Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.989
937
113
EUR palete so kavcijske in se vračajo,

po meri, so pa velikokrat iz lepljenih plošča
ali pa kvari EUR, ki imajo žagovinaste noge

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.083
13.368
113
resno?
360 kamero primerjaš z neko FSD ki potrebuje info iz oblaka? ..360 kamera ne rabi oblaka, pri BMWju očitno ja. Sej smo ugotovil če je oblak so stroški za vzdrževanje... zdaj bo pač nov model: "forced cloud" :evil:

• Všeč mi je
Reactions: tony

jezek

Guru
24. jul 2008
5.507
2.393
113
resno?
360 kamero primerjaš z neko FSD ki potrebuje info iz oblaka? ..360 kamera ne rabi oblaka, pri BMWju očitno ja. Sej smo ugotovil če je oblak so stroški za vzdrževanje... zdaj bo pač nov model: "forced cloud" :evil:
Ne vem kaj bo v tej kameri zajeto. Verjetno se kaki satelitski posnetki. Jaz jo imam na par let starem bimeru, pa je bolj zaenkurac...Forthingova jo poseka za 5x

• Wow
  • Haha
Reactions: sajkek in tony

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.839
1.804
113
resno?
Teslin FSD dela tudi brez oblaka.
Seveda če ga imaš kupljenega.

Osnovni zemljevidi so naloženi v avto. Iz oblaka dobiva samo prometne in vremenske podatke za optimalnejši routing.
Če mrkne oblak ali mobilno omrežje, še vedno dela na lokalnih zemljevidih. AI logika je pa v celoti v avtu.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.592
1.206
113
Bleferji...zdaj bo za vse potreben kao Cloud, da se bodo opravičevali stroški naročnice. Cigani bavarski.

Ne ne, to je premija. To je top bolid. Sam pr nas ne nov. Mora bit 2 let star, da je ulaufan, pol je top shit stvar. Pa se pod kozolcem ga vsak postima. Avto je najbrz ze dober, samo je out of reach za marsikoga kle. So pa res blesavi s tem ampak to je to, treba se navadt. Avta kot je bil vcasih ni vec. Pa ce je bimer, mecka al pa Tesla znacka gor. Konc je, nova normala je kle. Kar se zdaj vozi se bo odvozilo, pol bo pa reality check za marsikoga. Kako bojo kitajci pel, to bo se veselo. :nazdravje: