Matter over Thread

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.986
767
113
Kaj to prav berem, da na teh Ikea smart plugih ne moreš nastaviti default stanja po izpadu elektrike?
Skrb je bila odveč, obstaja setting in deluje :cool:

1774437515064.png

• Všeč mi je
Reactions: LjuboB

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.276
73
48
Jest imam skoraj celo hišo opremljeno a Aqaro…v povezavi z Apple home… samo priporocam..

Edino glavna kljucavnica je Lockly, ker ima obrazno prepoznavo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.790
456
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Tisti, ki uporabljate tako ZigBee kot Thread naprave, kako imate zrihtano glede routerjev? Za vsak protokol posebej, kakšen z dvema integriranima ala Sonoff?

Zaenkrat imam samo ZWave naprave, bom pa v kratkem dodal kakšno Thread zadevo iz Ikee, pa razmišljam, ali nabaviti 1x ZBT-2 ali kar 2x, posebej za Thread in ZigBee ...

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
482
215
43
Za zigbee imam sonoff ZBDongle-E za matter pa zbt-2.
Zbt-2 sem nabavil dobre pol leta nazaj in na začetku ni delovalo najboljše, v vmesnem času pa so ga že toliko spedenali da nimam nobenih težav več in mi deluje boljše kot zigbee, sploh kar se tiče hitrosti pri odzivu najbolj oddaljenih senzorjev.

• Všeč mi je
Reactions: crashednburnt

gr69

Guru
15. dec 2009
12.259
3.270
113
še v SLO - ampak komaj
crashednburnt

zbt2 - gre ali matter ali Zigbee - ne oboje hkrati. So sicer na začetku “obljubljali”, a sami prišli gor, da ne špila.
Tak, da, če res misliš oba protokola bo treba 2 - jaz bi za Zigbee vzel Sonoff. Če gnar ni tema pa 2x zbt2.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.790
456
83
Goriška
www.avtopro.si
crashednburnt

zbt2 - gre ali matter ali Zigbee - ne oboje hkrati. So sicer na začetku “obljubljali”, a sami prišli gor, da ne špila.
Tak, da, če res misliš oba protokola bo treba 2 - jaz bi za Zigbee vzel Sonoff. Če gnar ni tema pa 2x zbt2.

Če pozorno prebereš moj post, sem že napisal da bi kupil 2x ZBT-2 (za vsak protokol posebej).

gr69

Guru
15. dec 2009
12.259
3.270
113
še v SLO - ampak komaj
Nočem napenjati - a če sam pozorno prebereš svoj post, boš videl, da se ga da razumeti tako in tako.

Hotel sem le odstraniti zadnji dvom in namigniti, da ni potrebe po 2 X zbt2, če bi slučajno € bil faktor.

Je pa vsekakor 2 X zbt2 boljša rešitev.

Sam še jajcam z Matter - predvsem, ker ni vse tako zeleno kot je na prvi pogled videti. Zelo veliko Matter naprav namreč preko “čistega” / odprtega matter protokola nima vseh funkcij, kot jih ima, če napravo povežeš preko vendor bridga.

• Všeč mi je
Reactions: sass

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.986
767
113
Zelo veliko Matter naprav namreč preko “čistega” / odprtega matter protokola nima vseh funkcij, kot jih ima, če napravo povežeš preko vendor bridga.
Maš kakšne konkretne primere?

Sam imam namreč tudi ZBT-2 in Home Assistant in veliko Ikea Matter naprav pa me zanima če zamujam kaj "pomembnega".

gr69

Guru
15. dec 2009
12.259
3.270
113
še v SLO - ampak komaj
Sipam se pepelom ... - so očitno že precej "polovili" in ni več taki razkorak, kot še kako leto nazaj - očitno bom moral spet malo bolj resno za Matter pogledati.

Ko sem spremljal je bilo za presence senzorje precej običajno da je v HA prišlo samo yes/no - vsi "cukrčki" cone itd, pa samo preko vendor huba.

Se še enkrat opravičujem - sem bil prehiter in z prestarimi informacijami.