menjava operaterja (trio)

kajn

Guru
5. okt 2007
3.482
2.452
113
Iskajoč brata
zdravo družba...
malo zgodovine:
imeli smo telekom VDSL dolgo časa, 2 leti nazaj smo šli na Telemach, predvsem zaradi hitrosti (koaks) in cenovno so dali ponudbo, ki je bila res dobra.
Sedaj plačujemo polno ceno, 60€ za 2 tv-ja in internet. Iskreno smo čisto zadovolnji s storitvijo, tudi zanesljivost je OK.

Septembra se mi izteka pogodba in sem včeraj dobil na dom agenta Telekoma, ki mi ponuja naslednje:
  • 2 leti cena za 43€, ki vsebuje standart paket tv, internet + 1x mobilna naročnina; vse to preko 5g omrežja (nimamo optike)
Sem klical na Telemach, kaj mi lahko ponujalo in je sledeče:
  • obstoječi paket na istega naročnika je 25% popusta za prvo leto, nato polna cena
  • če menjamo naročnika, torej iz mene na ženo, je popust 50%, mislim da obe leti ( nisem prepričan, mogoče samo prvo leto). Kar pa pomeni prekinitev naročnine, vrnitev opreme in čakanje na tehnika, da pride ponovno priklopit enako opremo nazaj :bonk:

Zelo me vleče, da bi šel nazaj na Telekom, vendar me moti, da imam potem vse na eni izvoru. Sedaj imam razdeljo, jaz imam telekom mobilca, žena A1 omrežje in telemach linija in ko je bila kakšna štala (poplave, žled) , je vsaj en omrežje bil pokoncu. Sedaj če odbije telekomov stolp, smo v temi.. Pa še to me moti, ali imajo garantirano kakšno min hitrost na 5g-ju? Ker mi agent ni znal/hotel povedati...

Telemach me pa jezi, ker se bom moral jebat z odjavo in prijavo... ali imajo še kakšne skrite pogoje, kdaj moram prekinit naročnino in mi bodo še kakšen mesec dve naročnine računali... zakaj se sploh moramo zajebavati z menjavo naročnikov, če je isti priključek....

Hvala za mnenje in komentarje

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.005
5.304
113
Saj se ne rabiš z menjavo naročnika zajebavat - plačuj polno pa bo. ;)
Šalo na stran - prva napaka je da si ti njih klical - počakaj na njihov klic in jim lepo razloži, da imaš konkurenčno ponudbo drugega operaterja in če ne bo vsaj ista greste pa-pa.