Najprej še enkrat hvala vsem za odlične nasvete
Projektiranje na 0 stopinj si verjetno lahko privoščimo, ker je za dogrevanje na voljo še dodatna stenska klimo, ki je lahko v uporabi ob hujšem mrazu.
vincent:
"Kvadraturo zunanjih sten sem cca zadel..po tvoji označbi jih je nekaj prek 50 m2. V kolikor gre res samo za 20 cm betona je izolativnost precej porazna (si ziher da je vse betonsko?) ker običajno so en del vlili iz betona, drugi pa dali cegle (debelino stene je na vsak način dobro izmerit)"
Od zunaj menda dejansko izgleda beton, zunanje fasade ni. V EI je navedeno 20 cm betona (sicer jo je pisal lopov in mu ne gre zaupati čisto nič), dobil sem še info, da je isti podatek naveden tudi v uporabnem dovoljenju. Naročim, da naj pomerijo še z metrom...
"Sam bi ob taki porazni steni
na vsak način imel radiatorje v vsaki sobi, ker tole je treba skoz po malem ogrevat, drugače imaš plesni za dol špohtlat.
Radiatorje povečajte kolikor gre glede na eststiko...običjano je to 20 cm ter izberite model K22 (debelina radiatorja)"
Absolutno, bodo v vseh sobah. Te debline sem pogledal na netu, je nekaj večji K22 v vseh pogledih enakovreden manjšemu K33? Je sploh smiselno razmišljati o K33?
Največ razmisleka je treba narediti okrog radiatorja pri balkonskih vratih (na tlorisu je okno na balkon z balkonskimi vrati prikazano spodaj pod št. 10 in levo od št. 10 (tam je trenutno zid), ta šipa bo v obliki črke L s površino 13 m2, ker je v stanovanju premalo svetlobe):
-je tukaj koristno (nujno?) dati radiator minimalne višine po tleh ob šipi balkona?
-je velika razlika če se pri površini 13 m2 uporabi dvoslojno (samo zato, ker spusti skozi tretjino več svetlobe) in ne 3-slojno okno?
-AI mi sitnari s hidravličnim uravnoteženjem raidatorskega sistema in odzračevalnimi lončki (sistem je pa ves v isti ravnini), se to v praksi dela pri tako majhnih kvadraturah?
TČ bo lavfala ves čas.