113
Nobeden ne zeli nicesar, najmanj pa rigidnih zasedenih oldway nacinov, ko se ze prelezanine kazejo in popolna neprilagodjivost razmeram ter vztrajanje na starih nacinih, pa ceprav s silo.
Sprva je slo v smeri, da je slo vse na kitajsko, ker je zasluzek vecji (pri kupcu se to ni nikjer ppznalo) in sedenje na lovorikah, potem kitajci svoje zaceli, njim je treba prepovedati sem priti in moledovanje po visjih davscinah in drugih ovirah za njih, da pri sebi ni treba nic spremeniti...

Evropa se bo pac morala prilagoditi s svojo avtomobilsko industrijo, ce bo hotela parirati ali pa naj posce druge vire prezivetja. Ce bo racunala na altruizem in pridigala lazno moralo svojim "podanikom", naredila pa nic, se zna pa res bolj klavrno koncati vse skupaj. Pac, časi uberwagnov, ker tako recem in price tag nabijem (to dvoje je pa tudi vse), so se končali...

P.s.
Sicer pa kapo dol VAGu, ki je zacel s tem spoznanjem. Volkswagen je lansiral celo linijo EVjev na trg po prakticno kitajskih cenah. Pac se je/bo odpovedal kroni in bo kmalu zato sinonim za poceni in cenen avto, kot so bili Francozi, ker so imeli nizji price tag, ampak preziveti je treba.

Kar jaz ne razumem enih tu je, da ceprav se strinjam, da je treba nekaj narediti, da se Kitajci ne bodo tako na izi skozi zadnja vrata not štulili, so pripravljeni sprejeti, da gre samo na njihov račun.

Ja, ne razumem enih tu ki zelijo da EU EV industrija “crkne”

Zate pa sploh no comment. Od kdaj je ZDA v EU in koji klinac je drugače kot Kitajci?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.514
7.261
113
Aha, tepa naj malo EU prvo pred svojim pragom pomete.
Kako se v DE (in pri nas) v gradbenistvu izkorisca tuje delavce…ker pac eu tako pase. Musk pa jim gre v nos, ker nakazuje EU EV industriji kako se dela, in ga zato šikanirajo

• Všeč mi je

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.232
1.111
113
Viper_XxL , darjan : sicer protislovno ampak z obema se polno strinjam (zadni posti). Musku kapo dol ker inovira in dela zadeve drugace kot eni mislijo da je edino prav, EU pa ker vsaj se priblizno nekaj za posameznika (ceprav vedno bolj virtualno) stori.

• Všeč mi je
Reactions: mags in darjan

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.637
1.627
113
Musk se mora zavedati da je prišel v Evropo, kjer ne moreš za 2k€ človeka zasužnjit, kot v USA ter Kitajskem (kjer to narediš še za pol manj). Jebiga, tu so bolniške in 40 urni delovni teden ter 20+ dni dopusta.

Srečen kot otrok, da ne živim v kakšnem drugem delu sveta....
Ker je tako enostavno posploševat?
Po EU marsikje delajo avte za tretjino ameriške tesline plače.

• Všeč mi je
Reactions: mags

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.637
1.627
113
Glavni problem EU je, da ne stoji za svojimi besedami.
In ujčka EU avto industrijo, da se ne premakne nikamor. Sicer pa je to fizikalni zakon - če na telo ne deluje določena sila, se le ta ne premakne.
Na Kitajskem je nekaj velemest, kjer so nove registracije fosilcev preprosto prepovedane. Če hočeš tam kaj prodat, je edina opcija električno vozilo.

V EU so pa politikov polne besede zelenega prehoda, vmes pa rušijo nuklearke, promovirajo ruski plin in subvencionirajo arabsko nafto. Povprečne CO2 emisije evropskega voznega parka, namesto, da bi upadale, pa naraščajo. Posledice so pa tu.

Kitajske avte lahko ocarinijo, ampak potem pridejo povračilni ukrepi Kitajske. In bo spet nemška premija izvisela. V vmesnem času, pa Kitajci osvajajo svet. Danes sem v naši konzervativni vukojebini videl prvega lokalno registriranega Forthinga.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.514
7.261
113
To je to ja. Ampak za razliko od kitjske se pri nas demokraticno voli politike in le ti presneto gledajo da se ne zamerijo ljudem. In ker ljudem ni jasno, zakaj rabimo EVje smo kjer smo…
Kitajska pa pac naredi kaj hoce, volitve gor ali dol

• Haha

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.637
1.627
113
Tudi EU lahko naredi kar hoče. Je bila desetletja vodilna sila. Ampak trenutno v glavnem gobec vrti.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe