Ljubljana - brezvezno mesto?

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.143
9.298
113
1000027687.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
46.014
6.189
113
Vidim en kup kmetij in lokalov.....vidim rečico usred grada...

Manjka samo še kak kanu......in par njih z zobotrebci v zobeh in banđoti v rokah :D

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.096
717
113
tu in tam
Ni iz makol, iz oplotnice je.
Kaj je slabše, ni povsem jasno. :evil:
Mah, to z Oplotnico je neka fama, privlečena od bogve kod..v današnjih časih (20-30 let) je ratala neko zaspano napol podeželsko gnezdo, polno priseljencev od drugod ..dost je tudi "Ljubljančanov" (nekaj znanih imen), je pač bilo ugodno, mir in relativno blizu AC ipd... v mojih časih ni bilo nič drugače, so bili kakšni ekcesi( po bifejih, gostilnah, pa še to bolj "pravi Pohorci"s Keblja, Kota, Božjega ipd -alkohol seveda, je pa seveda tudi nekaj lokalnih "lopovčkov"kot povsod ), drugače pa življenje kot recimo v Konjicah, Bistrici, Polskavi ipd..;) Ljudje so večinoma zelo OK.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in sajkek

Gatto

Guru
19. jul 2007
20.096
717
113
tu in tam
Kot je rekel moj poveljnik v rezervi TO, ko sem se pohvalil, da sem bil v JLA šofer pri aviaciji: "nič hudega, sramota pač je".

No tak je bit z Oplotnice. :valjamse:
Uh, kakor vem, je narod tam po jugovzhodnem Pohorju, torej Bistrica in višje, Hoško ,Fram, Rače tja do MB in po ravnini, Polskava, Makole ipd precej bolj trd in zagaman-to je že Ingolič lepo opisal v svojih delih..nas Pohorce niti ni omenjal v tem kontekstu.;):D

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.915
14.577
113
sej tu je mal problem, to je bila planota nedostopno očitno skrito, inbreeding, še svoj jezik imajo :evil:
makole je druga scena, tam so turki ostali pa se je potem lomlo.

• Haha
Reactions: Gatto