Ljubljana - brezvezno mesto?

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.058
5.701
113
Priznam, meni je kar ... zanimivo ... da SDS in Levica istočasno zbirata podpise "proti Zokiju" - in to za isto stvar.

Ali je Zoran močnejši od usode? Zakaj? Kaj mu je tega treba bilo?
Je izgubil prijatelje? Imajo drugi boljše prijatelje? Kdo ni dobil usluge? Je pozabil komu vrnit uslugo? Je kdo pozabil, da mu je Zoran naredil uslugo?

To bomo izvedeli v naslednji epizodi....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.034
18.730
113
Malo reklame za dogodek, ki bi morda koga tu gor zanimal:

Si želiš za en dan pobegniti v čas, ko je bilo življenje bolj sproščeno, ulice bolj barvite in glasba bolj iskrena?
Bi rad(a) znova začutil(a) obdobje, ko avtomobili niso bili le prevozno sredstvo — temveč so imeli dušo in karakter?
Bi rad(a) slišal(a) komad, ki si ga nekoč vrtel(a) na kaseti in nanj že skoraj pozabil(a)?
Potem ne smeš zamuditi 8. SLOVENSKEGA YOUNGTIMER SREČANJA – AVTONOSTALGIJA 80&90

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.091
10.724
113
Dej odlocite se ze. A so stanovanja predraga al jih je prevec? Ce sred faking mesta ne smemo stolpnic gradit pol pac stanovanja ne bodo dostopna ker jih bo se naprej premalo. Ampak raja raje nima kje zivet kot o da bi si kdo drznil zasluzit.

Pa mi Bracic ni ravno pri srcu ampak vse ma svojo mejo.

poleg tega je stolpnica na renderju pri aleji namenjena poslovni rabi in obcanov dravelj ne bo ravno obremenjevala.

V emoniki je na voljo samo se 12 stanovanj, ostalo je ze vse prodano.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in BuDi

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.631
955
113
EU
Problem je ker noben ne vpraša občanov, kaj si oni mislijo, to se vse odloči mimo nas. Potem se pa gasi požar, ko naenkrat zagledaš bagre pred vrati. Tako da glede unih stolpnic niti ni več vprašanje, sedaj krajani rešujejo njihove zelenice pred drugimi stolpnicami, ker so slučajno izvedeli, da se bodo gradile.

• Objave ne odobravam
Reactions: BuDi

mistique

Guru
16. jun 2009
16.653
3.686
113
Problem je na večih koncih ali manj uličarsko rečeno, problem je večplasten.
Definitivno je en problem neustrezno načrtovanje in reševanje problematike pakrinih mest v t.i. spalnih naseljih. Zato sem se recimo jaz tudi podpisal pod pobudo...moj mali "fak ju" moment.

Vsekakor je tudi problem v mentaliteti občanov in nerazumevanju kje se nahajajo in kje živijo. Zoki nared parkinge pred blokom, da jih bo več, da ne bo garaža, da bodo džabe,...po domače: ni vse belo, kar je ljubljeano. Torej dovolilnica je ok...bi pa želel s tem kupiti tudi prostor za pakriranje, ki se dinamično premika v rajonu okrog bloka.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.631
955
113
EU
Šiška je že najbolj poseljeno mesto v Ljubljani, gradi se vsepovsod in za manjše bloke naokoli se folk niti ne razburja preveč, ampak 100 metrske stolpnice s heliopadi, kdo bo prenašal ves ta hrup? Ali se povečujejo tudi kapacitete v ZD Šiška, šolah in vrtcih skladno z gradnjo vseh stanovanj na tem območju? Jasno da ne. Skratka gradnja sama po sebi ni problem dokler je v nekih mejah normale. Mora pa kapital nekaj tudi vrniti družbi, krajanom v zameno (izboljšana prometna infrastruktura, igrišča za otroke itd.). Ne moreš samo počit bloke in gotovo:zavijazocmi:

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.058
5.701
113
Šiška je že najbolj poseljeno mesto v Ljubljani, gradi se vsepovsod, kdo bo prenašal ves ta hrup?
- radi bi veliko zelenja... ampak tud parkirišča... pa fino bi bilo kak park pa igrišče... ampak tako da bom lahko parkiral dva avta + obiski če pridejo.
- radi bi čim cenejše stanovanja, ampak ne tukaj... ker menda ja ne bo cenej pol ko mogoče prodam kot je bilo kot ko sem kupil...
- fajn bi bilo če bi se čim več gradil - ampak kje drugje, tukaj je že preveč, res... no, pa ne tam kjer se vozim v službo, ker pol iz novih stanovanj delajo gnečo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.058
5.701
113
HJU0FU2XQAQ_973.jpg
1779966969400.png
1779967044167.png

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.631
955
113
EU
Glej najbrž obstajajo nekje neki standardi mar ne? Ne moreš kar početi vse kar ti paše vsepovsod, samo zato ker imaš keš (od boh ve kod; je bil že prej povezava do članka na to temo).

Ja to je kar izjemen moment, ko se in levi in desni združijo proti Zokiju :nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.899
3.761
113
Lublana
www.facebook.com
Šiška je že najbolj poseljeno mesto v Ljubljani, gradi se vsepovsod in za manjše bloke naokoli se folk niti ne razburja preveč, ampak 100 metrske stolpnice s heliopadi, kdo bo prenašal ves ta hrup? Ali se povečujejo tudi kapacitete v ZD Šiška, šolah in vrtcih skladno z gradnjo vseh stanovanj na tem območju? Jasno da ne. Skratka gradnja sama po sebi ni problem dokler je v nekih mejah normale. Mora pa kapital nekaj tudi vrniti družbi, krajanom v zameno (izboljšana prometna infrastruktura, igrišča za otroke itd.). Ne moreš samo počit bloke in gotovo:zavijazocmi:

Kakšen hrup? A od helikopterjev?? Hahahah! Ti resno misliš, da bodo na stolpnicah pristajali helikopterji? Čigavi helikopterji? Kristalna palača v BTCju ima heliport, kolikokrat si tam videl helikopter? Kaj pravijo okoliški stanovalci o hrupu helikopterja? Daj ne bluzi. Sam pa sicer živim čisto blizu urgence kjer je verjetno edini heliport na strehi v Sloveniji, ki se dejansko uporablja. Jaz v stanovanju res redko slišim helikopter pa tudi, če ga, ni moteč. Samo jokanje, če vam ne paše mesto ne razumem kaj se mučite. Pojdite ven na vas...
Šiška je res najbolj poseljen del Ljubljane ampak daleč od tega, da bi bilo zelo gosto pozidano in poseljeno Očitno v življenju še nisi bil in videl malo bol resnega mesta. Ljubljana je komajda sploh videti, kot mesto, razen strogega Centra. Vse ostalo je ena vas z bloki po travnikih...Zato pa tudi taka seljaška mentaliteta.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

dask

Majstr
21. sep 2023
947
1.098
93
Kakšen hrup? A od helikopterjev?? Hahahah! Ti resno misliš, da bodo na stolpnicah pristajali helikopterji? Čigavi helikopterji? Kristalna palača v BTCju ima heliport, kolikokrat si tam videl helikopter? Kaj pravijo okoliški stanovalci o hrupu helikopterja? Daj ne bluzi. Sam pa sicer živim čisto blizu urgence kjer je verjetno edini heliport na strehi v Sloveniji, ki se dejansko uporablja. Jaz v stanovanju res redko slišim helikopter pa tudi, če ga, ni moteč. Samo jokanje, če vam ne paše mesto ne razumem kaj se mučite. Pojdite ven na vas...
Šiška je res najbolj poseljen del Ljubljane ampak daleč od tega, da bi bilo zelo gosto pozidano in poseljeno Očitno v življenju še nisi bil in videl malo bol resnega mesta. Ljubljana je komajda sploh videti, kot mesto, razen strogega Centra. Vse ostalo je ena vas z bloki po travnikih...Zato pa tudi taka seljaška mentaliteta.
Na vasi , vsaj v naših koncih, je še precej huje s helikopterji, to stalno leta po zblojene turiste :p

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.631
955
113
EU
Ok, sam pač ne želim imeti v Ljubljani polno stolpnic, pač ni to tak tip mesta. In tudi marsikatero dosti večje evropsko mesto nima kar veliko stolpnic, ker pač bolj cenijo kvalitetne življenjske razmere. A veste kaj pa imajo za razliko od nas? Dobro urejen mestni potniški promet. ;)