kroska za najstnico

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.727
2.577
113
Jaz bi staršu, kateremu se mladoletni otrok sesuje, nabil 40 let. Po dafaultu.
Mal pretiravaš...
A tista ki pa noseča pride domov pred 18 letom pa luknjo zašit al kaj?

18 let, oziroma polnoletnost je administrativna meja, ne naravna.

Če bi se gledalo zrelost in zmožnost pametnega odločanja potem itak kakih 60% moških pade ven iz zgodbe

mistique

Guru
16. jun 2009
16.566
3.620
113
Tanka je meja med vzgajanjem invalida in skrbjo za invalida. Recimo, da kot starš stalno balansiraš med tem, kaj je še varno in kaj ni več (dovolj) varno. In potem rečeš: odje*i z idejami o krosli.

Lahko pa se nasloniš (če se res lahko ne vem) na dejstvo, da bolj debilne aktivnosti od motokrosa pa že skoraj da ni. To smrklji razložiš in ćao miki. Dramski krožek, pomoč ostarelim,...te dolgočasne zadeve povezane z empatijo, humanističnimi idejami...je*ala vas krosla. :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in jezek

lost1

mnz
19. jul 2007
8.475
150
63
Vpisi jo na AMZS motorsportne dneve, mislm da je 80 € , proba cross, trail, gokard in mini moto, kosilo vključeno.

Za otroke top.

Za nakup kroske pa mas v celju Vsezavse , majo kitajce,ampak zadeva dela zares dobro.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.386
6.013
113
Mladostniki bodo zmeraj iskali adrenalin in bolje je, če starši malo vedo zato, kot ne. Dogajale se bodo take in drugačne nesreče, dokler jih s preveč zaščitniškim ravnanjem ne bodo starši povsem zaprli ene v digitalni svet, druge v drogo. Je to res rešitev?
Prepričan sem, da je prava ideja, da neke stvar poskusi preden se gre karkoli kupovat. Ne bo najbolj učinkovito, da vse vnaprej blokiramo otroku. Prepričan sem, da za kak kros motor in tudi downhill moraš biti že nekaj atleta, da ga lahko resneje voziš. Dobro je, če to sam ugotovi.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kajn

Guru
5. okt 2007
3.403
2.375
113
Iskajoč brata
kot so mnogi gor že pisali... naj začne počasi, pobi so začeli z anp6 2 leti, nato šli na 125, nato naprej....
Da začneš počasi, da obvladaš svoj motor...
sosedov sin, je oče motorist in mu je pri 6 letih kupil eno majhno krosko... se je z njo pojal po travnikih in lahkih terenih, sedaj je 12 let in ima en star moped avtomatik in se vozi po griču, kjer imajo manjšo kmetijo :) ta bo obvladal motor ko dobi izpit... v prostem času pa seveda na kolesu in downhill

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.181
527
113
46
dolenska
Jaz bi staršu, kateremu se mladoletni otrok sesuje, nabil 40 let. Po dafaultu.
Pri 12, ko je fotr sredi sezone mogel v bolnico, js pa na traktor, bi tudi dal tastarga v arest? Čuvajte otroke do 18. Še bolje do konca faksa. Matr kake mate eni. Punca naj se pri enem sosedu sposodi kako 50 ccm, čalado na glavo in gas po polju. Bo hitr vidla al bo šlo al ji bo ušlo. Za DH so pa povedal. Na Roglo recimo, vse si lahko sposodiš in gas v dolino. Dajte otrokom veselie in izkušnje.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.663
681
113
Če otroka razganja in si želi adrenalina, foter pa to zatre v kali (po možnosti na napačen način), mislim, da nam je vsem jasno, da bo otrok ta adrenalin našel nekje drugje. Stran od strašev, izven kontroliranega okolja...
Če želi probat kros motor, naj se plača trenerja, opremo... in proba enkrat, dvakrat, trikrat. Če je fotr proti, naj proba počasi razjasnit zakakj se on s tem ne strinja... Mora pa dati možnost da otrok sam proba v kontroliranih okoliščinah.
Punca je v letih, ko je ravno prepovedano najbolj zanimivo. Morda bo pa morala najprej 2x padet, da bo vidla, da res boli in da to ni za njo.