Ljubljana - brezvezno mesto?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.523
5.480
113
Zoky zgodba o uspehu...

Navezali smo stik s stanovalcem Masarykove 19, ki je želel ostati anonimen. »Povedali so nam, da je sprejet mestni načrt za širitev ceste in da se mora hiša porušiti. Ponudijo ti denar ali nadomestno gradnjo. Ampak ti dajo vedeti, da moraš iti, in če sprejmeš ponudbo, vsaj nekaj dobiš. Če te razlastijo, ti še za garsonjero ne ostane. Pa smo sprejeli,« nam je povedal stanovalec. Ta hiša je ena izmed redkih v tem koncu, ki ima povsem novo fasado. Povedal je, da so obnovo izvedli pred petimi leti. »Saj smo vedeli, da bodo nekoč porušili. Ampak to, da se bomo morali izseliti, napovedujejo že vsaj 40 let. Ponudili so nam nadomestno stanovanje

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.041
4.172
113
Zadnjič sem se nehote peljal tam mimo v BTC iz smeri železniške postaje; najprej ona napol zgorela hiša "leglo narkičev" na vogalu z Maistrovo, potem pa še ta ozka Masarykova, kot da prideš v neko oddaljeno predmestje Beograda in to skoraj v centru najlepšega mesta na svetu in širše.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.980
1.185
113
Zadnjič sem se nehote peljal tam mimo v BTC iz smeri železniške postaje; najprej ona napol zgorela hiša "leglo narkičev" na vogalu z Maistrovo, potem pa še ta ozka Masarykova, kot da prideš v neko oddaljeno predmestje Beograda in to skoraj v centru najlepšega mesta na svetu in širše.
"... najprej ona napol......" 100 metrov od ministrstva za kulturo.