Kitajski "napad"

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.662
14.428
113
Poplava nekih generičnih kitajskih suvov, vsi enaki, razlika je samo v par detajlih. Reskiraj in boš povedal. Za rentacar sem enkrat dobil MG ZS in ga ne bi imel. Mogoče se s časom navadiš na vsak bug, čudno rešitev ali kaj takega kar moti uporabnika, drugo pa je, kaj se zgodi, ko tak avto rabi karoserijsko popravilo.

PS: saj vem, da je lepota relativna, ampak meni ni ravno pojem lepote.. tam nekje kot Fiat Multipla..
ja v bistvu je zunaj audi, škatlast dizajn...drugače pa nisem ciljna skupina za clio/polo rang... zaenkrat.

damirj

Guru
9. maj 2012
6.284
2.960
113
Zdaj pa povej v čem se ti generični kitajski suvi razlikujejo od evropskih, razen v nekoliko nižji ceni? Če pobereš dol logote, se ti ne sanja kaj sploh gledaš.
Se vsedeš za volan in večinoma boš v vseh našel skoraj enak dizajn, tablica s cvekom zabita na armaturko, vse se nastavlja preko ekrana, fizičnih tipk skoraj ni, še na volanu so tipke na dotik, saj pri EU avtih tudi, ampak se vsaj nazaj vsaj na volanih daje prave tipke.

Pa glede one slike Jaecoo vs Audi. Nekako sta dosti različna, razen sprednje maske no, ampak to je tudi na audiju grdo :) nisem pa ciljni kupec ne enega ne drugega..

damirj

Guru
9. maj 2012
6.284
2.960
113
ja v bistvu je zunaj audi, škatlast dizajn...

Bi prej rekel, da si bolj deli izgled z Range Rover Sport, dve gen nazaj..
1785397737540.png

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
489
371
63
Kingston town
Zdaj pa povej v čem se ti generični kitajski suvi razlikujejo od evropskih, razen v nekoliko nižji ceni? Če pobereš dol logote, se ti ne sanja kaj sploh gledaš.
No no, kitajski avti nimajo bas dizajna. Niso ne grdi, ne lepi ampak genericni. Kot da bi dal 6 letnemu otroku da narise tipicen avto in potem njegovo risbo dal AI-ju da si zmisli obliko na podlagi te risbe. Ce pogledas malo boljse so vsi po istem kopitu narjeni tako da se dopadejo cimvecjemu stevilu ljudi. Na drugi strani evropski avti se vsaj trudijo odstopat kar jim vcasih rata ali pa ne, ampak majo vsaj raznolikost. Pa seveda so izjeme tako na kitajsi kot evropski strani, ampak pod crto so evropski avto precej bolj raznoliki in zanimiv. Ce ostanemo se malo pr zunanji obliki, majo kitajski avto dostikrat cudne preporce, luci, blatniki, feltne itd.
V notranjosti se jim pa tud takoj vidi koga so zaceli kopirat pred leti - Teslo. In tega se drzijo se danes in od tod ne odstopajo. Velik zaslon na sredini, nobenih stikal in je to to.
Tako da se vsaj meni brez da vidim logotip sanja o poreklu avtomobila.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
489
371
63
Kingston town
A se pri avtu zdaj gleda samo videz in oprema? Se kdo zapelje s kakšnim kitajcem?
Meni je oprema pomembna videz pa tud. Vožnja pa s kitajci glede na reviewe in "baba cula baba rekla" ni bas neki. Od delovanja asistencnij sistemov in podvozja ni nič na ravni evropejcev in japoncev. Tako da se ne rabim zapeljat, ker mi že tukaj odpadejo, tud če so 5000 eur cenejsi.