Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

klekej

Guru
26. jul 2007
5.808
556
113
36
Najrajš mam pa turistično sezono pa idiote v teslah, ki se mi vlačijo 56 na uro. Ko ga prehitiš, pa po gasu, ko trinajstletni kreten. 6 sekund pa to... V tem tednu že 2x, obakrat tesla... očitno se vzpostavlja en trend, podoben rabljenim premijam.

Pi.zda ja, vceraj nas je en kreten z Omodo prehiteval v strnjeni koloni cez polno crto in pol se cez krizisce, ter skoraj naredil prometno z nasproti vozecimi. Tesla=Bmw. :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.835
14.532
113
jap, utiševalcu vsaj vozijo 58 na uro.. ni sicer great, ampak vsaj 2km/h več.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.439
1.057
113
Kras
www.mtl.si
Najrajš mam pa turistično sezono pa idiote v teslah, ki se mi vlačijo 56 na uro. Ko ga prehitiš, pa po gasu, ko trinajstletni kreten. 6 sekund pa to... V tem tednu že 2x, obakrat tesla... očitno se vzpostavlja en trend, podoben rabljenim premijam.
Tudi za take obstaja palica, če poznaš cesto in sicer prehitevanje z zaletom. Zasluga temu gre mladosti in prehitevanju s 60KM jajci.
1.) Voziš na precej dolgi varnostni razdalji, da se kretenu spredaj tudi sanja ne, da se nekaj pripravlja.
2.) Ko veš, da se približuješ primerni ravnini za prehitevanje se ustrezno pripraviš in že skozi ovinek pred njo začneš pridobivati hitrost (upoštevaj, da bo kreten spredaj zaviral).
3.) Ob izhodu iz ovinka, si že za njim z bistveno večjo hitrostjo, če je ravnina prazna samo padeš mimo in kretenu ne pomaga tudi 3s do 100km/h, sicer polno na zavoro in nazaj na daljšo varnostno razdaljo do naslednje ravnine. Če si imel srečo kreten tudi opazil ni, kaj se je pripravljajo. Če pa je, potem pa ne bo šlo tako zlahka.
4.) Pri EVjih in ostalih konkretno močnejših vozilih, vedno prehitevaj na ta način. :)
Sam, če mi prehitevani pospeši vedno (razen ena izjema :obesise: ) grem na zavoro in nazaj, ker so se okoliščine spremenile.
Edino enkrat sem popizdil in dal desni smernik in počasi zavijal desno v prehitevanega. Je gume požgal od zaviranja. In ja, vem, sem bil sam bedak.:( Upam, da je razumel lekcijo, da lahko tudi kreten naleti na še večjega kretena.:valjamse:

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.835
14.532
113
greš v škarje, BTK, bodo že drugi reševali. Sej če ima oni teslo, pa potem pogledate posnetke (če ste pri zavesti).
:evil:

• Všeč mi je
Reactions: novaa

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.462
319
83
EV je na cesti nepremičnina, ker jih vedno podzavestno skrbi za doseg (in so ga primarno kupil za šparanje). Ko ga nekdo hoče prehitet, se spomnijo dobrih starih časov, ko so bili na drugi strani in stisnejo gas. Rešitev je, da mu 2x nakažeš, da ga hočeš prehitet in bo stisnil gas. V tretje ga bo spet začel skrbet doseg in boš lahko pičil mimo normalno, on bo imel delo z izklapljanjem klime/gretja.

Na avtocesti je enako. Če slučajno naletiš na EVja, ki pelje celo po omejitvi (večina je globoko pod njimi), pa ti gre na živce, ker se ne umakne, ne rabiš čakat dolgo, ker bo sigurno padel nazaj na 90. Če se ti ne da čakat, ga vzpodbudi (žmig žmig), da stisne do 150. Sledi sigurni umik desno in 90, ter tapkanje po zaslonu za klima off.

mr. snick

Majstr
5. mar 2020
360
456
63
EV je na cesti nepremičnina, ker jih vedno podzavestno skrbi za doseg (in so ga primarno kupil za šparanje). Ko ga nekdo hoče prehitet, se spomnijo dobrih starih časov, ko so bili na drugi strani in stisnejo gas. Rešitev je, da mu 2x nakažeš, da ga hočeš prehitet in bo stisnil gas. V tretje ga bo spet začel skrbet doseg in boš lahko pičil mimo normalno, on bo imel delo z izklapljanjem klime/gretja.

Na avtocesti je enako. Če slučajno naletiš na EVja, ki pelje celo po omejitvi (večina je globoko pod njimi), pa ti gre na živce, ker se ne umakne, ne rabiš čakat dolgo, ker bo sigurno padel nazaj na 90. Če se ti ne da čakat, ga vzpodbudi (žmig žmig), da stisne do 150. Sledi sigurni umik desno in 90, ter tapkanje po zaslonu za klima off.
večinoma je res tako, amen

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.299
308
83
Zgleda si naletel samo na EV divjake, priporočena hitrost je drugače 81 do 84.97 km/h max….
Uporaba klime je 18 pik in odvzem vozniške.

• Haha
Reactions: Gonzo