Okolju prijazni avtomobili

mtl

Guru
19. jul 2007
11.250
871
113
Kras
www.mtl.si
Ne vem pa kaj je tako res hudega, da se koplje grob, večina ljudi itak ne gre več na ICE, ko enkrat sproba EV, tako da jim bo nova tehnologija le v veselje.
Sicer že stara novica, ampak vseeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
3.251
2.202
113
Iskajoč brata
sem prebral članek in od vsega forsiranja električnih avtomobilov, je še vedno 75% prodanih 100%ICE avtov...
od vseh prodanih jih ima 89% še vedno bencinski/dizelski motor...

Statistika in procenti so kot prost...tka, obrne se tako kot jo želiš...
Jaz sem tudi danes naredil 100% več sklec kot včeraj... Samo včeraj sem jih samo 2, danes sem jih pa 4 :)

• Všeč mi je
Reactions: trance0 in sajkek

mtl

Guru
19. jul 2007
11.250
871
113
Kras
www.mtl.si
Upoštevaj, da se je proces menjave pričel. Glej odstotke rasti, ne celoten delež trga.
Sem napisal že nekaj časa nazaj. S prihodom manjših in cenovno RELATIVNO (da ne bo Steve spet histeričnega napada dobil :valjamse: ) ugodnih EVjev, se bo ta delež po mojem mišljenju precej hitro dvigoval. S trenutno veljavno subvencijo je že marsikateri EV cenejši od primerljivega ICEja, tako da za drugi avto je praktično že za skoraj vse, ki imajo možnost polnjenja doma, optimalnejša izbira. Zato se pa tudi tako množijo.

• Všeč mi je
Reactions: KStoner in Hanzi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.664
7.447
113
Sicer že stara novica, ampak vseeno:
To pa pravi gugl danes

• Global Intention to Repurchase: A Global EV Drivers Alliance (GEVA) survey of over 23,000 drivers in 18 countries found that 92% plan to buy another zero-emission EV, while only 1% would return to a petrol or diesel car.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.803
1.424
113
Drži, sam za to rabiš čas in primerno varnostno razdaljo.
Rabiš znat opazovat in se prilagodit videnemu. Ko sem jopazil, da se bo zavrtel pred mano, nisem imel niti približno uradne varnostne. Niti blizu. Za ga je zamet ob cesti kar grobo usavljal. Ampak še 1x: če veš kaj gledaš in kaj delaš, ni problema.
OK, lahkop bi rekli tudi primerna varnostna, ampak pač primerna tvojim tazmeram, Kar je lahko veliiiiko manj od uradno najmanjše. Ali pa veliiiiko več.
Ker rečt vsakič (kot naša vrla policija) da je varnostna kriva za nesrečo, ko je nekdo priletel v skoraj stoječo kolono po tem, ko je bil nekaj 100 metrov za njo in pač ni zavoral, ker ni gledal, ni vodel, je spal ipd ... je bedarije. Folk pa pada nanjo.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.664
7.447
113
Seveda, nizja tarifa je nekje v rangu 1.5-3€ na 100km. Kar je ogromno pod ceno dinozavrov

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.075
17
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Seveda, nizja tarifa je nekje v rangu 1.5-3€ na 100km. Kar je ogromno pod ceno dinozavrov
To že, ampak ko sem gledal primerljiv EV (edini pravzaprav) je bil skoraj 7000 € dražji, kar čez palec pomeni 100 tisoč km, da bi prišel na isti strošek nabavne cene EV. Napačno značko je tudi imel. Pa še doma ne morem polnit.

PS. Prvi tank bencina je pošel po 1133 prevoženih km.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.748
10.858
113
Rabiš znat opazovat in se prilagodit videnemu. Ko sem jopazil, da se bo zavrtel pred mano, nisem imel niti približno uradne varnostne. Niti blizu. Za ga je zamet ob cesti kar grobo usavljal. Ampak še 1x: če veš kaj gledaš in kaj delaš, ni problema.
OK, lahkop bi rekli tudi primerna varnostna, ampak pač primerna tvojim tazmeram, Kar je lahko veliiiiko manj od uradno najmanjše. Ali pa veliiiiko več.
Ker rečt vsakič (kot naša vrla policija) da je varnostna kriva za nesrečo, ko je nekdo priletel v skoraj stoječo kolono po tem, ko je bil nekaj 100 metrov za njo in pač ni zavoral, ker ni gledal, ni vodel, je spal ipd ... je bedarije. Folk pa pada nanjo.
Kot sem rekel, primerno varnostno razdaljo. Pa ne prilagojeno samo tebi, ki si pač Šumaher, ampak tudi tistemu pred tabo, da ga ne nerviraš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.664
7.447
113
Zanimivo..

1768293878485.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.186
8.441
113
Zato sem ti pripela datoteko. Od tu: https://www.ads-slo.org/statistika

Moj sažetak je 11% EVjev od vseh prvič registriranih vozil v 2025. Kar je več kot 5%, če moram tudi to zinterpretirati.

BTW, tudi lani je bilo na koncu leta več kot 5% na novo registriranih avtov, če prav vidim... 5,9%.