Kitajski "napad"

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.083
23
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Tukaj bodo na polno pogrnili.
Enako kot Kia z modelom Stinger.
Ko prideš na nivo premijcev, cena ni več št. ena. To špila pri pločevini, ki je nujno potrebna za premikanje.
Noben ne potrebuje nujno premijca.
Si se ti vsedel v kakšno »novo premijo«? Če bi še vedno prodajali premijo izpred najmanj desetih let hkrati s tem kar je zdaj na voljo, ne vem, če bi firme bile zadovoljne z izplenom izboljšav. Črički, materijali, občutek ni premijski, razen tega, da je denarnica bolj premijsko izsušena. To je bistvena razlika od časov, ko se je Stinger pojavil. Oznako »Temu premija« bi danes lahko tudi nemški sveti trojici dal. Ko se kupec počuti nategnjenega, je zelo slabo. Ampak to jamo so si premijci sami skopali.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.695
14.449
113
Res je od 2015 2016, se je začelo z bliznjicami... Cenene plastike, kvazi reciklati, manjko gumbov, nadomescanje z displeji, in še kaj. Po drugi strani pa vedno drazje servisne storitve in hkarti komplicranje z posebnimi orodji in diagnostiko.
Popolnoma nepotrebno vse skup oziroma z namenom služenja in molže.

fonza12

Fizikalc
1. sep 2014
155
-7
28
spufana država
Res je od 2015 2016, se je začelo z bliznjicami... Cenene plastike, kvazi reciklati, manjko gumbov, nadomescanje z displeji, in še kaj. Po drugi strani pa vedno drazje servisne storitve in hkarti komplicranje z posebnimi orodji in diagnostiko.
Popolnoma nepotrebno vse skup oziroma z namenom služenja in molže.
Res je, zato pa vozim dizelaša z EURO 5 motorjem (navaden DPF) iz leta 2013:cowboy:. Do sedaj stroški samo redni servisi, gume, akomulator...to je pa tudi vse.
Takrat so še znali narediti to kar mu lahko rečeš Avto!
Upam, da mi bo še še dolga leta tako služil :zaljubljen:.

sad

Guru
24. avg 2007
23.387
12.222
113
Si se ti vsedel v kakšno »novo premijo«? Če bi še vedno prodajali premijo izpred najmanj desetih let hkrati s tem kar je zdaj na voljo, ne vem, če bi firme bile zadovoljne z izplenom izboljšav. Črički, materijali, občutek ni premijski, razen tega, da je denarnica bolj premijsko izsušena. To je bistvena razlika od časov, ko se je Stinger pojavil. Oznako »Temu premija« bi danes lahko tudi nemški sveti trojici dal. Ko se kupec počuti nategnjenega, je zelo slabo. Ampak to jamo so si premijci sami skopali.
In? Temu premija ima še vedno štiri kroge, zvezdo ali propeler na pokrovu motorja. Briga ostalo prvega lastnika. Pri drugem se pa zna zakomplicirati.
Kot sem rekel, noben ne potrebuje nujno premije.
Pa da se razumemo: ne mislim na BMW 1, Audi A3 in ostale socialce. Pogovarjali smo se o dejanski premiji za 100.000 in več EUR. Oz. v današnjem času že blizu 200.000.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.083
23
38
Zemlja
alte.aufbix.org
In? Temu premija ima še vedno štiri kroge, zvezdo ali propeler na pokrovu motorja. Briga ostalo prvega lastnika. Pri drugem se pa zna zakomplicirati.
Kot sem rekel, noben ne potrebuje nujno premije.
Pa da se razumemo: ne mislim na BMW 1, Audi A3 in ostale socialce. Pogovarjali smo se o dejanski premiji za 100.000 in več EUR. Oz. v današnjem času že blizu 200.000.
Ne, nisi dojel. E razred danes je opazno slabši od tistega pred desetletjem. Glasnejša »kanta«. Molža ne gre dolgo. Se razve, da ti pod premijsko značko prodajajo Temu izdelek. Potem pa prvi kupci kar izginejo. Tisti, ki jim značka pomeni veliko, kupijo CLA, GLA in podobne artikle, ki so še slabši.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.221
2.857
113
Tocno tako. Treba se je sprijaznit, da je danes pod 200k eur vse konfekcija....pa se tam je bolj tako-tako. Ce danes zelis nekaj, kar bo na nivoju nekdanjih premij, se moras stegnit do ene pol miljke.... Pa se tak avto ne bo delal vec kot ene 7 let/100kkm. Prej ko to ponotranjite, lažje vam bo.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.210
7.263
113
Meni ni hudega za premije, za to se sekirajo samo "rabljeni" premijaši. Malo težje je ponotranjit precej bolj omejeno življensko dobo povprečnih (električnih) avtomobilov. Za enega lastnika, podobno kot telefoni, potem reciklaža baterije in preša. Planet nas bo slej ko prej izpljunil.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

sad

Guru
24. avg 2007
23.387
12.222
113
Ne, nisi dojel. E razred danes je opazno slabši od tistega pred desetletjem. Glasnejša »kanta«. Molža ne gre dolgo. Se razve, da ti pod premijsko značko prodajajo Temu izdelek. Potem pa prvi kupci kar izginejo. Tisti, ki jim značka pomeni veliko, kupijo CLA, GLA in podobne artikle, ki so še slabši.
Zato ni nič Q7, X5, Q8, X7 na cesti, nje?
Pa M5, RS6, M3 jih tudi ni nič.
Pač nisi ciljna skupina za te avte, zato napačno gledaš na to.
In sem ti napisal, da se pogovarjamo o avtih proti 200 tisočakov, ne o oskubljeni E klasi za 60 jurjev.

sad

Guru
24. avg 2007
23.387
12.222
113
Tocno tako. Treba se je sprijaznit, da je danes pod 200k eur vse konfekcija....pa se tam je bolj tako-tako. Ce danes zelis nekaj, kar bo na nivoju nekdanjih premij, se moras stegnit do ene pol miljke.... Pa se tak avto ne bo delal vec kot ene 7 let/100kkm. Prej ko to ponotranjite, lažje vam bo.
Ne bluzi.
Lexsič za 150 čukecov je top avto, ne konfekcija. Ki bo delal.
Ne rabiš pol milje.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

jezek

Guru
24. jul 2008
6.221
2.857
113

Priponke

• images (22) (6)_11756512096121.jpeg
    images (22) (6)_11756512096121.jpeg
    24,1 KB · Ogledi: 23
  • images (22) (5).jpeg
    images (22) (5).jpeg
    22,1 KB · Ogledi: 20
  • 2025-lexus-lx600-f-sport-exterior-pr-103-6864352bba6da.jpg
    2025-lexus-lx600-f-sport-exterior-pr-103-6864352bba6da.jpg
    120,3 KB · Ogledi: 23
  • 2025-lexus-lx600-f-sport-interior-pr-107-686435c2c4e0c.jpg
    2025-lexus-lx600-f-sport-interior-pr-107-686435c2c4e0c.jpg
    83 KB · Ogledi: 23

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.695
14.449
113
Gremo nazaj... Danes od blizu videl omodo 5 ev pri znancu... V tem cenovnem rangu do 35 k€ evropejc nima vozila. Noter avto vrhunsko zlozen. "Leder" armaturka sivana, neki paneli zelo zanimivi , presenečen. Okej displeji so kitajski... To je pa tud to. Kako se pelje in asistence itd verjetno bolj kitajsko, ampak verjetno poseka neko id3 in id polo sceno, ki so velikostni rang nižje in tudi precej manjsi range.

In pol sva šla gledat cenike...
Trenutno 22990 po subvenciji....

disc

Guru
4. feb 2011
2.646
745
113
Jaz sem tudi imel ekskurzijo s kolegi po salonih. Isto smo bili presenečeni nad Jaecoo, kako je dobro narejen in tudi materiali se zdijo super, pol pa še ceno vidiš in se res zdi odličen nakup. Zeeker 7x je itak vesoljska ladja :cool: , BYD se čaka že pol leta. Sam če bi pa kupoval avto za 30k€, bi pa še vseeno kar malce imel predsodek do kitajskega avtomobila. Pa čeprav je ta (najbrž) neupravičen in samo v moji glavi :)

disc

Guru
4. feb 2011
2.646
745
113
Aha, se pravi za zikra bi odkantal 70k, pri 30k bi bil pa skepticen??
Nisem bil dovolj natančen, za nobenega ne bi dal. Samo ne pašem v alter skupino, kjer se kupujejo avti za 70k€ :) Sem vozil byd sealion7 in lahko o avtu govorim samo v presežnikih. Je pa res, da bo moj avto kmalu star skoraj 20.let in je vsak malce novejši avto zame vesoljska ladja :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

tomi

Guru
1. sep 2007
19.975
11.406
113
MB
Gremo nazaj... Danes od blizu videl omodo 5 ev pri znancu... V tem cenovnem rangu do 35 k€ evropejc nima vozila. Noter avto vrhunsko zlozen. "Leder" armaturka sivana, neki paneli zelo zanimivi , presenečen. Okej displeji so kitajski... To je pa tud to. Kako se pelje in asistence itd verjetno bolj kitajsko, ampak verjetno poseka neko id3 in id polo sceno, ki so velikostni rang nižje in tudi precej manjsi range.

In pol sva šla gledat cenike...
Trenutno 22990 po subvenciji....
aja ti po ceni primerjaš to.

ker drugače je omoda 5 c razred, in spet pri tem, se sprašujem isto kot pri ostalih kitajcih.

zunaj gredo po merah rang višje kot avto dejansko je, pol notranjost pa kuferam pa so kot konkurenca rang nižje.

sem recimo gledal seal u, ki je d rang, se pravi ekvivalent kodiaqu, kuferam pa manjši kot številko manjši karoq.

isto omoda 5, rang karoqa, kuferama pa ohoho manj. že pri bencinski verziji, ne samo ev, tak da mi ni jasno kaj kitajci delajo s placom.