Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.622
3.846
113
optiplex ti si raje svoje poste preberi. Ti jih par navedem ajde:

"FURSU pa prvič slišim, da je treba poročat. Prvič! to nabijaš.
FURS bi reagiral, če bi reimo par 10 jurjev konstano nalagal na TR firme. Še enkrat tega mi ne bomo naredili, ker zaugamo preko privat računov. Moj kolega ima celo v tujini neprijaljenega fursu.
Še enkrat glede FURSA bašeš, za fizično osebo nisem od enega slišal, da je bil pozvan iz strani FURSA.
Zato to 100% ne preverjajo.
Glede davčne ti ne verjamem, saj bi mi sigurno vsaj csd zajebaval glede nakazil če že ne davčna.
Zaenkrat za enega ne vem, ki bi plačal kot fizična oseba.
Still zanekrat to ne deluje pa lahko rečeš kar češ. Kako trgujem pa oni ne morjo vedet tudi če jim fizično pokažem privat acount, na njem praktično ne trgujem ampak na poslovnem.
Za enga vem da celo socialno štipendijo vleče. Avto je pa kupil na leasing, da mu je ne vzamejo.
FURS za kriptom caplja, vse kar ima vpogled os prijavljeni računi. Ne uspejo pa hendlat še pravne osebe, kaj šele fizičnih.
Edino kar počnemo je pre oddajo vlog na csd poberemo z računov vse dol, ker ti drugače štejejo me prihranke. Still z lahkoto obrneš sistem,.
To mi ne morejo dokazati, saj delam z biznis acountom fizično ga imam samo za fiat nakazila gor in dol. Praktično tudi nisem v prekršku, saj sem na borzo več nakazal kot nazaj vzel...
Sicer se da denar tudi mim vzet kot so btc bankomati itd... Still FURS ni doma v tem. Oni bi samo seštevali kok ne morem dokazati. Still do sedaj ni bilo nič od nič.
Tudi če trejdaš in dobiš profit te ne morejo obdavčit, če ga ne daš (profit) na račun. Ker coin ni profit dokler ni fiat fizično na bančnem računu. Borze pa ne jebejo davčne pet posto.
Drugače pa je pri pravnih osebah. Vendar vsi delajo tako da preko fizičnih filajo acounte in prenašajo na biznis račune.
V praksi še nisem videl primera niti slišal za njega (govorim o FURSU).
Rečeš pač sem ga imel na lastnem walletu in sem pač prodal.... Trejdanja ti ne morejo dokazati.
Danes daš vse na wallet in rečeš pa mi vzamte če morte.. V praksi FURS ne pobere tam kjer ga lahko pa ga ne."

Toliko neumnosti še nisem slišal na kupu. Da ti ne morejo ugotovit trejdanja, če še ne veš je blockchain zelo transaprenten samo tvoj naslov rabijo. Drugo izpisek borz moraš predložiti in na njem imaš ticket oz kodo za čisto vsak trejd opravljen... Če ga ni si potem sam kriv in nimaš dokaza da si ta denar trgoval in lahko zapadeš pod pranje denarja... Menjavanje iz fizičnega v poslovnega se takoj ugotovi preko transakcij. Vsaka borza ima tudi depozite in dvige shranjene pod določeno kodo...

Drugače jaz osebno imam profit od holdanja, ker levela od 2016 kjer sem vstopil še nismo dosegli in tudi altcoine katere imam so vsaj 300% v plusu od mojega ICO vstopa.

Ti si v svetu trgovanja od 2017 jaz od 2010 in sicer na malo višjem nivoju, ki se mu reče forex. Tako da dobro vem da tehnična analiza je pravljica za naivne. Zadeva deluje dokler ne deluje. Bodi vesel da si pobral nekaj ven in ja SL je vredu, čakaj da ga uloviš 10x al 50x zapored in ko boš šel skozi to fazo mi boš povedal kako pameten si... Edina dobra stvar altcoinov je da nimaš leverage, je pa na BTC, probaj zdaj shortat BTC z 1:50 leverage da vidimo junake z swing analizo ;)

Ljudjem ki nimajo osnove trgovanja nimajo kaj iskat z intraday trgovanjem za njih je hold edini način, če se računa da bo BTC sčasoma postal digitalno zlato in v primeru da to ne postane se ne sme v to vlagat denar ki ga nisi pripravljen izgubit. Če ne zmoreš izgubiti 1000€ potem ne vlagaj če pa lahko potem pa vlagaj. Še dodatno če vložiš v enkratnem znesku si najbolj izpostavljen, zato se priporoča cost averaging, kar pomeni da če si pripravljen izgubiti 1k ga razdeli na 10 in vloži 100€ vsak mesec, ko vidiš upad. Točno ne boš nikoli zadel najnižjega vstopa ampak glih tu je poanta da ga ni treba saj s cost averaging je dolgoročno vseeno v primeru rasti.

PS: sem pa jaz malo več altcoinov zadel kot ti z verge... In tudi napisal sem jih par in uni ki so poslušali so imeli samo s holdanjem iz 100€ vložka vsaj 5k ven...

Zopet funkcionalno nepismen.
1. mi nisi odogovoril kje silim koga v davčno utajo ponovno prosim.
2. sam ne delam samo z vergom, ampak lumen, verge, ripple, bat in še par...

nikjer nisem rekel da najnižje vstopam in izstopam, ampak point je da veš približno kje je sigurn vstop in izstop...

Vse ostalo se mi ne da več stabo ubadat.

Zaenkrat mi noben ni zajamral nič ne furs ne csd, kar je vsekakor smešno, da ti teoriziraš o nekem sistemu. Pa imajo te transakcije notr.

Hodl pa je definitvino najlažja varjanta, samo tisti ki je hodlal btc pr 20k ima malo od tega, pa četudi ga je kupil pri 10k. Iz tega da delaš stop loss delaš znanstveno fantastiko. Običajno vsak user ki se registrira in verificira na borzi zna sell in buy delat z pogojem.

to je pa to.

Furs očitno ne pobere tudi kar pride na pri njem prijavljen račun.... to je point, ki ga ti ne razumeš in če to sproti ne porajtajo, dvomim da v prihodnje bojo. Še več je da niti csd ne zajamra, ker se zapičujejo v ZK, premičnine, vrednostne papirje, lastniške deleže ind...


sicer nabijaš in se delaš nekega stručkota, jaz še enkrat povem da ni nobena znanost delat stalni profit če delaš z stop lossom. očitno si ti v meseu pušnu na btcju 3k $...

in si stručko...
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ne, ti trdiš da davčna ne bo nič storila in zatrjuješ da, ker tebi še niso da ne bo nobenemu drugemu in da ni treba o temu sploh govoriti... Tu je ta problem, nisi edini na svetu. Potem tu svetuješ ljudjem da naj dnevno trgujejo pa niti ne veš ali so usposobljeni za to. Zabijat za 360 na koš tudi ne zmore vsak...

Ti se se preveč nase oziraš, mene boli "patak" zate takorečeno, pa brez zamere, jaz pišem na splošno da davek obstaja če zapade fizična oseba pod dejavnost in ti to vlečeš osebno nase. Opozoril sem te da to obstaja in to kar delaš neko kvazi prikrivanje, če se davčna spusti te najde cik cak.

Kripto je dolgoročna investicija zame ali bo kaj iz nje in bom v slovenskem managerju al pa ne bo nič in gremo dalje. Svoj denar pa obračam drugje, kjer je varno in regulirano kar je tudi moja dnevna služba, za prebirat trače iz kriptosveta pa nimam časa. Če želim delat profit na kripto ga komot prek reguliranega brokerja kjer imam leverage 1:500 in naredim v par urah tolko kot ti v mesecu... In tu grem lahko v short ali long brez da si lastim kakršnkoli BTC...Samo to je druga zgodba, to je paper trading na kripto...

Največji smeh bo če ti Binance frčne čez noč, ker nimajo nobene kompenzacijske sheme tako kot regulirani brokerji... To bo zanimivo ko boš vse USDT iskal nevem kje... Ni malo exchangov zginlo tako in če zaupaš svoj denar nekemu kitajcu ki trdi da so sredstva SAFU se moraš še dosti lekcij naučit.
 
Nazadnje urejeno:

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.622
3.846
113
ok citat kje trdim da nobenemu drugemu...

Dej ne obračaj mojih besed prosim. Nikdar nisem napisal da nobenemu ne bodo. Če napišem da še nisem slišal za to, da nobenemu kolegu še niso nič zatežili itd....

1 ne trdim, kar ti trdiš da trdim
2 če dvomim, da bo karkoli še ne pomen da silim kogarkoli v to..

a bo zdaj šlo. Ti dejansko pišeš to kar jest ne trdim!

Če si paranoik ne it v kripto, ja lahko borza sede, lahko pri transkaciji zajebeš, lahko lahko...

Upam, da ti upaš čez cesto it, ker imaš možnost da te do jutri več ni...

ej zganjaš kindergarden in skačeš iz teme. moj exampl je samo možnost, ki lahko bodočim pomaga kej zaslužit, nobenga ne silim, če se teb neumno zdi ok stem nimam problema, če hodlaš tud ok, če si super stručko tud ok...

ne mi pa zanalašč obračat kar jest ne trdim. Še enkrat pa trdim, da očitno ne csd ne furs nima kontrole, ker bi bil že pozvan. Če bo šlo za naključno preverjanje to je pa možno. dokler dol vlečeš tam do 4k ali več na mesec je očitno vse ok...

Verjamem pa če pade naenkra 100k ali več k na mesec, da tam pa dejansko mogoče tvegaš presojo. Do sedaj te prakse ne poznam v kripto grupi nas je okol 55 in nobenmu se še ni ta primer zgodil.

Sploh ker omenjaš icote no to pa je gambling, vsaj za moje pojme, čeprav sem z icotom iconomi ko je še bil dobr pokasiral. Still stem se ne grem več...
To so moje izkušnje hodl v danih razmerah je brezveze, ker eni trdijo da bo šu btc spet na 3k eni pa 20k.

Jest tukaj ne bom pameten vem pa da mi stop loss omogoča da me ne boli glava če začne nenadoma padat, pa četudi zgubim 500 eur na btc je bolje ko 5k ali več.

Ti se pa prepiraš, naj folk sam odloči kaj mu paše. Če zna pogojn sell buy delat potem je vsak za mojo varianto primeren. To je pač posameznikova izbira.

Vi mene bolj napadate da golfam državo, csd in ne vem kaj še... Jest nisem predmet te teme in debate. Vsak bo šu zase delat kar mu odgovarja, če pa ti misliš da bom samoprijavo delal za te komunajzerje se pa motiš.

Očitno pa sistem ne funkcionira, razen če res ne iztopaš.

Sej roko na srce mamilašu niso zasegl nč, pa enga izvora premoženja (razen nekega kafiča) ne more dokazat, pravzaprva imajo sodniki premoženje, katere izvor ne morejo prikazati, razen babica mi je dala.

Rotnik je tako pojasnil 3 M, ti pa men filozofiraš.
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Če veš še za kak podoben alt, ti sam javi. Ti bomo zelo hvaležni :cool: :)
Ti casi so mimo. V 2017 ce si vzel projekt ki ma vsaj nekaj logike in se ga v realnosti da izvest si naredil vsaj po 1000%+ profita. Zdaj mas razprodaje tako da lahko med top 50 izbiras. Donos pac ne bo tak kot je bil ampak kake 50% znajo ustvarit tudi letos. Vprasanje je tudi gibanje futures, kaj je vec short al long pozicij in cena ponavadi sledi njim. Oz. jo nekdo pritiska.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.785
6.069
113
Bajni denarji gor ali dol, če je zaslužek 50 eur, je to 50 eur...

Nagradno vprašanje? Smo na podnu? Imam nekaj stotakov viška in bi jih noter vrgel. Magari kar v BTC in ETH.
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Če bi kateri od vaju res dobil take bajne denarje, ne bi pisal po alterju.....
Niso še bajni, no odvisno kaj so bajni za koga. Za komfortno zapravljivo življenje družine s pasivnimi prihodki rabiš 10 miljonov če računaš da iz njih dobiš 3% na leto.
 
Nazadnje urejeno:

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Bajni denarji gor ali dol, če je zaslužek 50 eur, je to 50 eur...

Nagradno vprašanje? Smo na podnu? Imam nekaj stotakov viška in bi jih noter vrgel. Magari kar v BTC in ETH.
Kdo ve, so pa lepe razprodaje. Če daš vsak mesec not po 50-100€ nimaš kaj za falit. Dna ali vrha ne uganeš tako da ko vidiš velik upad poglej kdaj je nazadnje bil na tem nivoju in če je ta nivo bil kdaj rezistenca ali suport dodaš. Če ne počakaj da pride do te cene in daš. Lahko pa švigne mimo če se kdo spomne na veliko prodajat ali kupovat. Kripto je majhen in ga lahko premikajo po želji.
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Zakaj pa ne?
Pa ima kar prav po moje, ker če bi dobil svojo željeno vsoto ven bi delal na svojih projektih in ne bi mel časa za pisanje po forumih. Občasno ja ampak tako ob delu kot zdaj verjetno ne. Dvomim da kak Merlak aktivno piše po forumih :) S tem da moj cilj ni 1-2k na mesec, ampak vsaj 10x toliko. Največji problem zame je da sem si prehitro izplačal, drugače bi že zdaj bil v "penziji". Kdo bi si mislil da bo ETH 1k ali BTC 20k v 2016, ga ni junaka razen tisti ki so pozabili na to. Mislim , da so kar vsi v večini izplačali ko je bil BTC 1k in ETH 100$. No glavno je da je vložek vrnjen nazaj in zdaj je čakanje ali bo uspelo ali ne.
 

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
352
113
43
spremljam že par dni ta thred pa me zanima, kje začet, kje je najboljš denarca, borza itd. (iz nule) ali kupt prek bankomata v kino šiški?
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Sej roko na srce mamilašu niso zasegl nč, pa enga izvora premoženja (razen nekega kafiča) ne more dokazat, pravzaprva imajo sodniki premoženje, katere izvor ne morejo prikazati, razen babica mi je dala. Rotnik je tako pojasnil 3 M...
Saj zato pa tudi it.mafija pri "naših poštenih" kriminalcih pere umazan denar, ker so naši kriminalisti tudi neusposobljeni ... it.fin.policija je bistveno bolj usposobljena in ima svoje "RICO" zakone za zaplenit nepojasnjeno premoženje mafijašem ipd. ...
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
spremljam že par dni ta thred pa me zanima, kje začet, kje je najboljš denarca, borza itd. (iz nule) ali kupt prek bankomata v kino šiški?
Exchange: www.coinbase.com
Ce kupis za 100$ dobis 10$ v BTC.

Wallet: www.coinomi.com
Ne pozabi shranit oz. napisat private key na papir, brez slikanja itd. naj je offline.

Bankomat pobere visoko provizijo, ce se ti mudi ok drugace bolse online kupovat.
 

B81

22. jul 2007
34.259
8.812
113
Ce ti ni mar za nekaj %, vzames kar na binance z mc ali viso... Coinbase je ok, ampak nima veliko shitcoinov :)
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.622
3.846
113
Ce ti ni mar za nekaj %, vzames kar na binance z mc ali viso... Coinbase je ok, ampak nima veliko shitcoinov :)

Je pa draga za trgovat. Me se zdi da je binance še najboljša, vse bolj všeč mi je tudi kraken, ki je svoje cajte mu ogromno težav z platformo. Potem so se streznili....
 

B81

22. jul 2007
34.259
8.812
113
Binance je dobra zaradi velike izbire in appa, ceprav nima ene funkcije...bittrex bi bil tudi ok, huobi ima tudi app...
 

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
To je vse za bolj resne, če ti začneš od 0 je coinbase najbolj enostaven.
Trgovanje ni drago za 1 kraten nakup, za dnevno trgovanje pa uporabiš GDAX oz. zdaj je preimenovan Coinbase pro.
Coinbase ima tudi svoj app in je edini reguliran iz ZDA oz. v UK od FCA. Dodaš lahko še credit/debit card za instant nakup, samo tu pa pride večja provizija kot preko SEPA nakazila. Za začetek in nakup "varnih" kriptovalut je to ena izmed najboljših opcij. Pa še dobiš 10$ za nakup nad 100$...
 

optiplex

Guru
13. dec 2015
5.622
3.846
113
To je vse za bolj resne, če ti začneš od 0 je coinbase najbolj enostaven.
Trgovanje ni drago za 1 kraten nakup, za dnevno trgovanje pa uporabiš GDAX oz. zdaj je preimenovan Coinbase pro.
Coinbase ima tudi svoj app in je edini reguliran iz ZDA oz. v UK od FCA. Dodaš lahko še credit/debit card za instant nakup, samo tu pa pride večja provizija kot preko SEPA nakazila. Za začetek in nakup "varnih" kriptovalut je to ena izmed najboljših opcij. Pa še dobiš 10$ za nakup nad 100$...

To se strinjam.
Kot zanimivost ima kdo Bitfenix verificiran. Tuki mi pa za boga ni ratalo verificirat. Hotu sem v času ogromne rasti IOTE verifikacijo narest. Noro kaj ti modeli vse zahtevajo.

U glavnem obupal, tud sam postopek zakompliciran da ni res.