Lamelna pergola

raners

Guru
4. mar 2008
2.916
518
113
Nekateri ponudniki pergol so mi že odgovorili, da pergole pozimi ne zadržujejo toplote dovolj dobro, da bi bile primerne kot prostor "zimski vrt".

Ima mogoče kdo zaprto pergolo iz strani in jo tudi pozimi uporablja? Gre toplota res preveč ven pri strehi?

Podvprašanje: si je dal kdo montirat okna (kot npr: AJM) na okvir od pergole? En ponudnik mi je rekel, da ni problema (da oni pokažejo, kje jih lahko fiksirajo); drugi ponudnik je rekel, da potem gre garancija..

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.739
778
113
Seveda pergola ni za zimski vrt, saj je to, kot da bi imel samo eno pločevino brez izolacije za streho

• Všeč mi je
Reactions: raners

sad

Guru
24. avg 2007
22.016
10.722
113
Nekateri ponudniki pergol so mi že odgovorili, da pergole pozimi ne zadržujejo toplote dovolj dobro, da bi bile primerne kot prostor "zimski vrt".

Ima mogoče kdo zaprto pergolo iz strani in jo tudi pozimi uporablja? Gre toplota res preveč ven pri strehi?
Torej, prodajalec pergol ti je rekel, da ne bo v redu in ti bi še vedno bil za to oz. si pametnejši kot oni?
Glede oken glej, da če bodo stebri aluminijasti, da ti potem na njih ne bo teklo dol, ker bo toplotni most.

• Všeč mi je
Reactions: raners in cvetka2

damirj

Guru
9. maj 2012
5.702
2.661
113
Če gre za občasno rabo pozimi in poleti, potem za ta prostor ni problem občasno uredit hlajenje poleti in gretje pozimi. Škoda tu izumljat toplo vodo, narediš in urediš ogrevanje in hlajenje in niti ne kompliciraš preveč. Popolnoma nekaj drugega pa je, če misliš to rabit vsak dan.

• Všeč mi je
Reactions: raners

raners

Guru
4. mar 2008
2.916
518
113
Ja, saj ne, da bi bil pametnejši kot oni, pač poizvedujem o stvareh.. ;) Pergola odpade, to je že fix.. Bo kar fiksni nadstrešek.. ;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.612
7.262
113
Potem kak "pomičen" recimo? al kak se že temu reče...ko je iz večih kock/pravokotnikov, katere lahko premikaš in tako odpreš zadevo.