Mali avto za novega voznika

mater sem vedel da nebi smel spraševat:) itak je dual VVT-i
nekje sem prebral da je to eden bolj problematičnih toyotinih motorjev. Zato sem to tudi napisal, v izogib kasnejšim mogočim težavam.Sicer pa navadn vvti tud potegne. DRgač pa avto kot tak je top

je blo pa na FB isti primer kot ti nakup prvega avta kupovala se je corola 1,4 d4d 90 konjev to je tud bulet pruf motor.

Ne vem no, če je to res avto No.1 prečekirej kako so (ne)problematični tile 1,33 l dual vvt i mlinčki. In to je to

netko

Guru
25. jul 2007
7.099
2.417
113
mah bil sem že kar določen da vzamem toyoto zdej si mi pa dal črva v glavo in potem ko greš brskat ugotoviš da imajo probleme z mostom, pa z zavornim cilindrom pa vse kar kupiš je drago k ps...

ampak ko sem gledal fiesto se mi zdi manj od avta... bi pa en manjši avto z malo kilometri in preverjno zgodovino...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.647
9.980
113
mah bil sem že kar določen da vzamem toyoto zdej si mi pa dal črva v glavo in potem ko greš brskat ugotoviš da imajo probleme z mostom, pa z zavornim cilindrom pa vse kar kupiš je drago k ps...

ampak ko sem gledal fiesto se mi zdi manj od avta... bi pa en manjši avto z malo kilometri in preverjno zgodovino...
Zakaj manjši, če ni skrivnost?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.647
9.980
113
pojma nimam zakaj delajo majhne avtomobile v osnovi pa zato, ker se večjega ne rabi z manjšim pa je vse lažje še posebej ko govoriš o 18 let stari osebi
Že, že. Govorim o varnosti. Moj mulc je zletel s ceste in je bla samo sreča, da nisem podlegel željam po malčkih in kupil nekaj srednjega. Mala pa tudi z taveliko limuzino nima težav, so težave prej drugje.

netko

Guru
25. jul 2007
7.099
2.417
113
z V90 se vozita ampak se ne bosta naučila vozit ravno tako ne z XC60, saj oba avta naredita vse, edino gas in bremzo tiščita...

netko

Guru
25. jul 2007
7.099
2.417
113
kakšen je pa kej pleh na teh avotmobili
Imel 2010 letnik bencin 1.4 (109km) od novega. Prodal 6 let kasneje z 230kkm brez problemov z mašino vem da sem v tem času menjal samo nek senzor ki je bil če se prav spomnim 60€. A ha pa v spominu mam da sem sprednje žarnice menjal na pol leta in da so crkovale (razloga nikol odkril)...
kakšen je pa kej pleh pri teh avtomobilih

sousis

Guru
16. nov 2019
1.661
1.112
113
Kot lastnica Toyote Verso naj povem, da kot prvo to sploh ni majhen avto (sem se morala na novo natrenirat parkirat po mestu, ker ne gre več tako enostavno) in kot drugo, ima 6 prestav in malo čudna prestavna razmerja al neki, v glavnem meni je še vedno čudno vozit ta avto.

Za prejšnji avto, Mitsubishi Colt, imam same pohvale. Primerno velik za mlade voznike z družbo ali mamice, ki trogajo otroke na dopust k babici. Vzdrževanje skoraj pa nula, čeprav je ženska lastnica enkrat vmes pozabila na interval za servise. :oops1: Motor primerno živahen ampak ne premočan. Če kaj pogrešam od tega avta je prehitevanje, ker tale Toyota s svojimi prestavami je dinamična glih kot ena zaspana krava.