Ljubljana - brezvezno mesto?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.091
10.724
113
Problem je ker noben ne vpraša občanov, kaj si oni mislijo, to se vse odloči mimo nas. Potem se pa gasi požar, ko naenkrat zagledaš bagre pred vrati. Tako da glede unih stolpnic niti ni več vprašanje, sedaj krajani rešujejo njihove zelenice pred drugimi stolpnicami, ker so slučajno izvedeli, da se bodo gradile.
No tu se zaplete. Njihove zelenice? Dejmo bit realni.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi in sixpower

mtl

Guru
19. jul 2007
11.428
1.047
113
Kras
www.mtl.si
Malo reklame za dogodek, ki bi morda koga tu gor zanimal:

Si želiš za en dan pobegniti v čas, ko je bilo življenje bolj sproščeno, ulice bolj barvite in glasba bolj iskrena?
Bi rad(a) znova začutil(a) obdobje, ko avtomobili niso bili le prevozno sredstvo — temveč so imeli dušo in karakter?
Bi rad(a) slišal(a) komad, ki si ga nekoč vrtel(a) na kaseti in nanj že skoraj pozabil(a)?
Potem ne smeš zamuditi 8. SLOVENSKEGA YOUNGTIMER SREČANJA – AVTONOSTALGIJA 80&90
Jaz skoraj 100% pridem, ne vem pa če z youngtimerjem.
Lani je bilo super, edino če bo sonce žgalo, prinesite veliko sončne kreme.

Alter meet?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.236
787
113
43
povsod malo
No na Jesenicah se helikopter kar lepo slisi, seveda iz strani kjer se zvok lahko neovirano siri. Na 300m oddaljenosti ker lepo ropota. Pa uporablja se tudi kar dosti.
To se vietnamc sliši. Od milice se malo manj. Se pa.
Milina so pa avstrijski to ga ne slišiš pa če leti nad glavo.
Itak smo kupil najbolj glasne ne vem kako bo to 24/7 kot pravijo da bo.

On topic Jesenice so podoben primer kot Šiška čimveč ljudi v bloke a infrastruktura je pa iz l 80.
Parkplaci, ceste, vodovod pa redno crkuje in je 15k ljudi brez pitne vode.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.899
3.761
113
Lublana
www.facebook.com
Ok, sam pač ne želim imeti v Ljubljani polno stolpnic, pač ni to tak tip mesta.

Aja še to!
Ljubljana ima že dolgo stolpnice. Prva je bila Nebotičnik, ki je bil daleč naokoli najvišja stavba. Ob dokončanju leta 1933 je bil baje celo deveta najvišja stavba v Evropi. In ti zdaj tukaj bluziš, da Ljubljana ni tip mesta za stolpnice kjer jih je itak že na vsakem vogalu precej.
Osebno sicer tud jaz nisem totalen pristaš zelo visokih stolpnic. Sploh stanovanjskih ne, poslovne ali hoteli me pa ne motijo. Ampak vsepovprek nasprotovati stolpnicam z nekim prizadetimi argumenti je pač zgolj bebavost. Pa itak vem, da ne gre zgolj za stolpnice ampak za karkoli se nekdo odloči graditi, boste eni in isti vedno nasprotovali, ker to vam je v krvi, jamrati, tečnariti in nasprotovati... kar je posledica zaplankanega mindseta, "NIMBY".

jello

Guru
22. sep 2008
11.404
4.563
113
Kje ste našli helikopter, vsak moped se v naselju dere bolj tečno kot helikopter in mopedi se derejo 20 ur na dan brez predaha, helikopter pa 3x na dan če je gužva.

Isti problemi kot zjutraj pred vrtcem, motijo samo oni, ki imajo boljši in dražji avto, pa še na sociali so.