Nakup novega routerja...

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
437
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Glede na to, da je miljon routerjev...kaj izbrati, da bo zadeva folgala 2x 4k TV, 2x apple tv 4k, spletno stran z šeranjem velikih datotek, ftp server, plex streamer tudi out, malo morje wifi senzorjev, 11 kamer,...
Sem na optiki DL-1Gbit/s - UL-500 Mbit/s.
Dodatno imam še dva routerja, ki delata ko AP ter en extender. Če bi lahko še to šaro odstranu in jo s čim zamenju (neki berem mesh in te stvari, ki pa mi niso poznane) bi blo super.

Torej kaj svetujete, da ima močan signal(stara hiša z debelimi zidovi, ter klet zgrajena kot atomsko zaklonišče(tuki dol je kabl potegnjen).

PS...sam ne nič od Asusa...mam zdej enga, pa ja...sej dela, sam ga je treba vsake dva/tri dni resetirat, pa tut dostop na njega je iz 20ga stoletja.

Hvala

Marxon

Majstr
24. feb 2009
904
505
93
Načeloma, noben dražji router ti ne bo bolje lovil, ker je moč zakonsko omejena. Tiste antene so pa tudi bolj kot ne za show.

Jaz sem šel na Ubiquiti, glede na opis, si tudi ti Apple fan, ti bo to najbolj domače. Ubiquiti je Apple med rougterji, tudi po ceni. Za vsak štuk si postavi svojo dostopono tožko - na kablu, vse ostalo bo naredilo samo.

Za osnovni router priporočam vsaj: https://eu.store.ui.com/eu/en/category/cloud-gateways-wifi-integrated/products/ux7
Dostopne točke: https://eu.store.ui.com/eu/en/category/wifi-flagship/products/u7-lite
Switch si pa sam izberi, glede na številov portov, ki jih potrebuješ,...

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay in Mirko

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.869
12
38
Ubiquiti je dobra izbira. Jaz ga imam doma, v pisarni firme, v skladišču firme. Občasno kakšna slaba posodobitev za dostopne točke, sicer pa vse dela bp.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.596
11.417
113
EU
Razlika je med notranjimi in zunanjimi antenami.
Notranje imajo slabši doseg.

majaron

Guru
28. mar 2009
1.166
508
113
Ja ko se prvic srecas s tem so :) te pa mikrotik kar malo prisili da poglobis znanje oz. razumevanje potem pa kar gre. Sploh pa danes se da super z AI pomagat.

Bi pa res pogledal za kak drug AP, dalec od tega da so njihovi slabi, samo se dobi kaj boljsega.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
437
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Hvala vsem za odgovore.

Marxon...Ubiquiti je tudi moja prva izbira...sem pa hotel dobiti še kaj podobnega...in ja...apple fan here :)

majaron...o mikrotiku sem veliko bral...tudi tukaj gor, vendar me nikoli ni potegnil ravno zaradi njegovih kompliciranih nasatavitev, jaz se pa nimam več želje ukvarjat s tem​

Vojnik @ Gonzo...imam tudi frica in to od začetka...od 2009, ko smo ga kupili na bivši firmi. top zadeva, samo me pa je zmeraj motilo to, da se po resetu/ponastavitvah potrebno uzet navaden telefon in z njim upisat številko not. Če tega ni več, potem se bom definitivno odločil za komplet sistem od fritza​

Priponke

• 2026-02-23 10.14.05.jpg
    2026-02-23 10.14.05.jpg
    2,8 MB · Ogledi: 40

majaron

Guru
28. mar 2009
1.166
508
113
Tale fritz je pa veliko preveč denarja za nekaj kar ne podpira VLAN-ov in samo 1 subnet. S tem si za malo bolj advanced setup nimaš kaj veliko pomagat. Sicer razumljivo ne rabijo vsi tega, ampak glede na ceno je pa tole skoraj nesprejemljivo.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.614
1.129
113
Hvala vsem za odgovore.

Marxon...Ubiquiti je tudi moja prva izbira...sem pa hotel dobiti še kaj podobnega...in ja...apple fan here :)

majaron...o mikrotiku sem veliko bral...tudi tukaj gor, vendar me nikoli ni potegnil ravno zaradi njegovih kompliciranih nasatavitev, jaz se pa nimam več želje ukvarjat s tem​

Vojnik @ Gonzo...imam tudi frica in to od začetka...od 2009, ko smo ga kupili na bivši firmi. top zadeva, samo me pa je zmeraj motilo to, da se po resetu/ponastavitvah potrebno uzet navaden telefon in z njim upisat številko not. Če tega ni več, potem se bom definitivno odločil za komplet sistem od fritza​

Odkrito povedano, nimam pojma. Meni so ga leta 2020 priklopili Telekomovci in ga se nikoli nisem resetiral. Pa tudi navadnega telefona nimam, tako, da res ne znam na to odgovorit.

majaron

Guru
28. mar 2009
1.166
508
113
CDS nisi povedal ali rabiš poe? Imaš 11 kamer, lan ali wifi? Imaš/rabiš ločen switch? Router z več kot 8-10 lan portov boš težko našel za normalen €. Če rabiš switch, managed ali unmanaged? Rabiš 1gbps ali 10gbps?

majaron

Guru
28. mar 2009
1.166
508
113
Uff ce rabis 10gbps in se ti ni za igrat z mikrotikom, te bo malo drazje prislo.
Tega hvalijo: TP-Link Archer BE800

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.682
689
113
kako je pri Ubiquiti in njegovem meshu z 2.4 in 5g mrežo? Ker imam kosilnico, ki ne dela na 5g, imam kamere ki so dlje oddaljene kjer 5g ne vleče (oz zelo slabo). V hiši in za bljižnje kamere pa imam 5g. Sedaj se mi zdi, da imam mreže ločene ime.mreže5g in ime-mreže2.4g. Problem imam pa s telefonom kar ko je nekje na meji se ne more odločit kam se povezat.. in potem sem par metrov stran od antene skoraj brez povezave...

Ali bi investicija pomagala?

trenutno imam smao t2 modem in eno tp link ap povezano s kablom).