Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.108
1.683
113
Ne vem ce je ravno neumnost vendar ima prenovljeni Mercedes S platisca izdelana s postopkom visokotlačnega brizganja staljenega aluminija v kalup.
cca 25% manj teze. Vprasanje casa kdaj bodo kitajci skopirali.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.633
6.851
113
Zda v letu 2027, vsi novi avti bodo morali imeti module/funkcije, ki bodo ves čas nadzirale, ali je voznik sposoben za vožnjo (impaired) (vgrajen bo moral biti pasiven "kill switch").

Steve

Guru
13. avg 2007
10.694
2.887
113
Postopna izboljšava pomeni prevedeno čez 5 let bo malo manj piskalo.

Jaz se bom tega lotil kar po domače. Najbolj tečen piskač se nahaja za števci. Diy internet navodila pravijo, da se ga fizično ne da odstranit, lahko pa se luknjice zadelajo z nečim gostim in problem je rešen. Mali kos alu butila baje nabolje deluje

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.081
14.130
113
Zatadi spominskih sedežev?? Se ti hecaš?
ne, to je pač en od fičerjev kjer so poharali, pa še marsikje drugje.. Se je včeraj en BMWjaš ki ima naloadano 2 leti staro 5ko, peljal z mojo osnovno teslo... prvič fural električarja nikol se ni to spuščal... Je bil v očitnem brain tiltu, ni mu bilo jasno kak so to vse skup zlozli da kupiš za tak denar...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.674
8.799
113
ne, to je pač en od fičerjev kjer so poharali, pa še marsikje drugje.. Se je včeraj en BMWjaš ki ima naloadano 2 leti staro 5ko, peljal z mojo osnovno teslo... prvič fural električarja nikol se ni to spuščal... Je bil v očitnem brain tiltu, ni mu bilo jasno kak so to vse skup zlozli da kupiš za tak denar...
Tipičen Tesla brainfuck.... A BMWjaš se je danes že prebudil iz šoka, je prišel samovoljno k sebi, ali ga je urgenca odpeljala?

Kake eni streljate, da res ni za nikamor.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.081
14.130
113
v tesli se ti zlikovec ne more zadaj vsest. V neke shitboxu pa verjetno ja, 2x pritisk na ključavnico pa sediš noter.
na večini non electric nastavitvah imaš ono kolo za podiranje sedeže, tisto je šele smeh. ;)
Tele ročke so bile še zakon.