Nuvi 1350 se ne zažene

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Garmin 1350 se ne zažene in po vklopu ostane na začetnem zaslonu tudi več ur (slika 2) nato ga lahko ugasnem samo z daljšim pritiskom na gumb za vklop, če ga pa priklopim na računalnik se začne povezovati ampak nato zamrzne (slika 1).
To je vse kar da od sebe. Ne deluje niti reset s pritiskom desno spodaj na zaslon.
Se komu kaj sanja kaj bi bilo narobe?

 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede na letnico pri copyright (2009) nisi naprave še nikoli posodobil preko webupdaterja.
Bila je napaka v firmware,kjer se je zgodilo točno to kar se je sedaj tebi.
V novejšem FW so to popravili.
Za rešit tvoj problem sem ti poslal vse potrebno na ZS.
 

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Nič posebnega nisem počel, vklopil sem ga med vožnjo brez nosilca počakal, da najde satelite nato pa izklopil. Potem doma pa tole...
Od včeraj zvečer že poskušam pa vedno isto
 

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Sedaj se je zbudil in lepo deluje in nameščen ima software version 5.30

Najlepša hvala za tvoj trud
nahrung002.gif
 

transalp

Zelenc'
4. avg 2011
5
0
1
Podobne težave ... 1350 se vklopi, pokaže začetni screen (copyright 2009), nato se po različno dolgem času izklopi - traja nekje med 10 in 30 sekund. Včasih izpiše še "nalaganje zemljevidov", nekajkrat uspe priti celo do copyrightov zemljevidov. Ob USB priklopu na PC začne kazati zeleni progress bar, nato se restarta in nato cikla na enak način.

Držanje spodnjega desnega kota zaslona ob vklopu zelo redko (npr. na 15 poskusov) pripelje do vprašanja o resetu uporabniških podatkov (DA / NE), odgovoriti ni mogoče, ker v istem trenutku zmrzne in se kakih 10 sekund kasneje izklopi.

Poskusil sem z držanjem zgornjega levega kota ob vklopu, takrat PC napravo zazna, webupdater izpiše njen ID, ob poskusu update-a pa vedno javi, da je "update file corrupted". Zatem ponudi še GCD update, vendar takrat USB zveze ni več. Trajne USB zveze mi ne uspe vzpostaviti, do slike povezave s PCjem torej nikoli ne pride.

Brez USB povezave in z držanjem zgornjega levega kota zaslona ob vklopu včasih po daljšem času pride v kalibracijski mode zaslona. Včasih kalibracija uspe, pogosteje vmes zmrzne.

So še kak možnosti "eksorcizma"? Hvaležen bom za vaše nasvete, lahko tudi na ZS.
 

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Izbriši iz osnovnega pomnilnika Nuvija datoteko GUPDATE.GCD in ponovno zaženi WebUpdapter. Mislim, da ti bo to pomagalo.
 

transalp

Zelenc'
4. avg 2011
5
0
1
Na noben način ne morem dostopati do Garminovega pomnilnika. Napravo zazna le WebUpdater - javi tip (13xx / 14xx) in ID naprave, sledi neuspešen update. Na PC-ju naprava ni vidna, čeprav jo PC zazna in javi, da je "pripravljena za uporabo" - USB gonilnike sem instaliral...
 

transalp

Zelenc'
4. avg 2011
5
0
1
Hmmm... Pravkar ponovno instaliral Garminove USB gonilnike, ver. 2.3. Priključil Garmin tudi na drug USB port. PC za kratek čas zazna napravo, vendar le, če držim tipko za vklop in hkrati zgornji levi vogal zaslona (pre-boot mode?). V Windows Explorerju se naprava nikdar ne pojavi, kljub vztrajnemu osveževanju prikaza z F5. Po kakih 15 do 20 sekundah se na Garminu pojavi zelen "progress bar", kmalu sledi reboot. Ob pojavu progress bara je USB zveza prekinjena - niti WebUpdater naprave ne vidi več.

Sicer se zgolj ob priklopu USB kabla (brez stalnega pritiskanja vklopne tipke in vogala zaslona) Nuvi vklopi, malo kasneje se pojavi zeleni progress bar, PC pa ne zazna nič.

Poskusil sem tudi na drugem PC-ju, obnašanje je identično. Zakaj PC javi "Garmin USB GPS found" in nato, da je HW pripravljen za uporabo, ni pa nikoli viden v Windows Explorerju, ne vem. Morda gre za HW težavo z Nuvijem internim pomnilnikom ...
 

transalp

Zelenc'
4. avg 2011
5
0
1
Poskusil z Updater.exe in RGN datoteko (FW ver. 5.10, dobil preko češkega foruma na netu). Pri 24% se stvar konča in javi možno napako na pomnilniku Garmina. Zdaj imam "System Software Missing"...

Je smiselno poskusiti z drugo verzijo FW? Ima morda kdo RGN datoteko?
 
Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Če si delal z Updater_jem in .rgn datoteko, pomeni da si flashal sistemske datoteke. Proces se ni dokončal, zato ti ne dela, Poizkusi še enkrat..
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede na to da imaš copyright 2009 pomeni,da do sedaj še nisi posodabljal naprave.
Ker ti piše software missing ne rabiš držat prsta na ekranu ampak samo razpakiraj to datoteko priklopi nuvija na pc in flashaj.
Ko ti bo pc zaznal napravo in ko boš prišel do internega pomnilnika zaženi webupdater in posodobi vse kar ti bo webupdater ponudil.
Če ne bo šlo javi,bova probala drugače.
Pa še obvezno napiši kaj si nazadnje delal preden ti je nuvi nehal delovat.

p.s.

Če imaš Visto ali windows 7 obvezno zaženi updater.exe kot administrator in nastavi kompatibilnost za xp.
 

transalp

Zelenc'
4. avg 2011
5
0
1
@popotnik

Flashanje z vašo datoteko je uspelo, PC povezava se je vzpostavila, sledil je prav tako uspešen WebUpdate. Namesto "obtežilnika za papir" imam zdaj delujoč GPS.
cheer.gif
Najlepša hvala, res ste mojster!

Še nekaj informacij:
Garmina sem ugodno odkupil v nedelujočem stanju. Menda se je med vožnjo sam izklopil, nato se ni več "pobral". Kot je povedal lastnik, so se kar nekaj časa neuspešno ukvarjali s poskusi oživljanja, vendar mi podrobnosti niso znane.

@Mirko_Barkovic

Tudi vam hvala za trud in objavljene informacije.
 
Nazadnje urejeno:

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Tudi jaz morem pohvalit popotnika saj mi je ravno tako obudil k življenju nedelujočega nuvija 1300.

cheer.gif
 
Nazadnje urejeno:

nmazga2005

Zelenc'
16. avg 2011
1
0
1
ali mi prosim lahko kdo pošlje datoteke, kot so bile na Gaminu 1350 ob nakupu (sedaj imam neke druge mape gor bi ga moral reklamirati).
 

sekundarc

Pripravnik
13. nov 2010
62
0
6
Celje
Pozdravljeni!

V roke sem dobil Nuvi 1350 ki se po pritisku na on/off tipko vklopi in prikaže se ekran na katerem piše na veliko GARMIN, nato pa na sredini spodaj piše:

nuvi 1350
Copyright 2009
Garmin Ltd. or its subsidiaries

Ko ga povežem z računalnikom, lahko normalno dostopam do notranjega pomnilnika navigacije. Ko ga odklopim se mi zažene do konca in pride v program kjer lahko nato normalno nadaljujem z iskanjem cilja in začne me navigirat. Nato ga ugasnem ter ponovno vklopim in gre vse OK, torej pride do konca nalaganja in v program kjer lahko ponovno normalno delam na njega. Ko sem že mislil da je OK, pa ponovno ista zgodba, da se zaustavi že na loading zaslonu.

Lepo bi prosil za pomoč kako rešiti težavo, ki mislim da je podobna kot pri mojih predhodnikih, vendar ne vem kako je začet odpravljat.

Hvala za razumevanje in lep dan še naprej
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kateri zemljevidi so naloženi ? Koliko je hkrati vklopljenih ? Kje so naloženi ( kartica / naprava )?