Mimo vrste WTF?

mistique

Guru
16. jun 2009
17.246
4.163
113
Kadar je BB cenejsi vzamem tam. Tam vzamem tudi če je marginalno drazji in grem lahko iskat v poslovalnico in tam placam - torej grem normalno v stacuno. Ker se mi ne da ukvarjati z nedobavo, vracilom denarja ipd itn... Kar se tice spletne prodaje imam pa tudi z BBjem bistveno slabse izkusnje kot MV. Nic takega za bojkot, ampak glih da se mi ukvarjat v nedogled in brezplodno, ko hocem samo nekaj kupit.
Nekoč je imel Gambit Trade (Enaa) konkurenčne cene. Nič več?

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.546
3.252
113
Pa Shoppster, Harvey Norman, Merkur. Vsi imajo svoje fore in akcije, ne moreš reči da je en vedno najcenejši.

Jaz bi recimo zelo rad kupoval na amazon.de pa sem do sedaj le eno boljšo Logitech miško (pa še ta je potem prišla iz Italije). Vse ostalo najdem ceneje pri nas pri enem od prodajalcev. Ene stvari so prepoceni za zastonj poštnino, druge so pretežke in sploh nočejo poslati, tretje predrage.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.386
8.997
113
pri taščici
Jaz sem gume pri njih ze dvakrat vzel. Iskal sem olje, pa se je tam tudi dobil za dobro ceno. Pa se nekaj malenkosti, kjer mogoce ne gledam na 5c razlike v ceni.
Mi pa ne disi na savsko hodit iskat ker je prevec v "centru" kjer pa nimam opravka običajno. Ceprav imajo drive in prevzem

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
17.246
4.163
113
Jaz sem gume pri njih ze dvakrat vzel. Iskal sem olje, pa se je tam tudi dobil za dobro ceno.
Mi pa ne disi na savsko hodit iskat ker je prevec v "centru" kjer pa nimam opravka običajno
Nekoč so imeli nek "drive in" prevzem...sam za gume moraš res najbrž "zadaj do skladišta"...

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.546
3.252
113
Jaz sem gume pri njih ze dvakrat vzel. Iskal sem olje, pa se je tam tudi dobil za dobro ceno. Pa se nekaj malenkosti, kjer mogoce ne gledam na 5c razlike v ceni.
Mi pa ne disi na savsko hodit iskat ker je prevec v "centru" kjer pa nimam opravka običajno. Ceprav imajo drive in prevzem
Jaz pa olje vedno v Shoppsterju vzamem. Pa še ni v centru ;)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.689
9.786
113

Zadnje ene parkrat, ko je bil enaa najcenejsi, je bil zato, ker ni imel na zalogi. Me spomni na un vic, ko se kupec priduša, zakaj so jajca draga, da v eni drugi stacuni so ful ceneje. Pa pravi trgovec, ja pol pa tja pejte. Pa rece kupec, da ne more, ker jih je zmanjkalo. Pa rece trgovec: ja ko jih jaz nimam, jih imam tudi za pol cene.

V ostalih primerih pa enaa res ni vec, kar je svoj cajt bil, kar se konkurencnih cen tice. Niti tujina ni apriori cenejsa kot slovenija, ce se gremo EU.

• Všeč mi je
Reactions: majaron

tomi

Guru
1. sep 2007
20.268
11.679
113
MB
Kadar je BB cenejsi vzamem tam. Tam vzamem tudi če je marginalno drazji in grem lahko iskat v poslovalnico in tam placam - torej grem normalno v stacuno. Ker se mi ne da ukvarjati z nedobavo, vracilom denarja ipd itn... Kar se tice spletne prodaje imam pa tudi z BBjem bistveno slabse izkusnje kot MV. Nic takega za bojkot, ampak glih da se mi ukvarjat v nedogled in brezplodno, ko hocem samo nekaj kupit.

je zanimivo da pri nas je še vedno v 99 % driver nakupa ... cena.

Treba je vedet da spletna prodaja pač ni isto kot "retail" in ti tavečji imajo še dandanes ogromne probleme ko želijo iz fizične prodaje preklopit na splet.

BB je svojo spletno delal praktično že z vsemi ki so v tej branži v sloveniji ... pa končni produkt še vedno ni ok. Pa se tu pogovarjamo o resnem denarju.

ampak kot zanimivost, jaz sem bil na mv 09-13 pa je že takrat bilo v uporabi nekako pol avtomatsko sledenje cen konkurence, logika pa zadaj da nastavis ceno lahko na blagovno znamko, glede na konkurenta ... ni da ni.
se pravi če je produkt imel nek svoj product number, ga je sistem sam poiskal pri konkurenci, si shranil urlje, cuknil od konkurence ceno, pogledal pravila ki veljajo za blagovno znamko in konkurenco in sam nastavil ceno.
to je bilo obdobje ko se je šlo za glavne blagovne znamke pač evro pod konkurenco, ampak ta model ni vzdržen.

Ko pa imaš enkrat e-mail naslove od praktično vsakega slovenca ki je na internetu, pa ga iskreno tudi ne rabiš.

je pa povsem nov problem se pojavil ko so vsi naši trgovci postali marketplaci ... tu trpi uporabniška izkušnja, samo je pa "free" money, pač daš svoj prodajni kanal v uporabo ...

tak da mv je kak je, je svetlobna leta pred konkurenti v državi.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.384
9.539
113
ampak kot zanimivost, jaz sem bil na mv 09-13 pa je že takrat bilo v uporabi nekako pol avtomatsko sledenje cen konkurence, logika pa zadaj da nastavis ceno lahko na blagovno znamko, glede na konkurenta ... ni da ni.
se pravi če je produkt imel nek svoj product number, ga je sistem sam poiskal pri konkurenci, si shranil urlje, cuknil od konkurence ceno, pogledal pravila ki veljajo za blagovno znamko in konkurenco in sam nastavil ceno.
to je bilo obdobje ko se je šlo za glavne blagovne znamke pač evro pod konkurenco, ampak ta model ni vzdržen.
Enako je počela konkurenca in so si potem en drugemu nižali ceno (kar je za stranke dobro, za trg pa slabo).

• Všeč mi je

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
46.223
6.326
113
Jaz pa olje vedno v Shoppsterju vzamem. Pa še ni v centru ;)
Jaz olje vedno pogledam ali je "partnerska zaloga".....potem preskočim.... če je lastna zaloga pa vzamem....

Jbga ne zaupam "poljakom"......isto iz Autodoc....

Če je par € razlike raje vzamem fizično iz Bartog....gmt....

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.546
3.252
113
Če bi bilo ponarejeno olje, bi mi v 5 letih že razpadel jermen - 1.2 puertech. Pa je še kot nov.
Bolj ne zaupam kar na servisih dajo notri iz soda.

Sem bil pa sam isto skeptičen, tako da te razumem.

• Všeč mi je

mistique

Guru
16. jun 2009
17.246
4.163
113
Ni vse res kar so te pri samoupravljanju naucili.

ta krilatica je res cringe.
Takrat skladi niso obstajali. Še manj pa investicijska vozlišča.
Sklad pa ni enako, kot direktor Štefan...in to nas zanima! Kdo največ potegne!? Kdo je ta lasnik! Lasnik ferme!
It's a cruel ball game...online retail.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.420
205
63
39
Mater so asi. Izdelek na zalogi sem naročil 5 dni nazaj, pa ga do danes še niso predali dostavni službi. Plačal sem z disposable kreditno kartico. Kam mi bojo vrnili denar, če skenslam naročilo?

mistique

Guru
16. jun 2009
17.246
4.163
113
Mater so asi. Izdelek na zalogi sem naročil 5 dni nazaj, pa ga do danes še niso predali dostavni službi. Plačal sem z disposable kreditno kartico. Kam mi bojo vrnili denar, če skenslam naročilo?
Izbrereš način vračila. Jaz sem sicer že prevzel, amapk, ko sem vračal, sem izberal kam vrnejo. Na mail potem dobiš še dobropis (dokument).