Novo pri bobu V.

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Kar naenkrat imam teževe z bobom 4 cente. Če me kdo kliče pozvoni 3x potem pa javi, da je številka trenutno nedosegljiva. Drugič mi pa normalno zvoni in tudi pogovor gre normalno. Internet mi dela pa brez problema. Tudi ko mi javi, da je trenutno številka nedosegljiva, normalno dobim SMS, da sem bil klican. Problem pa imam tudi, če sam koga kličem. Včasih gre, večkrat pa ne in ne morem nobenega poklicati.
To se mi dogaja od včeraj naprej na isti lokaciji kjer je prej delalo normalno.
Ima bob kake težave, ali bo meni crknil telefon.

Hvala
 

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Klical bob zaradi zgornjih težav in mi poslali novo kartico. Vtaknem v telefon in težava se ponavlja. Ne morem klicati drugega in drugi me tudi ne dobijo, internet, sms dela.
Ko zamenjam kartice od telekoma, A1 in telemacha telefon dela normalno.
Pri bobu se mi zdi,ko dam kartico na ležišče od kartice, da je njihova SIM kartica za malenkost manjša. Tako na uč bi rekel. Če dam bobovo sim kartico v druge telefone (huawei 40, huawei nova plus, Xaomi Mi note 10) pa tudi ni možno klicanje in sprejem klica. Klicočemu pove, da telefon trenutno ni dosegljiv in pošlje SMS, ki ga pa dobimo.

Pri bobu pravijo, da me bo tehnik klical in mi dal nasvet kako naprej, zaenkrat NIČ. Telefon že zmeraj neuporaben.
Telefon je samsung galaxy s8.

Kako naprej. Iti v bobo poslovalnico in kam, da bi to znali rešiti.
 

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Mogoče je lokalna težava na bazni glede na to, da si zamenjal telefon in SIM pa je isti šmorn... Lahko je pa tudi s profilom na HLR-ju kaj narobe
 

luciano

Guru
3. okt 2011
1.812
815
113
MB
Po moje se nekaj dogaja pri BOBu.

Meni pri prestopu meje s Hrvaško ni priklopilo na drugega operaterja in to na dveh različnih telefonih. Z ženo sva oba imela omogočen samo klic v sili, po ponovnem zagonu telefona pa sta se normalno povezala.
Malo je nerodno, ker sva nekaj ur bila oba nedosegljiva.