Michelinov vodnik v Sloveniji

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
820
51
28
V naslednjem letu bomo dobili v Sloveniji kar dolgo pričakovane zvezdice.

Za dva sem 100% da dobita vsaj eno; Ana Roš in Tomaž Kavčič. Za kaj več sem pa že skeptičen.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.735
1.848
113
Najbolj smešno je, da to predstavljajo kot strašno pridobitev, da Michelin pride v Slovenijo, "pozabijo" pa vsi povedat, da je bilo potrebno plačati (odpret razpis za točno določen namen) 950.000€ za dve leti!!!

Zato, da bosta dva (mogoče trije) gostinci, katerih znanje in marketinško prepoznavnost ne zanikam, orgazmirali z eno Michelin zvezdico.

Mimogrede: zadnjič sem poslušal eno resnično izkušnjo 4. gurmanskih uživačev iz Švice z obiska pri Ani Roš. :bonk:
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.355
921
113
tud jest mislim, da je to samo vprašanje € ali imaš zvezdico ali ne.

kdo pa je to plačal? gostinci ali država?
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
7.699
135
63
Mislim, da komentirate s premalo znanja. Michelinov vodič pomeni veliko več restavracij kot pa samo tiste, ki naj bi dobile Michelin zvezdico.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.735
1.848
113
Mislim, da je uvrstitev SLO v Michelinov vodič egotrip za par gostincev (zanimivo, da dva - trije chefi celo ne želijo svoje uvrstitve vanj - tako vsaj razglašajo) in nekaj "gurmanov".

Država = STO je dala razpis za 950.000 € za naslednji dve leti, ki ga lahko počrpa (zgolj) Michelin in to vse ker kao "kako pa bomo gurmanska destinacija, če nismo v Michelinu?". Dajte se no zresnit prosim! Gurmanska destinacija, EPK in podobna sranja.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.271
724
113
Mislim, da je uvrstitev SLO v Michelinov vodič egotrip za par gostincev (zanimivo, da dva - trije chefi celo ne želijo svoje uvrstitve vanj - tako vsaj razglašajo) in nekaj "gurmanov".

Država = STO je dala razpis za 950.000 € za naslednji dve leti, ki ga lahko počrpa (zgolj) Michelin in to vse ker kao "kako pa bomo gurmanska destinacija, če nismo v Michelinu?". Dajte se no zresnit prosim! Gurmanska destinacija, EPK in podobna sranja.
Tisti, ki si ne želijo se verjetno (upravičeno) bojijo, da niso niti blizu 1 zvezdici.
Drugače pa zna presenetit in zvezdico dobit tudi Skaručna poleg zgoraj naštetih.
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
820
51
28
Za Skaručno ni šans. Da se razumemo, kar se mene tiče, najboljš oštarija v Sloveniji.

Ampak Michelin zahteva tudi doterano notranjost, ki je pri Skaručni zelo, no, samosvoja:)
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
820
51
28
Mislim, da je uvrstitev SLO v Michelinov vodič egotrip za par gostincev (zanimivo, da dva - trije chefi celo ne želijo svoje uvrstitve vanj - tako vsaj razglašajo) in nekaj "gurmanov".

Država = STO je dala razpis za 950.000 € za naslednji dve leti, ki ga lahko počrpa (zgolj) Michelin in to vse ker kao "kako pa bomo gurmanska destinacija, če nismo v Michelinu?". Dajte se no zresnit prosim! Gurmanska destinacija, EPK in podobna sranja.
Zakaj sranja? Slovenija je že gurmanska destinacija, Michelin je pač pika na i.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.735
1.848
113
Upam, da ti ne rabim naštet vsaj pet bolj potrebnih stvari v tej državi za porabit milijon €.

Pač moje mnenje - to zadeva manj kot 1% slovencev. Če ima Michelin potrebo in željo ocenjevat slovenske gostilne in zato želi plačilo, naj plačajo te gostilne!

BTW: videl že kar nekaj od Michelina priporočenih restavracij, pa lahko trdim, da doterana notranjost ni nujna.
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
820
51
28
Seveda so bolj potrebne stvari. Ampak pri teh zadevah gremo lahko v nedogled. Kdo rabi ureditev parkov - so bolj pomembne zadeve. Kdo rabi muzeje - so bolj pomembne zadeve. Pa tko naprej.

Zadeva je vsekakor pozitivna in precej bolj večplastna, kot pa za samo dve tri gostilne. In ja, za notranjost so določene zahteve.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
7.699
135
63
Upam, da ti ne rabim naštet vsaj pet bolj potrebnih stvari v tej državi za porabit milijon €.

Pač moje mnenje - to zadeva manj kot 1% slovencev. Če ima Michelin potrebo in željo ocenjevat slovenske gostilne in zato želi plačilo, naj plačajo te gostilne!

BTW: videl že kar nekaj od Michelina priporočenih restavracij, pa lahko trdim, da doterana notranjost ni nujna.
Gledaš samo na 1 mio evrov. Jaz to vidim kot neko investicijo. Verjamem da se bodo učinki multiplicirali, saj turist porabi tudi za kaj drugega kot pa samo hrano. Verjetno bo spal, potoval po Sloveniji, tudi kaj kupil ipd.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.355
921
113
Gledaš samo na 1 mio evrov. Jaz to vidim kot neko investicijo. Verjamem da se bodo učinki multiplicirali, saj turist porabi tudi za kaj drugega kot pa samo hrano. Verjetno bo spal, potoval po Sloveniji, tudi kaj kupil ipd.
haha, tole me spomni na temo nahrbtnikarjev v ljubljani... bi mogoce glavni akter v tisti temi kaj vec povedal...
 
  • Haha
Reactions: navlixx

R0KY

Majstr
30. apr 2010
2.851
144
63
Ni čisto tako. Očitno todi street food lahko dobi zvezdico.

Ampak Skaručna jo vseeno ne bo.
Pa sploh nista edina, tud jay fai v bangkoku jo ma. Mislm da je to samo dobro za slovenijo. Ksn podvin bi znal presentit. Folk ki se pritozuje bi vprasu kako to da se ne pritozujejo nad ceno izgradnje zapora v lj? Pa ste ze kdaj jedl v restavraciji z dvema ali tremi michelinovimi?