Seveda se da, sam je treba delat, na pa okol ga srat.
Se v neki meri strinjam z napisanim zgoraj. Bom pa dodal "krajši" komentar, mogoče koga zaboli. Ker ne bo v skladu z napisanim zgoraj.
Pa jebemo, a se res vse vrti okrog denarja? Ma, moraš bit pa res budala, da si pripravljen delat več šihtov, da "kao" bolje živiš.
Pa da takoj ločimo: če delaš za preživetje, potem mi je res žal ljudi v takih situacijah, ampak, da pa delaš več zato, da imaš naprimer avto letnik 2026 in ne 2020, pa da imaš kolo za 10k namesto za 5k, pa da .... ne bom več našteval, pes je že pomolil taco tja, kamor je želel.
Jaz osebno bi moral za jahto delat precej več, kot samo 2 šihta, pa nimam tega namena. Da vozim avto letnik x mi je čisto OK, ni treba da je 2026 "state of art" (pa je še vedno boljši, kot npr. povprečen avto v SLO). Imam pa, in ni samohvala, vse (razen EV npr.) v skladu z modernimi smernicami, kar se okolja in tehnologij tiče. Vse, kar je seveda potrebno za komforten life. Ni mi treba metat palet v zalogovnik, drv v peč, ne rabim pazit na porabo energije itd.
Imam tudi svoje hobije, en od teh je, recimo da, nadpovprečno drag, ostali so skoraj da, če že ne zagotovo, podpovprečno "dragi". In za te svoje hobije potrebujem čas.
ČAS. In to je dobrina, ki jo "delovnemu" človeku primanjkuje. Meni pač ne. In sem vseeno srečen. Nimam milijonov, imam pa čas.
Zdaj pa lahko razpredate še naprej, a je recesija al ne .. kakor komu.
Po mojem mnenju je največji uspeh v življenju to, da si znaš postavit realne cilje, kaj si v lajfu želiš. In da veš, do kam lahko greš.
In da imaš čas užiti vse to.
Ja, treba ga je tud srat, ne samo delat.
p.s. samo še denarnico najdem, pa sem zmagal