Okolju prijazni avtomobili

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.695
13.877
113
tukaj še več podatkov...tehnično so mal priključili k floti...

najcenješi na mobile.de
pod 40k in minus 3k še :D

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
Pa še nekaj: če ima polnilnica wifi upravljanje jo boš ob vsakem premiku moral na novo konfigurirat v wifi, AMPAK prej jo moraš na starem izbrisat.
Tole. Ravno danes izrocam kolegu povnivec (cakal sem se 32A to šuko adapter), pa bi mu rad sparil z njegovim obstojecim appom (Smart life) prek BT! (Ker bova to delala v kafani). Ali to gre, ali za prvo penetracijo rabis wifi?

• Haha
Reactions: Rekreacija

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.695
13.877
113
ne rabiš wifija, ce ima gor gumb lahk s pritiski nastavljaš par osnovnih stvari, razen če je tvoja škoda glupa ko satan... čak vidva bi se mal priklopla na kafano??? Sej pa maš topli dom, ali?

• Ljubezen
Reactions: Rekreacija

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
Na kafano, seveda. Za minuto, da vidim ce dela, ce ne vrnem kitajcu. Na tej lokaciji nimam toplega doma, pa tudi doma nimam stroma v garazi

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
ne rabiš wifija, ce ima gor gumb lahk s pritiski nastavljaš par osnovnih stvari, razen če je tvoja škoda glupa ko satan... čak vidva bi se mal priklopla na kafano??? Sej pa maš topli dom, ali?
Punjač ima wifi in bt. On ima Smart life app ze na telefonu, ker doma krmili rekuperacijo. Rad bi mu dodal povnivec v profil, ampak samo prek bt. Zato sprasujem ce je ze kdo paril ppvnivec z appom prek bt

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Tole. Ravno danes izrocam kolegu povnivec (cakal sem se 32A to šuko adapter), pa bi mu rad sparil z njegovim obstojecim appom (Smart life) prek BT! (Ker bova to delala v kafani). Ali to gre, ali za prvo penetracijo rabis wifi?
Moja rabi WiFi, BT uporablja samo za prvi spoj telefona s polnilnico, da gor naložiš podatke od WiFi. Kot rečeno pa je možno da jo boš moral prej izbrisat s svojega WiFi, če si jo gor priklopil in iz svojega App. To je ene vrste varovanje pred krajo.
V bistvu poizkusiš pa vidiš.

• Všeč mi je
Reactions: KarEn in sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Sej te zadeve delajo vedno dvostopenjsko. Daš stvar v način parjenja (kar ponavadi že je iz fabrike) in v appu se ti preko Bt poveže na napravo, kjer vneseš SSID in geslo od wifi omrežja. Brez wifija ne bo delalo, lahko pa nastaviš to (v kafani) BREZ da si v original wifi omrežju (rabiš pa podatke o wifiju skupaj z geslom da se vnesejo na napravo).

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
Sem v kafani ponucal njihov wifi, brez tega ni šlo. Nisem nasel opcije BT priklopa v SmartL. No kakorkoli, jaz sem svoje opravil, zdaj pa naj si pari v miru ce bo slo prek BT (cilj je upravljanje na terenu prek telfona, ker so moznosti prek gumba bolj omejene.

Priponke

• IMG_20260414_160429.jpg
    IMG_20260414_160429.jpg
    2,3 MB · Ogledi: 26

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.048
248
63
Evo, odslej se mora kolega vsakič pred polnjenjem pofočkati v kafani na ta wifi. Kot pravi slogan pri teh polnilnicah - "prvega ne pozabiš nikoli". Ali pa bo polnil samo na vtičnici v kafani - kar je lahko win-win.

...

disclaimer: v resnici se mi glede tega sanja ne

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.358
4.866
113
Sem v kafani ponucal njihov wifi, brez tega ni šlo. Nisem nasel opcije BT priklopa v SmartL. No kakorkoli, jaz sem svoje opravil, zdaj pa naj si pari v miru ce bo slo prek BT (cilj je upravljanje na terenu prek telfona, ker so moznosti prek gumba bolj omejene.
Evo, odslej se mora kolega vsakič pred polnjenjem pofočkati v kafani na ta wifi. Kot pravi slogan pri teh polnilnicah - "prvega ne pozabiš nikoli". Ali pa bo polnil samo na vtičnici v kafani - kar je lahko win-win.

...

Če dela kot moja (in verjetno jih 99% dela tako), bo lahko polnil povsod preko gumba na polnilnici (kar mimogrede niti ni tako komplicirano - premikaš A za moč polnjenja in eventualno nastaviš zamik vklopa - v resnici ga nisem še nikoli), itak pa si zapomni zadnjo nastavitev.
Če bo hotel upravljat preko telefona pa izbris iz "kafič wifi" pa prijava v "kamp wifi", pa izbris tam in prijava v "skret wifi",........ Ko tako berem razumem odpor do EVjev. :evil:

MimGrede: original MB polnilec nima nič gumba, nič nastavitev, nič wifi - plug and charge, ali - hate it or love it.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.151
7.540
113
Marsikateri original polnilec je tako...pa tudi na aliju najdeš takšne, ampak če hoče človek fancy wifi, potem pač mora vložit nekaj know-howa v to in poštimat kot treba, ne pa glumit v kafani.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.695
13.877
113

...

ne, pomojem nima veze, itak z gumbom lahko vse nastaviš imam nekak enako 3fazno... omejiš na Ampere in je to to, ostalo pa avto naredi. Če imaš pametni avto seveda :evil:
Prek smart things je edino, da imaš prikaze po datumih in grafe kolk in kdaj si polnil... druga pametnega pa ni tam gor. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
5.828
2.594
113
No danes mu je en ITjevec v sluzbi baje zrihtal, da mu bo delalo kjerkoli. Upam da res, ker izrecno pravi, da ni prek BT ampak (lastnega) hotspota na mobilcu. Itak lahko stela z gumbom, ampak me vseeno fascinira zakaj ne gre prek BT in cemu potem vgrajen BT sploh sluzi.