nlb klik

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.272
3.023
113
A so kje v OTP razvidna nadomestila za kvazikeš? Meni izgleda kot da NE zaračunavajo!? Ali pa so samo spretno skrili v mobilnem appu. Res pa da se nisem prevec yebal s tem da bi našel...

Na ceniku.

Sem za ziher vprašal podporo in so mi odgovorili spodnje. Testirati pa res ne grem. Navadno itak ta strošek nabijejo par dni kasneje, ko gre transakcija iz pending v settled.

Quasi cash transakcije so posebna vrsta kartičnih transakcij, pri katerih se z bančno kartico pridobiva ali prenaša denar oziroma sredstva, ki so zamenljiva za gotovino. Zanje se obračuna posebno nadomestilo.
Pravilo glede obračuna nadomestila za Quasi cash transakcije velja od 1. 1. 2026, o čemer so bile stranke obveščene dva meseca pred začetkom njegovega izvajanja. Nadomestilo se obračuna v višini 1,0 % od zneska transakcije, najmanj 1,00 EUR in največ 120,00 EUR na posamezno transakcijo.
Kot Quasi cash transakcije se štejejo transakcije za nakup potovalnih čekov, kriptovalut, tuje gotovine, loterijskih listkov, srečk, igralnih žetonov, dobroimetja in vavčerjev, ki so zamenljivi za gotovino, ter plačila različnih stav. Med Quasi cash transakcije sodijo tudi prenosi sredstev, kot so polnjenja kartic ter drugih digitalnih računov.
Najpogostejša prodajna mesta oziroma ponudniki, kjer se izvajajo Quasi cash transakcije, so med drugim BET365, Aircash, binance.com, Roobet, crypto.com in podobni ponudniki. Kot Quasi cash transakcije se obravnavajo tudi polnjenja računov PayPal, Revolut in drugih podobnih računov, kadar se ta izvedejo s plačilnimi karticami.