Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.414
2.007
113
BTC gre tja kamor se je predvidevalo. Izoblikovana je naslednja mesečna sveča: (USD)
Poglej priponko 103856

Tenični vidik: Ker je januarska sveča končala v območju meje zadnjega odboja, bi jaz rekel, da je tule cca 80 % verjetnost, da bo naslednja sveča (torej februar) zaključila nad mejo 76.500 USD (označelo s puščico). Prvi razlog za to je meja, in sveča znotraj območja, drugi pa je oblika sveče - če se gleda v smeri trenutnega trenda (to je na dol) smo spet dobili obliko sveče 'semafor' na mejo o kateri sem že nazaj pisal).

Torej je zdaj največja verjetnost, da dobimo (ali doji tip sveče ali pa) zeleno svečo.

(živi bili, pa vidjeli).
Nova mesečna sveča končana, odboja od nikoder :), zgolj še ena močna rdeča sveča. Naslednji možen odboj je med 50 in 60 jurji USD. Zna pa cena tule tako kot na levi nekaj časa se motat na tem območju kjer smo zdaj:
1772520984418.png

sousis

Guru
16. nov 2019
1.842
1.246
113
ksz

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Trenutno sta zame pomembni 2 območji, eno nekje 57-58k in drugo okoli 74k.

Sam nekako do jeseni pričakujem gibanje med 60k in 90k. Vsekakor pa še kakšen padec pod dno z začetka februarja (Coibase ni šel pod 60k).

Kot sem že napisal, nimamo pojma kam bo šlo, a sam pričakujem padec pod 60k, hiter odboj od 57k-58k območja in napad na 74k in potem 90k.
Če 58K ne zdrži, pričakujem še en konkreten padec v območje 28k-30k.
Če gremo čez 74k brez padca v 57-58k območje, je 90k še vedno možno.

Vsekakor pa menim, da dna cikla še nismo dosegli, tudi če gremo na 90k smo še vedno v down trendu in sam pričakujem vsaj še en padec pod 60k.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.390
253
83

Sam nekako do jeseni pričakujem gibanje med 60k in 90k. Vsekakor pa še kakšen padec pod dno z začetka februarja (Coibase ni šel pod 60k).

Kot sem že napisal, nimamo pojma kam bo šlo, a sam pričakujem padec pod 60k, hiter odboj od 57k-58k območja in napad na 74k in potem 90k.

Vsekakor pa menim, da dna cikla še nismo dosegli, tudi če gremo na 90k smo še vedno v down trendu in sam pričakujem vsaj še en padec pod 60k.
Tole bi lahko dal tudi v en kratek stavek: Neki bo, kaj pa nimam pojma.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.594
926
113
EU
So bili ogromni padci tudi že prej. Do sedaj se je potem vedno obrnilo na veliko več. Seveda nimamo kristalne kugle, ampak ne vem zakaj naj bi sedaj kripto kar propadel, če je pa še toliko pohlepa na svetu; tako da je veliko večja verjetnost, da bo v prihodnosti dosegel še toliko višje zneske. Kot kripto mislim predvsem na BTC, ETH ipd. vmes bo pa seveda še vedno veliko šitkojnev za pump and dump. Seveda vse z denarjem, ki ga lahko pogrešaš. Ne bi sedaj kar tvegal svoje penzije ipd.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Tole bi lahko dal tudi v en kratek stavek: Neki bo, kaj pa nimam pojma.
Vsekakor. Ampak bom vseeno pustil na dolgo za vsak slučaj, če se se najde 1 ali 2, ki ne želita pasti v FOMO in kupovat pri 85K, potem pa v paniki prodajat pri 60k.
Pa mogoče še za tista 2, ki jima je jasno, da je pomembno, kako odreagiraš na v naprej določenih območjih, nista pa sama toliko prepričana vase, da bi bila 100% kje ta območja so.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.595
4.652
113

Ne gledaš BTC gledaš SMT med dxy in spx....
BTC je totalno bearish.
1772550643769.png

ima hidden bearish divergenco. Ampak problem ki ga vidim trenutno je spx ki ima dolgotrajno bearish divergenco na tedenskem. To pomeni blizajoči se vsaj 10-15% crash na spxu... Kaj to povemeni za BTC vemo, kaj šele za alte pa tudi.
ps pa to je že blo pred vojno. Zadnjič je bil fake out na gor, samo da je trend linijo prebilo pa so notr skakali, da so pobrali likvidnost. Če gledaš širšo sliko pa veš da gre dol. Poglej spx ki sem ga nekaj časa objavil nazaj.

malo je možnosti, da bi bil kak drug scenarij, res neko veliko presenečenje in optimizem.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Ne gledaš BTC gledaš SMT med dxy in spx....
BTC je totalno bearish.
Poglej priponko 104489

ima hidden bearish divergenco. Ampak problem ki ga vidim trenutno je spx ki ima dolgotrajno bearish divergenco na tedenskem. To pomeni blizajoči se vsaj 10-15% crash na spxu... Kaj to povemeni za BTC vemo, kaj šele za alte pa tudi.
ps pa to je že blo pred vojno. Zadnjič je bil fake out na gor, samo da je trend linijo prebilo pa so notr skakali, da so pobrali likvidnost. Če gledaš širšo sliko pa veš da gre dol. Poglej spx ki sem ga nekaj časa objavil nazaj.

malo je možnosti, da bi bil kak drug scenarij, res neko veliko presenečenje in optimizem.
Saj v bistvu si povedal skoraj isto, edino ti gledaš breakdown trikotnika malo višje, meni pa večjo vlogo igra območje 57-58k, kjer je več potrditvenih signalov in od tam breakdown v 30ta.

Je pa še ena bistvena razlika, "obremenjenost" oz bearish prepričanje. Druge opcije kot dol ni. Kaj boš naredil, če gre iz trikotnika gor? Na novo risal trikotnik in še vedno pričakoval dol? Potem pa hitro kupujemo na 80k.

Jaz imam več scenarijev, opisal sem le 3 najbolj očitne za malo daljše obdobje. In čeprav sem tudi sam bearish in pričakujem nižje + razmere v svetu niso naklonjene cryptu, se vseeno zvedam, da se trg ne ozira na naše želje in pričakovanja ampak ima svojo pot. Ta je dostikrat ravno nasprotna od pričakovanj večine, zato sem pripravljen tudi na 90k.

TLDR: Neki bo, kaj pa nimam pojma.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.595
4.652
113
Saj v bistvu si povedal skoraj isto, edino ti gledaš breakdown trikotnika malo višje, meni pa večjo vlogo igra območje 57-58k, kjer je več potrditvenih signalov in od tam breakdown v 30ta.

Je pa še ena bistvena razlika, "obremenjenost" oz bearish prepričanje. Druge opcije kot dol ni. Kaj boš naredil, če gre iz trikotnika gor? Na novo risal trikotnik in še vedno pričakoval dol? Potem pa hitro kupujemo na 80k.

Jaz imam več scenarijev, opisal sem le 3 najbolj očitne za malo daljše obdobje. In čeprav sem tudi sam bearish in pričakujem nižje + razmere v svetu niso naklonjene cryptu, se vseeno zvedam, da se trg ne ozira na naše želje in pričakovanja ampak ima svojo pot. Ta je dostikrat ravno nasprotna od pričakovanj večine, zato sem pripravljen tudi na 90k.

TLDR: Neki bo, kaj pa nimam pojma.
Ti ugibaš jaz ne... Lej sp500 imaš identični scenarij nazj timeframe je W... Dobro vemo kako btc reagira na padec sp500, brutalno, alti pa še bolj. Če ti ne vidiš divergence pol lej... Verjetnost drugega scenarija je možna a majhna, razen če ne bo nekega res pozitivnega dogodka. Kaj bom naredil ja če gre trend gor in če je neka resistance potrjen grem notr, ne kaj pa boš pol? Zaenkrat je totalno bearish vse skupaj. Še enkrat niti približno nisem povedal tako kot ti. Če spx ubriše za 10-15% bomo btc gledali bolj pri 42K kot pri 58K!

Pa še en nasvet usprešni trejderji ne lovijo bottom temveč potrjen break of structure + stop loss ne pa neki na pamet in ugibat! To vodi v konstantni -.
1772568037478.png

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Ti ugibaš jaz ne... Lej sp500 imaš identični scenarij nazj timeframe je W... Dobro vemo kako btc reagira na padec sp500, brutalno, alti pa še bolj. Če ti ne vidiš divergence pol lej... Verjetnost drugega scenarija je možna a majhna, razen če ne bo nekega res pozitivnega dogodka. Kaj bom naredil ja če gre trend gor in če je neka resistance potrjen grem notr, ne kaj pa boš pol? Zaenkrat je totalno bearish vse skupaj. Še enkrat niti približno nisem povedal tako kot ti. Če spx ubriše za 10-15% bomo btc gledali bolj pri 42K kot pri 58K!

Pa še en nasvet usprešni trejderji ne lovijo bottom temveč potrjen break of structure + stop loss ne pa neki na pamet in ugibat! To vodi v konstantni -.
Poglej priponko 104501
Zanimivo. Jaz, ki imam alarm nastavljen na 58500 in bom potem v footprint softwaru pogledal order flow, open interests, cvd, delto in še kaj, pa se potem odločil, a dodam v trenutno odprto short pozicijo ali pa odprem hedge long pozicijo, jaz ugibam.

Ti si pa že uganil in si že na 42k? Čez 48 bomo pa kar poleteli, to je že zihr?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.595
4.652
113
Zanimivo. Jaz, ki imam alarm nastavljen na 58500 in bom potem v footprint softwaru pogledal order flow, open interests, cvd, delto in še kaj, pa se potem odločil, a dodam v trenutno odprto short pozicijo ali pa odprem hedge long pozicijo, jaz ugibam.

Ti si pa že uganil in si že na 42k? Čez 48 bomo pa kar poleteli, to je že zihr?
Očitno ne razumeš napisanega in vedno se ti prikrade ugibam. Narisal sem ti vzorec Bdivergence in prejšnji scenarij. Če se zgodi in spx zaniha 10-15% posto ti ne boš videl btcja na 58K.

Da divergenca že začne delovati je ta da imam tedenseke svečnihv lower H in lower L.... DXY pa je obratno in to potrjuje SMT, ki kaže veliko verjetnost močne korekcije spxa.

Čak, daj povej če sedaj razumeš napisano. ps to ni ugibanje ampak fact.
1772577632769.png

1772577938739.png
tukaj pa imaš btc na W in sem prepričan če gre spx po planu bomo šli gladko pod 200MA, ki ga bo valda testiral in še enkrat dol pobirat spodnje FVGje, ker likvidnosti ni praktično več nobene in je prepad. Sicer je to moje mnenje in vsekakor ni ugibanje ampak glede na graf verjetni scenarij ki se zna zgodit. Lako pa spx dokler ne povoha cone 50 na RSI tudi še obrne in gre kontra pot, vendar menim da je verjetnost precej manjša seveda lahko pa je kaka res pozitivna novica optimizem trga. Kar se je pa tudi že dogajalo tako na dol kot gor. Nikoli ni nič 100% je pa verjetnost. Tudi pri order block tehniki na katerega jest kratkoročno trejdam ni vse zih. Ker če tudi je brake of structure testira na fvgju je včasih fake 70% pa drži. ali pa vsaj 60% pri vodoravnem gibanju.

Vsekakor pa gledam vse več smt. Od kar gledam to so trejdi uspešnejši. Ps pri open interest je miljon fejkov institucij da folk skače na glavo nato pa jim poberejo likvidnost. Vidim, da imaš iste začetke kot sem jih imel sam. Manipulacija menjalnic in institucij je nevejetna. Medtem ko smt med T L in NY je dosti šur za uspešen trade. Seveda pa so tudi stop loss zgube jebiga, važno je da si v plusu. Čeprav večinoma delam še zmeraj spot, da v distibuciji prodajam v akumulaciji kupujem. Še enkrat moj nasvet je glej smt med dxy in spx... In to ti naj bo osnova za gibanje BTCja. Če hočeš bolj točno pot pejt gledat zgodovino, ki jo valute rade ponavljajo..

zato to ni šloganje ampak nek sistem, ki ti da pot k neki strategiji. To je moje mnenje. Pa še nekaj vedno manj indikatorjev uporabljam, glavno je MA, FVG, RSI, SRSI in fib orodje to je čez glavo. Ker vse drugo je samo šum ki mede. Orodje ki je tudi zelo ok je FR volume. Da dobiš na hitro kje je bilo največ dogajanja v dolčenem časovnem time framu zadnjega vala.
+ svinčnik in papir... se čudno sliši, samo pri meni je bil to break out.

• Wow
Reactions: delavec44

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Očitno ne razumeš napisanega in vedno se ti prikrade ugibam. Narisal sem ti vzorec Bdivergence in prejšnji scenarij. Če se zgodi in spx zaniha 10-15% posto ti ne boš videl btcja na 58K.

Da divergenca že začne delovati je ta da imam tedenseke svečnihv lower H in lower L.... DXY pa je obratno in to potrjuje SMT, ki kaže veliko verjetnost močne korekcije spxa.

Čak, daj povej če sedaj razumeš napisano. ps to ni ugibanje ampak fact. Poglej priponko 104518
Poglej priponko 104519tukaj pa imaš btc na W in sem prepričan če gre spx po planu bomo šli gladko pod 200MA, ki ga bo valda testiral in še enkrat dol pobirat spodnje FVGje, ker likvidnosti ni praktično več nobene in je prepad. Sicer je to moje mnenje in vsekakor ni ugibanje ampak glede na graf verjetni scenarij ki se zna zgodit. Lako pa spx dokler ne povoha cone 50 na RSI tudi še obrne in gre kontra pot, vendar menim da je verjetnost precej manjša seveda lahko pa je kaka res pozitivna novica optimizem trga. Kar se je pa tudi že dogajalo tako na dol kot gor. Nikoli ni nič 100% je pa verjetnost. Tudi pri order block tehniki na katerega jest kratkoročno trejdam ni vse zih. Ker če tudi je brake of structure testira na fvgju je včasih fake 70% pa drži. ali pa vsaj 60% pri vodoravnem gibanju.

Vsekakor pa gledam vse več smt. Od kar gledam to so trejdi uspešnejši. Ps pri open interest je miljon fejkov institucij da folk skače na glavo nato pa jim poberejo likvidnost. Vidim, da imaš iste začetke kot sem jih imel sam. Manipulacija menjalnic in institucij je nevejetna. Medtem ko smt med T L in NY je dosti šur za uspešen trade. Seveda pa so tudi stop loss zgube jebiga, važno je da si v plusu. Čeprav večinoma delam še zmeraj spot, da v distibuciji prodajam v akumulaciji kupujem. Še enkrat moj nasvet je glej smt med dxy in spx... In to ti naj bo osnova za gibanje BTCja. Če hočeš bolj točno pot pejt gledat zgodovino, ki jo valute rade ponavljajo..

zato to ni šloganje ampak nek sistem, ki ti da pot k neki strategiji. To je moje mnenje. Pa še nekaj vedno manj indikatorjev uporabljam, glavno je MA, FVG, RSI, SRSI in fib orodje to je čez glavo. Ker vse drugo je samo šum ki mede. Orodje ki je tudi zelo ok je FR volume. Da dobiš na hitro kje je bilo največ dogajanja v dolčenem časovnem time framu zadnjega vala.
+ svinčnik in papir... se čudno sliši, samo pri meni je bil to break out.
Jaz imam pa bolj občutek, da ti ne razumeš. Že prvič sem rekel, da sva povedala skoraj isto, zdaj ko si dopisal, da je pa vseeno možnost tudi navzgor, pa to drži še toliko bolj.

Če si position trader ali holder, potem je tvoja TA čisto OK, tudi sam sem napisal, da smo v down trendu in da pričakujem nižje. Za tiste, ki trgujemo na krajših intervalih je pa pomembno še marsikaj drugega. Lahko sem zelo HTF bearish, kar pa ne pomeni, da ne bom stisnil kakšen long. Trgujemo rang po rang in trenutno za swing pozicije zame to pomeni cca 62-70k. Dokler smo v rangu, me bearish narativa ne zanima. Seveda se zavedam, da je večja verjetnost dol, ampak kot sem že parkrat povedal pa nimam pojma kam bo šlo. In zato imam že sedaj pripravljena oba scenarija in (skoraj) točno vem na kateri točki se bo eden od njiju zgodil. In nato ponovimo vajo z naslednjim rangom. Meni je čisto vseeno, a bo to 48-60 ali pa 74-90.

Mene ne tangira tvoj bias in prepričanje v prav (tudi v tem, da sem začetnik) ampak se zanašam na svoje analize. Med njimi tudi footprint, kjer zelo natačno lahko vidiš, da recimo retail odpira kratke, smart money pa absorbira z nakupi. Tipičen SPF, ki ga je dokaj enostavno trgovati.
1772614882497.png

Ker je po mojih analizah območje 57-58 močno, vsekakor ne bom iz rok spustil možnosti za long. SPF pod prejšnji low v območje 57-58 in vrnitev nazaj v rang. Target je 74, z majhno možnostjo preboja, kjer potem do 90 ni nekih območij, ki bi nas obrnili. Reskiram 1.3% (odvisno od dejaskega dogajanja v tistem trenutku), za potencialnih 50%+. Če sem kljub vsem TA in orderflowom falil, jebiga, rade volje pojem ta % izgube, ker pustim odprt short od prej (skupaj z odprtim iz 97k).

Evo, malo sem se razpisal zate, malo za une "nimam pojma nekej bo". Razumeš ti zdaj to?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.186
4.741
113
Odkar se vidva prerekata zadnjih 12h je šel BTC od 68 na 72. Oz. v zadnjih 2h je BTC iz 68k šel na 72k oz. prvič od velikega padca je dejansko konkretno prebil mejo 70k. Kaj je to sedaj po risanju teh grafkov in nekih indeksov ... trend za gor/dol?

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
66
9
8
Mam nekako občutek, da bi tule bolj prav prišla kanglica in lopatka.
Bi rad, da smo vsi vključeni, nekako ni fer, da eni ne morejo slediti in jim ostanejo le vrtčesvke fore.