Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

jezek

Guru
24. jul 2008
5.507
2.393
113
Tole je lep izum:

Priponke

• bmw_screw_patent.jpg
    bmw_screw_patent.jpg
    47,3 KB · Ogledi: 53
  • Wow
Reactions: Jason

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.011
4.665
113
A ima kateri avto avtomatske brisalce kaj bolj pametne od tega da ti na -10C zjutraj vsi zaledeneli potegnejo po zamrznjeni šipi?

Pa še ena z "odmrzovanjem". Kako lahko grelce zadnjega stekla postaviš tako da ne odmrznejo cele poti zadnjega brisalca? (spodaj kje je logo in plastika okoli ni grelnih nitk in ostane zamrznjeno, brisalec gre tam čez in v slani/zmrzali ne briše 1/2 stekla):

tucson-tail.jpg

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.330
4.329
113
Nisi imel Mercedesa in Tesle. Sicer ne vem če potegnejo po zmrznjeni šipi, ker so avti v garaži, ampak naš GLA, ki sploh uradno nima avtomatičnih brisalcev, če ga pustiš na I ali II (no ne na 0) se avtomatsko sproži ko zazna da je šipa "umazana", tudi če ga vmes ugasneš.

Citroen pa ima tako, da se po izklopu avta brisalci resetirajo - postavijo na 0.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

jezek

Guru
24. jul 2008
5.507
2.393
113
Pa bimer, reno, skoda, forting.....
Se pa nic ne resetirajo, rocica ostane na auto, samo dela ne dokler je ne podrkas...

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.011
4.665
113
Potem je to resen problem na hyundaiu, v navodilih sicer piše:
If the wiper switch is set in the AUTO
mode when the Engine Start/Stop button
is in the ON position, the wiper operates
once to perform a self-check of the
system. Set the wiper to the OFF (O)
position when the wiper is not used.

V glavnem to zimo sem najbrž že uničil brisalce, ker jih puščam na avtomatiki.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.011
4.665
113
Ko je avto ugasnjen zaradi SS, brisalci delajo
Gre za to da je auto pozicija fiksna in en nivo nad 0, torej se ne resetira ampak ostane po izklopu vozila. Torej vsakič ko se vsedeš v avto zjutraj in pritisneš stikalo za vklop vozila se najprej brisalci vključijo.

Na auto jih imam pa zato ker se potem med vožnjo led/sneg z pokrova motorja dviga na šipo in ustvarja meglico in če že avto to zazna naj še briše, pozabim pa izkjučit ko parkiram, isto naslednje jutro preden zaženem .. in gre "na trdo" brisalec čez ledeno šipo.

Od vse pameti ki jo avto ima bi pričakoval da logika zazna kdaj so pogoji za led/slano, samo očitno je logika bolj za tropsko podnebje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.083
13.368
113
jah pol je tud logika, da ko je -5, ne moreš zagnat brisalcev, ker on ve in razmišlja...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.989
937
113
Kdor nima lastnega gozda si lahko pomaga tudi s kaksnimi paletami in podobnim lesnim odpadom. Podjetja placujejo odcoz palet na deponijo. Sem preprican da ti jih za ugodno ceno na dvorisce dostavijo cel kamion.

Uradno je to strogo prepovedano.

Praktično: Če ni lepljen les in če je ustrezno suh, ne bi bilo nič narobe.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi