Lepote multikulturnosti 4

Vedno cenim, ko ljudje vržejo cifro, ki dokazuje njihovo trditev, brez navedbe vira.

Key Statistics (Latest Available as of 2024)​

• Overall Crime Rate: Approximately 35-40 incidents per 1,000 residents (2023 ISTAT data). This places Trieste in the lower quartile for Italian cities.
  • Property Crimes (theft, burglary): ~25 per 1,000 (most common type, often petty theft in tourist areas like Piazza Unità d'Italia).
  • Violent Crimes (assault, robbery): ~3-5 per 1,000 (low; Trieste ranks among Italy's safer cities for personal safety).
  • Homicide Rate: <0.5 per 100,000 (2023; Italy's national average is ~0.6).
  • Trends: Crime has decreased by ~10% from 2019-2023, attributed to enhanced policing and EU-funded urban security programs. Post-COVID spikes in 2021 were temporary.

Sources and Context​

• ISTAT (2024 Report): Official Italian stats show Trieste's rate at 38.4/1,000, below the national 45.2/1,000.
  • Numbeo Crime Index (2024): Trieste scores 32.5 (low; Milan is 48.7 for reference).
  • Eurostat (2023): Violent crime victimization rate ~1.2% (EU avg. 1.8%).
  • Factors: Trieste's multicultural vibe (Slovenian/Italian border) contributes to minor cross-border issues, but strong community ties keep rates low. The port sees occasional smuggling incidents, but these are rare for residents.

Vprašali ste - tole je odgovor :)

vedno sem trdil, da tvoj nick definitivno nima veze z realnotjo.
model tisto s 30% je ven lansirala ita policija na podlagi prijav, velja za letošnje leto ne 2024 kot si ti objavil, tako da verjetno neki bo na tem, si pa lahko pogledaš dnevnik Slovencev v zamejstvu info je bila lansirana ven ta teden

o mojem nicku pa kdaj drugič in kje drugje, ja?

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.400
4.175
113
Ljubljana
hmpg.net
model tisto s 30% je ven lansirala ita policija na podlagi prijav, velja za letošnje leto ne 2024 kot si ti objavil, tako da verjetno neki bo na tem, si pa lahko pogledaš dnevnik Slovencev v zamejstvu info je bila lansirana ven ta teden

o mojem nicku pa kdaj drugič in kje drugje, ja?
MODEL - imaš višek vsega, samo malo slabo ti gre navajanje virov. Samo to bi dodal, pa bi zmagal, ampak bolje je dokazovati višek, pa čeprav izobrazbe.

MODEL - imaš višek vsega, samo malo slabo ti gre navajanje virov. Samo to bi dodal, pa bi zmagal, ampak bolje je dokazovati višek, pa čeprav izobrazbe.

mislim da si sebe opisal jaz sem ti povedal kje je bila info podana zdaj če ti gledaš samo kolodvorsko je pač to tvoj problem, kaj meni manjka je spet relativno o tebi pa raje ne bi, že brati je te težko kaj več pa sploh ne pride v poštev. Še enkrat o nicku kdaj drugič in kje drugje, ampak s tabo o te ne bi

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Kamele0N

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.281
17.798
113
Duševne težave kakopak. Normalen človek tega najbrž ne naredi.
Normalnost definira pogostost - bolj pogosto kot je zadeva izvajana, bolj je dojeta kot normalna. In tu imamo že mnogo let problem, ko se nekaj, kar je normalno (oz. pogosto) pri eni skupini ljudi, zdi tako nenormalno drugi skupini ljudi, da ta druga skupina normalno stvar prve skupine označi kot posledico duševnega neravnovesja, duševne bolezni even.
Zanimivo pa postane, ko pride do ugotovitve, ki jo je zgoraj izpostavil delavec44 in sicer, da je nekam čudno veliko takih nenormalnih kar ti lahko da misliti, da gre konec koncev "zgolj" za normalnost oz. lastnost druge skupine ljudi. Kot že velikokrat izpostavljeno - podobnih incidentov v tolikšni meri ne zaslediš pri kakšni drugi skupini.

#NiVečinaMuslimanovTeroristovJePaVečinaTeroristovMuslimanov

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.281
17.798
113
Mainstream mediji sedaj navajajo, da sta osumljenca za napad Britanca in da nič ne nakazuje na terorističen napad:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.953
6.576
113
blizu močvirne prestolnice
Ferdo pozablja da ima Zahod večino težav z muslimani ter z tistimi ki pridejo ilegalno. Niso težave z črnci, ne z Vietnamci ne z Kitajci so pa težave z muslimani. Ampak te težave nastanejo, ko prebijejo tisto čudežno mejo 7 odstotkov. Večina črnih,Azijcev je prišlo LEGALNO in so tudi pridni, medtem pa je večina ilegalcev muslimanov, ki so kriminalci, lenuhi,teroristi ki živijo na naših plečih. In te tako radi podpirajo razni Ferdi

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.400
4.175
113
Ljubljana
hmpg.net
Ferdo pozablja da ima Zahod večino težav z muslimani ter z tistimi ki pridejo ilegalno. Niso težave z črnci, ne z Vietnamci ne z Kitajci so pa težave z muslimani. Ampak te težave nastanejo, ko prebijejo tisto čudežno mejo 7 odstotkov. Večina črnih,Azijcev je prišlo LEGALNO in so tudi pridni, medtem pa je večina ilegalcev muslimanov, ki so kriminalci, lenuhi,teroristi ki živijo na naših plečih. In te tako radi podpirajo razni Ferdi
Kriminalcev (ne glede na vero in raso) Ferdo, pa po moje tudi ostali, ne podpira(jo).

V VB ( to je uraden naziv države o kateri je govora) je veliko državljanov potomcev prebivalcev kolonij, tako da trditev da tale ni državljan z vsemi pravicami, je točno to, kar ti in tebi podobni počnete. Določate pravice ljudi, glede na njihovo raso ali vero.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.410
7.537
113
Daj ferdo nehaj že leporečit, obračat besede, in polepševat situacijo. Ta gnoj je hladnokrvno poklal 9 ljudi. Pa če imaš še kaj reči njemu v bran, si, oprosti tem besedam, ampak si sam gnoj. A razumeš?