Moška ročna ura

sad

Guru
24. avg 2007
23.072
11.885
113
To glede popusta niti ne drži.
Recimo hudaura ima kar dobre cene, velikokrat tudi več kot 20% off, pa ni neka siva stran.
Res pa gledam ure za par stotakov, ne tisočakov. Tam ne vem, kako je.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.537
2.102
113
41
Saj ura za 200 ali 300 eur je čisto super, totalno opravlja svoje delo. Nabavna cena za trgovca je itak pod 100 eur in tu so lahko popusti tudi 50%. Sem 1x kupu mehanskega Hamiltona v Slowatch outletu po takem znižanju.

Problem je potem, če te začne zanimat mehanika, pa bi to, pa bi ono..pa te malo preveč zanese v te vode :geek:

• Všeč mi je
Reactions: sad in naliM

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63
Za par 100 eur uro spraševat za resale value je malo mimo.
Načeloma se pri urah tega ne bi smel spraševat, ker naj bi kupil nekaj kar ti je všeč in pač nosil.
Če te to skrbi pač kupiš rabljeno, boš najmanj izgubil.

• Všeč mi je
Reactions: sad

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63
Saj ura za 200 ali 300 eur je čisto super, totalno opravlja svoje delo. Nabavna cena za trgovca je itak pod 100 eur in tu so lahko popusti tudi 50%. Sem 1x kupu mehanskega Hamiltona v Slowatch outletu po takem znižanju.

Problem je potem, če te začne zanimat mehanika, pa bi to, pa bi ono..pa te malo preveč zanese v te vode :geek:
Sam sem od mojih 15 ur do sedaj s profitom prodal 2 uri in to enega Poljota, katerim je cena v 20 letih precej zrasla in pa enega Tudorja, ki sem ga kupil rabljenega, potem pa so ga nehali prodajat pa je cena šla gor. Pa brez težav bi sedaj eno prodal s profitom, če bi želel, samo tega nočem, ker mi je ena najljubših. Vse ostalo je minus, ni to investicija.

• Všeč mi je
Reactions: sad

igi

Guru
13. okt 2007
5.800
1.354
113
Celje
Ok ure po par 100€ niso investicija.

Koliko pa se je potrebno stegniti, da bi lahko rekel, da je potencialna investicija? Ce sploh?

sad

Guru
24. avg 2007
23.072
11.885
113
Imel bi eno vprašanje. Ker imam nekaj ur (nič za investicijo :)), bi si nabavil eno orodje za krajšanje paščkov.
Na Aliju je tega en kup, pa me zanima, če ima kdo izkušnje s katerim in kaj na vzamem.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-watch-strap-tool-kit.html

Pa še direktno vprašanje. Večina ur ima enostaven dostop, saj ima luknjico na delu paščka in enostavno to potisneš ven ter tako skrajšaš.
Kako pa skrajšaš ta pas? :sprasujemse:
Ura.jpg

luka51

Guru
16. avg 2007
15.395
6.701
113
Nevem kak povedat drugače. Ni samo en štift ampak v obliki vilc, dva združena. In pol je preko tega povezana notranja člena.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.537
2.102
113
41

Koliko pa se je potrebno stegniti, da bi lahko rekel, da je potencialna investicija? Ce sploh?
Mislim, da so si to "investicijo" izmislili trgovci. Naceloma ni investicija.

Imas Rolex ki umetno vzdrzuje nedostopnost in cakas 2 ali 3 leta na uro. Posledično jo lahko potem nekaj drazje prodas nekomu, ki nebi cakal..
Potem pa te licitacije.. Kot umetniške slike.. Moraš vedet zakaj se gre, kdo jo je nosu, v katerem filmu je bila itd...

• Všeč mi je
Reactions: igi

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63

Najprej definirajmo pojem investicija. Zame je to nekaj v kar daš xxxxx eur in dobiš ven več ko si dal notri.
Ure niso investicija, razen, če imaš magično kroglo.
In ni fora v tem koliko daš, pač pa kaj kupiš (do česa imaš dostop). Trenutno so cene na sivem trgu precej padle, tako, da je čas slabši kot par let nazaj.

Fora je, da vse ure, ki bi lahko imele potencial biti investicija, tebi niso dostopne. Pri urah investicija pomeni, da kupiš uro pri uradnemu zastopniku in jo enkrat kasneje prodaš zbiratelju, ljubitelju, sivi trg. Ker gre za težko dostopen model, je na sivem trgu vredna več kot nova pri zastopniku. Keč je v tem, da ti je zastopnik ne bo prodal (je pred tabo čisto preveč ljudi "v vrsti") ali pa nanjo čakaš leta. V to kategorijo spada kar nekaj Rolex modelov, Audemars Piguet, Patek, kup nišnih manufaktur, in še in še. Bazični primer. Grše v Rolex, kupiš GMTII Pepsi ali Daytono in jo naslednji dan na sivem trgu prodaš za 80% več. Ampak kot sem rekel, ne moreš it v trgovino in kupit take ure.

Druga kategorija so modeli, ki bodo šli kmalu ven iz proizvodnje, potem vintage kjer zavohaš, kaj bo čez x let kul, itd., itd.

Z uro kot investicijo se gredo lahko tisti, ki jim je to nepotrebno, imajo lepo zgodovino kupovanja ur pri parih zastopnikih in dobijo na željo skoraj karkoli na trgu po MSRP ceni. Tak lahko po MSRP kupi zaželjene modele in proda, ko se vidi na sivem trgu povpraševanje in gredo cene gor.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.359
211
63
Za moje pojme je "sure thing" za lep profit F.P. Journe, ker so že sedaj zelo iskane ure, na eno čakaš leta, če jo sploh dobiš in prodaš s plusom ampak gospod je krepko preko 70 star in če umre....bodo cene šle v nebo. Špekulacija pač, če že koga zanima :)