Ljubljana - brezvezno mesto?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.993
10.538
113
Pirc Musarjeva jo bo na prvem soocenju tako deklasirala da bo UKZ pred naslednjim sama odstopila od kandidature.

• Všeč mi je
Reactions: 9999

erikson

Guru
25. avg 2007
25.494
8.830
113
Pričeli so zbirati podpise za referendum o novih pravilih parkiranja v Ljubljani. Oddanih je bilo že več kot 500 podpisov.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.494
8.830
113
grafiti podvoz.png

Ljubljana ima načrt, ampak jim grafitarji vedno pobegnejo.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.553
3.609
113
Štajerci tudi lahko oddate podpis. Saj imate stanovanja v Ljubljani. Jaz sem ravno podpisal, mislim, da je zabeleženih dobrih 1200 podpisov.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.844
9.071
113
Pocela prooaganda. " Ja, kje naj pa avto pustim" je se dalec od cilja.

Parkingov ni, vsi plačljivi, stacune obesajo rampe in parkomate, goriva gor, pol ceste zaprte za javni prevoz, treba bo se mestne vinjete ipd in pocasi bo svanulo, da je odgovor "v mestu se ne splaca/je predrago avto imeti".

Sporocilo se pa vedno dojame in ponotranji sele ko se po tošlu udari.

• Všeč mi je
Reactions: mistique in erikson

mistique

Guru
16. jun 2009
16.553
3.609
113
Dovolilnica se mi zdi popolnoma ustrezna oz. celo ugodna rešitev (tudi za najemnike). Problema pakriranja pa to ne rešuje, ker je dovolilnica premajhna, da bi jo razpostrl in na njo parkiral.

Za te z bolj pasivnim prefortalnim korteksom pa bi mestno redarstvo lahko spodbudilo aktivnost sinaps. Ker nekateri tudi toliko niso pri brihti, da ko mu avto ribne, da ga vsaj v graben porine s pakringa. Ga raje mesece gleda z balkončka...celo prišlepajo totalko direkt na parking. Večja dostavna vozila (kombiji) so tudi zanimiva kombinacija. Razni priložnostni hendlerji imajo tudi po 2-3 avtomobile samo za prodajo...Oddajanje sob študentom in vse pogostoje tudi odraslim, krepko spremeni razmerje vozil/stanovanje.

Tega problema se že 20+ let ne rešuje.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

sousis

Guru
16. nov 2019
1.871
1.278
113
Kolikor od daleč spremljam debato, je problem v LJ tudi v tem, da si je MOL prilastil funkcionalna zemljišča okrog blokov, kjer bi sicer lahko prebivalci parkirali in se to neuspešno ureja že desetletja (ker naše sodstvo). Tako da se ne protestira samo zaradi plačljivega parkinga.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.897
714
113
Sploh v Štepanjskem naselju, kjer so zrasli novi športni objekti, ki nimajo svojih parkirišč ali pa jih imajo občutno premalo in se zažirajo v parkirišča, ki so bila prej namenjena stanovalcem. Na veliko se tudi operira z idejo, da imajo ljudje po tri avtomobile, ampak pod črto je parkirišč manj kot je stanovanj, tako da to ne more ravno držati v nekem širokem obsegu.

Fascinantno mi je, da se je MOL sosesk (Štepanjsko naselje je bilo samo prvo na vrsti) lotil po enakem receptu, kot centra, kjer je jasno, da recept deluje, ker je večina avtomobilov od dnevnih obiskovalcev. V Štepanjskem naselju pa je problem popolnoma drugačen, ker so avtomobili od stanovalcev. In namesto, da bi dejansko iskali neke rešitve, so šli na nož in doživeli do sedaj v Lj še nikoli viden revolt. Bojim pa se, da bodo na koncu vsi na slabšem. Če namreč stanovalci dobijo vsa parkirišča, jih bodo imeli še vedno premalo, poleg tega pa nihče ne bo mogel delati reda. Če zmaga MOL, bo parkirišč še vedno premalo in spet bo vse na nož. Najslabša opcija pa je, da stanovalci parkirišča dobijo samo delno, delno pa ostanejo od MOL. Takrat se bodo pa med sabo požrli.

Zanimivo pa je tudi dejstvo, da MOL z Zokijem na čelu (vsaj ustno) zagotavlja, da če stanovalci financirajo, lahko zgradijo podzemno garažno hišo pod katerimkoli zemljiščem v lasti MOL v naselju. Seveda pa stanovalci ne bi financirali, ker jim "parkirišča pripadajo" in "so jih kupili skupaj s stanovanji".

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.844
9.071
113
Zanimivo pa je tudi dejstvo, da MOL z Zokijem na čelu (vsaj ustno) zagotavlja, da če stanovalci financirajo, lahko zgradijo podzemno garažno hišo pod katerimkoli zemljiščem v lasti MOL v naselju. Seveda pa stanovalci ne bi financirali, ker jim "parkirišča pripadajo" in "so jih kupili skupaj s stanovanji".

To je pa za zraven. Tako kot stanovanja v LJ kar pripadajo, tudi parkingi. Ceprav ne... Mentaliteto "tole je moje, kar pa ni moje, je pa naše" naj si vtaknejo nekam....

Povsod smo morali financirati parkinge. Ali doma pred bajto, ali pred bloki ob nakupu ali kasneje. Ali je pa parkirnina. Tukaj jim niti zemlje ne bi bilo potrebno odkupiti, ce prav razumem...

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.895
8.938
113
To je pa za zraven. Tako kot stanovanja v LJ kar pripadajo, tudi parkingi. Ceprav ne... Mentaliteto "tole je moje, kar pa ni moje, je pa naše" naj si vtaknejo nekam....

Povsod smo morali financirati parkinge. Ali doma pred bajto, ali pred bloki ob nakupu ali kasneje. Ali je pa parkirnina. Tukaj jim niti zemlje ne bi bilo potrebno odkupiti, ce prav razumem...

Verjetno mentaliteta, da če nastaviš gajbico, da je potem avtomatsko tvoje.

Glede na to, da MOL ni nobenemu zaplenil parkirišča vpisanega v ZK...

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

kajn

Guru
5. okt 2007
3.393
2.371
113
Iskajoč brata
če ni v ZK je itak od Mol.
kar so meni razlagali, da je bilo to namensko, uporabno zemljišče za tisti blok. Vendar pa ni bilo v lasti lastnikov blokov.
Vprašanje je, ali so graditelj kupil vso zemljo, s parkirišči vred? pomoje je, ker so tudi uredili vsa parkirišča okoli in zelenje... lahko pa da se motim... to bi moral nekdo, ki so mu "ukradli" parkirišče v okolici blokov...
Sedaj je to vse čisto simpl... stanovanje je xxx€, parkišče je Y€

delter333

Guru
21. maj 2010
2.816
2.573
113
Notranjska
kar so meni razlagali, da je bilo to namensko, uporabno zemljišče za tisti blok. Vendar pa ni bilo v lasti lastnikov blokov.
Vprašanje je, ali so graditelj kupil vso zemljo, s parkirišči vred? pomoje je, ker so tudi uredili vsa parkirišča okoli in zelenje... lahko pa da se motim... to bi moral nekdo, ki so mu "ukradli" parkirišče v okolici blokov...
Sedaj je to vse čisto simpl... stanovanje je xxx€, parkišče je Y€
Enkrat mi je nekdo razlagal da je problem bil ker stanovalci niso v preteklem obdobju poskrbeli za okolico bloka lahko občina uveljavljala lastništvo, nekaj podobnega, lahko se motim ali pa pozabil.