Kolesarstvo 25

jello

Guru
22. sep 2008
10.678
4.108
113
Če bi samo en v karavani upošteval tvoj nasvet bi se vsaka(!) dirka končala še preden se je zares začela. Tako vaška dirka kot protour.

jello

Guru
22. sep 2008
10.678
4.108
113
Tudi če visi cel mesec z glavo navzdol to ni nič drugega kot slaba tolažba. Kolesarja, ki odrine gledalca, po tem ko ga je ta sklatil s kolesa, pošljejo domov. Dirka gre dalje.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.808
5.396
113
Brez gledalcev ne bo denarja in ne bo dirk na tem nivoju. Zato jim očitno marsikaj dovolijo, Tudi stvari, ki so krivične do tekmovalcev, če bi gledali 100 % fairplay. Gledalci skačejo pred tekmovalce, pijani (nekateri izmed njih) se jim derejo pol metra stran in jih zasipljejo s svojo slino. Ampak organizator si očitno vseeno želi strastnih navijačev, ki ne predstavljajo viška kulture.
Spremljevalni avto je nuja, ampak vseeno ne vozi na čas. Zato mi ni čisto jasno, kako je povozil gledalca, ki je tam na cesti že stal in ne šele skočil pred avto. Pač bi bilo potrebno po bremzi. Dvomim, da bo za voznika to edina kazen in bo še dobil kaj od francoske policije. Bomo videli, če se bo še kje poročalo o dokončnem razpletu čez nekaj mesecev.

jello

Guru
22. sep 2008
10.678
4.108
113
Prvi ponedeljek po končanem touru je najstarejša novica na svetu kaj se je na touru dogajalo preteklo soboto. Po enem tednu pa samo še zgodovina in statistika.

Spremljevalci vozijo med pešci, kolesarji, motoristi in vozili drugih ekip. Ob tem na tv gleda kje je kdo, kdo je v begu, kdo od njegovih ima težavo ali rabi kaj iz avta plus tristo drugih nalog. Vsak od naštetih ima prav tako pravico biti na cesti. In vsakemu vozniku je za čestitat če v etapi nobenega ne naloži na havbo ali sklati s kolesa.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Yogi

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.166
209
63
. Zato mi ni čisto jasno, kako je povozil gledalca, ki je tam na cesti že stal in ne šele skočil pred avto. Pač bi bilo potrebno po bremzi.

takih dogodkov se naredi kar nekaj... res pa je, da je bil ta dogodek posnet s kamero...

Je pa tako, da se v 99,99% primerih gledalec odmakne.... tukaj se pa ni. Drugače spremljevalna vozila sploh ne bi mogla vozit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.884
10.226
113
Brez gledalcev ne bo denarja in ne bo dirk na tem nivoju. Zato jim očitno marsikaj dovolijo, Tudi stvari, ki so krivične do tekmovalcev, če bi gledali 100 % fairplay. Gledalci skačejo pred tekmovalce, pijani (nekateri izmed njih) se jim derejo pol metra stran in jih zasipljejo s svojo slino. Ampak organizator si očitno vseeno želi strastnih navijačev, ki ne predstavljajo viška kulture.
Spremljevalni avto je nuja, ampak vseeno ne vozi na čas. Zato mi ni čisto jasno, kako je povozil gledalca, ki je tam na cesti že stal in ne šele skočil pred avto. Pač bi bilo potrebno po bremzi. Dvomim, da bo za voznika to edina kazen in bo še dobil kaj od francoske policije. Bomo videli, če se bo še kje poročalo o dokončnem razpletu čez nekaj mesecev.
Si že kdaj gledal v živo to norost? Ni fajn. Če bi za vsakega takega norca po bremzi bi se karavana ustavila na vsakem klancu. Tko da je kakršnakoli kazen vozniku spremljevalnega vozila višek hinavščine.

jello

Guru
22. sep 2008
10.678
4.108
113
Preberi si svoj prejšnji post in si odgovori. Če ti prevedem, če na dirki spremljevalni avto povozi pešca je to peščev problem. V tvojem svetu. V biciklizmu pa kolesarjev.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.063
6.383
113
Samo tako bom rekel.
Če še niste vozili spremljevalnega avta ne komentirat, ker sploh nima smisla, ker si ne predstavljate 0.1% tega ne. Sam sem bil 2x voznik sodnika na enodnevni dirki v slo.
To je kaos. Pa ni niti malo primerjave s tem kaj je na Touru. kjer je kaos x n+1.

To ni malo, da greš na izlet pa pelješ lagano. Nonstop gledaš, ki bo zaj vletel motor al levo al desno. Paziš, da ne delaš gužve kolesarju (sploh po bregu dol je jeba al pa na kakih zožanjih), ker tudi ne veš al bo vletel levo al desno. Če si prepočasn ti vleti grupa pa tolčejo po strehi ker jih oviraš. Po vrhu vsega maš pa na touru še tote majmune, ki skačejo kot podivjane opice po trasi.

Če se mi še 1x ponudi možnost hvala ampak ne hvala.