Lepote multikulturnosti 4

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.912
17.311
113
Žalostno je tole kar se dogaja Špancem, zelo žalostno. Škoda, da ni kdo že kaj prej opozarjal, da bi pri prevelikemu dotoku migrantov iz popolnoma drugačnega kulturnega okolja lahko prišlo do česa takšnega pa bi se morda lahko temu izognili ampak realno gledano - kdo bi si pa lahko mislil, da bodo z islamom oprani ljudje imeli pripadnike drugih ver/kultur za manjvredne ter se fizično izživljali nad njimi.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77 in 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.858
2.564
113
Emona / Carnium
Spet islam...a je južno od Evrope še kaj drugega? :fredi: V čolne ne skačejo kristjani, ki bežijo iz severne Afrike, ampak v veliki večini necivilizirani, neizobraženi, primitivni ljudje iz popolnoma drugačne kulture (nazori, mentaliteta, navade). In če jih pride 100, ni enako, kot če jih pride 100.000. Če jih pride 100.000 je vseeno, če je med njimi 100 ali pa 1000 civiliziranih kirurgov...
Ko nekdo začne opletati s tem islamom, me zaskrbi, da nimamo pojma za kaj se sploh gre. Še vedno, ne. Kako boš problem kriminalcev/ilegalcev rešil skozi verske argumente?

I say let's Trump them back in 3, 2, 1...oh no, wait, fist we gotta know where they're from! Meanwhile we gotta decide who's to blame...leftards or rightards...then we need some gender, race and economy inclusive EU laws to support our decission...

• Všeč mi je
Reactions: Ateis

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.337
851
113
Namesto da bi denar porabili za promocijo vecjih druzin in krajsi delovnik starsev z vec otroki, mi uvazamo smeti brez izobrazbe in kulture.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.912
17.311
113
Kako boš problem kriminalcev/ilegalcev rešil skozi verske argumente?
Ni potrebe po reševanju problema kriminala skozi verske argumente, vera je tu "zgolj" neka stvar, ki dodatno podpihuje vse skupaj, prej naveden problem bi se pa lahko reševalo z ustrezno migrantsko politiko/zakonodajo ampak se je pač (/žal) ne.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.337
851
113
Ja, spet. Žal. Lahko zafilozofiraš še bolj kot si že ampak aktualnih problemov v Španiji pač ne proizvajajo budisti.
Pa sej ne vem ce je islam problem, mas tud zahojene katolicane. Je pa katoliska vzgoja vsekakor nam blizja kot islamska. Ampak za moje pojme je potrebno strogo locit vero od drzave.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.912
17.311
113
Pa sej ne vem ce je islam problem, mas tud zahojene katolicane.
V vseh verah najdeš zahojene pripadnike ampak vemo pa kam spada velika večina aktualnih problematikov in to niso kristjani, budisti, ateisti, ... sicer pa kot prej navedeno - aktualne težave bi se lahko (že preventivno) reševalo s povsem drugim, od pogleda na vero umaknjenim pogledom ampak zdaj bo pa potrebna kurativa. Del Špancev se očitno že zaveda kako in kaj.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.858
2.564
113
Emona / Carnium
Ja, spet. Žal. Lahko zafilozofiraš še bolj kot si že ampak aktualnih problemov v Španiji pač ne proizvajajo budisti.
Ne prebije ti. Ti trobi islam, islam, problem ne bo manjši, razen, če boš vse muslimane izgnal iz Španije. A se o tem pogovarjamo?
Bo pa problem lahko večji...pa ne ker imaš opravka z muslimani, ampak z neciviliziranimi primitivci in ker ga sploh ne rešuješ. Get it?

Zakaj bi zdaj budiste privlekel v debato, kjer so že muslimani slepilo? To se lahko edino sam s sabo skregaš na ta način :evil: Saj vidiš, da 3 komentarje stran od posta samo še o veri pišeš...drifting away from any solution. In my view at least. Trump them* back & mirna Bosna :fredi:

*them - vsi, ki delajo štalo, nimajo papirjev, so družbeni problem,...Za prvi krog bi uporabil AND, potem pa OR, če ne bo nič drugače.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.912
17.311
113
Ne prebije ti. Ti trobi islam, islam, problem ne bo manjši, razen, če boš vse muslimane izgnal iz Španije. A se o tem pogovarjamo?
A vidiš, jaz pa menim, da tebi ne prebije. Ne, ne pogovarjamo se o izgonu muslimanov od koderkoli ampak izpostavljam problem, do katerega pride, če se v državo spusti preveč migrantov z (zelo) drugačno mentaliteto, to je primarni problem. Islam pride do izraza šele potem, ko so vsi ti ljudje že v državi in se združujejo proti (za njih) skupnemu sovražniku, ki ga pa določijo na podlagi vere - to je pa sekundarni problem, do katerega pa ne pride, če onemogočiš nastanek primarnega.

Bo pa problem lahko večji...pa ne ker imaš opravka z muslimani, ampak z neciviliziranimi primitivci in ker ga sploh ne rešuješ. Get it?
Ne da bo lahko problem večji ampak problem BO še večji v kolikor se ne bo konrketno spremenilo migrantske politike in mentalitete. A ti sploh bereš kaj ti pišem glede na to, da sem ti že prej napisal, da bi se vse lahko preventivno rešilo že drugače, popolnoma brez fokusa na vero? A veš tole:
Ni potrebe po reševanju problema kriminala skozi verske argumente, vera je tu "zgolj" neka stvar, ki dodatno podpihuje vse skupaj, prej naveden problem bi se pa lahko reševalo z ustrezno migrantsko politiko/zakonodajo ampak se je pač (/žal) ne.

Ja, IMHO se lahko problem z neciviliziranimi primitivci uspešno reši s primerno spisano migrantsko in kazensko zakonodajo, tu sploh ni potrebe po vmešavanju vere. Ker pa imajo v Španiji že cel kup neicivlizioranih primitivcev, ki se združujejo in dajejo drug drugemu še dodaten zagon/podporo na podlagi vere pa se lahko na tej točki omeni tudi to saj so ravno na podlagi le-te (pa pustiva ali si pravilno ali napačno interpretirajo Koran) prepričani, da ne delajo ničesar narobe. Qrc, kaj narobe, v določenih primerih bodo kao še nagrajeni z devicami.

To, da pa bomo imeli resen problem, ker delamo kot delamo oz. da imamo resen problem in ga sploh ne rešujemo, mi je pa že dolgo jasno tako da ja, I get it.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.116
4.122
113
Ljubljana
hmpg.net
Morda samo eno zgodovinsko dejstvo:
v Španiji imajo mošeje že izpred 1000 let. Skratka, muslimani so tam od nekdaj.

Težava niso muslimani per se. Težava so revni migranti, ki so v želji po boljšem življenju plačali prevoz v Evropo (Španija je strahovito blizu, prav tako sta blizu Libija in Italija....). Pa sedaj kruta resnica. V bistvu je bil pred leti relativen mir pred migranti (ne muslimani, migranti, ki so hodili s trebuhom za kruhom), v zadnjem desetletju in še malo pa se je to spremenilo. Le zakaj? Vera? Ali vojne - ki jih je nekdo (le kdo?) povzročil.

• Haha
Reactions: leibstandarte