Lokalni rekuperator

tony

Guru
23. jul 2007
10.684
1.814
113
Če je zadovoljen z Lunosom, bi bil zadovoljen z vsakim. Je pa vsaka lokalna rekuperacija boljša od plesni po steni...

mtl

Guru
19. jul 2007
11.039
701
113
Kras
www.mtl.si
Ima kdo izkušnje z Gatom in prezračevanjem kers50+?

Dobil ugodno ponudbo, samo ne vem če so dobri rekuperatorji
So ti sicer že odgovorili, ampak ko jaz vidim 97% učinkovitost :valjamse: samo zaprem, ker je to evidentna laž.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.347
868
113
Da malo obudim temo...

V hišah, kjer je prostorno stopnišče, bi vgradil centralno prezračevanje z vračanjem vlage in dobrimi filtri. Nato pa bi nad vrati kjer je nadsvetloba naredil box z vpihovanjem zraka v prostor. Izpih bi šel pod vrati. Do dolenih sob npr dnevna bi potegnil kanal za svež in umazan zrak. Vlage ni preveč v hiši, kvečjem premalo, zato so mi lokalni vprašljivi.

kakšne izkušnje imate z spanjem pri lokalnih, ali se vlaga dovolj ohranja z dihanjem oz. ali je zrak presuh pozimi?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.347
868
113
Ne gre samo da moti, ni niti zdravo. Sej ce je nad 35% plus je OK. Zato sprasujem ce se pri lokalnih to pozna. Un k ma vlazen flet itak nima tezav z suhim zrakom in nujno rabi rekuperator .

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.628
8.031
113
Pa res koga moti suh zrak pozimi?

Marsikoga, čeprav sploh ne ve, da je to zaradi tega... Vsi zasušeni nosovi in strjeni smrklji, ki nosnice skupaj vlečejo, ko se pa usekneš pa vso sluznico potrga, da potem še zakrvavi in boli par dni, če se vname... Seveda lahko nos močiš potem, ampak to pomeni, da je zrak presuh.
Potem otroci, ki si ne dajo dopovedat, da za suhe ustnice ni OK, da jih obližejo, ampak je za to labela. potem so do nosa gor vsi s suho in rdečo in vneto kožo.

Drugo je, kdo ima poleg vsega še nizko T hiši, da ga zebe pa švica, ker kar pozauga tekočino ven. Ko na avionu. Posledica kot pri ustnicah zgoraj, suha koža. Pri kakem z atopijskem dermatitisom zadeva eskalira. Kdor ima otroke s tem težavami ali jih ima sam, ve, da se pozimi vse to poslabša.

Zadeva je sitna kot sopara na drugem strani.