Jaz imam pa bolj občutek, da ti ne razumeš. Že prvič sem rekel, da sva povedala skoraj isto, zdaj ko si dopisal, da je pa vseeno možnost tudi navzgor, pa to drži še toliko bolj.
Če si position trader ali holder, potem je tvoja TA čisto OK, tudi sam sem napisal, da smo v down trendu in da pričakujem nižje. Za tiste, ki trgujemo na krajših intervalih je pa pomembno še marsikaj drugega. Lahko sem zelo HTF bearish, kar pa ne pomeni, da ne bom stisnil kakšen long. Trgujemo rang po rang in trenutno za swing pozicije zame to pomeni cca 62-70k. Dokler smo v rangu, me bearish narativa ne zanima. Seveda se zavedam, da je večja verjetnost dol, ampak kot sem že parkrat povedal pa nimam pojma kam bo šlo. In zato imam že sedaj pripravljena oba scenarija in (skoraj) točno vem na kateri točki se bo eden od njiju zgodil. In nato ponovimo vajo z naslednjim rangom. Meni je čisto vseeno, a bo to 48-60 ali pa 74-90.
Mene ne tangira tvoj bias in prepričanje v prav (tudi v tem, da sem začetnik) ampak se zanašam na svoje analize. Med njimi tudi footprint, kjer zelo natačno lahko vidiš, da recimo retail odpira kratke, smart money pa absorbira z nakupi. Tipičen SPF, ki ga je dokaj enostavno trgovati.
Poglej priponko 104530
Ker je po mojih analizah območje 57-58 močno, vsekakor ne bom iz rok spustil možnosti za long. SPF pod prejšnji low v območje 57-58 in vrnitev nazaj v rang. Target je 74, z majhno možnostjo preboja, kjer potem do 90 ni nekih območij, ki bi nas obrnili. Reskiram 1.3% (odvisno od dejaskega dogajanja v tistem trenutku), za potencialnih 50%+. Če sem kljub vsem TA in orderflowom falil, jebiga, rade volje pojem ta % izgube, ker pustim odprt short od prej (skupaj z odprtim iz 97k).
Evo, malo sem se razpisal zate, malo za une "nimam pojma nekej bo". Razumeš ti zdaj to?