Kitajski "napad"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.399
7.586
113
Delajo to, kar trg požre. Ni problem v avtoindustriji, ampak kupcih..."problem"...če je to "problem"...pač avto se rotira na 3 leta...eni še prej.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.737
2.918
113
Delajo to, kar trg požre. Ni problem v avtoindustriji, ampak kupcih..."problem"...če je to "problem"...pač avto se rotira na 3 leta...eni še prej.

O čem ti spet blodiš? Kdo kaj požira? Če je danes prodanih 1/3 manj avtov kot pred korono, fabrike so napol prazne in se prodajajo, tier 1 in 2 dobavitelji crkujejo en za drugim...potem trg bolj slabo požira, ne?

Ampak oni pičijo nemoteno dalje z zmagovalno filozofijo....kvaliteta dol -- cena gor. Kitajci pa po nekem čudežu odžirajo tržni delež...

Sem gledal test novega rs5. 80k začetna cena. Hočeš ogrevane sedeže? Doplačilo 500€! Mislim kot da so prizadeti.... Slučajno vem koliko je nabavna cena štroma v enem sedežu. Okrog 20€ + vgradnja, ki pa sploh ni omembe vreden strošek na liniji.

V notranjosti celotna sredinska konzola in volan knofi v premium piano plastiki, vse ostalo pokrito s kitajskimi ekrani.

In ta teden se je zgodilo to, kar sem samo čakal kdaj se bo: dobil sem ponudbo za službo - širjenje Chery znamk Jaecoo in Omoda v centralni evropi. Kaj že pravijo? If you can't beat them, join them

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.399
7.586
113
Audi Group (which includes Audi, Bentley, Lamborghini, and Ducati) reported a robust financial year in 2025, generating €65.5 billion in total revenue. This marks a 1.5% increase from €64.5 billion in 2024

očitno je rast...na račun...kupcev.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.737
2.918
113
Verjetno je tvoje ostro oko opazilo, da audi ni enako audi group, ki vsebuje lambo in bentley, ki nosita zlata jajca? In verjetno tudi veš, da podjetje ne živi od revenue, ampak od margin, ki vztrajno pada?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.399
7.586
113
In 2025, the Audi Group reported an operating profit of €3.37 billion (down 13.6% from 2024) and a net profit after tax of €4.62 billion (up 10.2%).

hermann

Guru
19. mar 2014
10.142
7.151
113
Sem gledal test novega rs5. 80k začetna cena. Hočeš ogrevane sedeže? Doplačilo 500€! Mislim kot da so prizadeti.... Slučajno vem koliko je nabavna cena štroma v enem sedežu. Okrog 20€ + vgradnja, ki pa sploh ni omembe vreden strošek na liniji.
Dodatna oprema je največja zmaga, ki si jo je izmislila (evropska) avtomobilska industrija. Ne bojo se predali tako zlahka. Verjetno se jim tudi v času "kitajcev z vsem" ne bo treba.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.247
113
kaj pa vem...za glcja, čakalna vsaj 6 mesecev do enga leta pa je osnova trenutno 70k+, v lj rezerviranih 5 cayenov e-turbo ne vem kaj ta novih, dobava verjetno drug let, rang 150k€ naprej in podobno...
gre to gre...celo pri nas, kaj šele v njemački.

tako da se dragi lepo prodajajo...očigledno.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.142
7.151
113
Za novega CLA-ja je tudi pol leta čakalna doba. Zanimivo, niti osnovni električni CLA 200EQ, ki s subvencijo pride 38500, meni ne izgleda zelo slabo. Baje tudi tehnično precej ok zadeva.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.247
113
edino kar je, da za 28 je pol v tem rangu m3 standard nobrainer--v ta cenovni rang ne zmorejo parirat..
1781250098753.png

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.247
113
težav s poprodajo??? kake težave bi naj imel z m3 s poprodajo???
egonomija verjetno je boljša pa verjetno se pelje malce bolj uglajeno. glede premium dodatka v najcenješi MB modelih je pa dvorezen meč, ponavadi je žalostna zgodba...
za razliko v ceni, se voziš "free" v rangu 20 let za to razliko pri neki povprečni kilometrini...

evo še en kitajski frankeštajn.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.645
2.267
113
42
O čem ti spet blodiš? Kdo kaj požira? Če je danes prodanih 1/3 manj avtov kot pred korono, fabrike so napol prazne in se prodajajo, tier 1 in 2 dobavitelji crkujejo en za drugim...potem trg bolj slabo požira, ne?

Ampak oni pičijo nemoteno dalje z zmagovalno filozofijo....kvaliteta dol -- cena gor. Kitajci pa po nekem čudežu odžirajo tržni delež...

V notranjosti celotna sredinska konzola in volan knofi v premium piano plastiki, vse ostalo pokrito s kitajskimi ekrani.

In ta teden se je zgodilo to, kar sem samo čakal kdaj se bo: dobil sem ponudbo za službo - širjenje Chery znamk Jaecoo in Omoda v centralni evropi. Kaj že pravijo? If you can't beat them, join them
Joj stari, če začneš čez par tednov tule pisarit kak so EV (in še kitajski) boljši od Polija z vrtninami bom pogrešal dobre stare čase hehe :)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.737
2.918
113
:) brez skrbi da ne. Fun fact: ev idiotizem sem jaz zajahal s polno paro ko se je začel. Potegnil ven bogate izkušnje in reference in zapustil barko, ko je začela toniti. Za razliko od mnogih nisem podlegel ideologiji in tako tudi nikoli nisem sprejel EVangelija.

EU avto industrija me bogato hrani, pa to ne pomeni da ne kozlam čez njo, ker si to enostavno zasluži.

Kitajci so za mene dobrodošla konkurenca. Ampak glede na to, da so od včeraj, jih je nemogoče realno oceniti zaenkrat. Zato jih ne morem kovati v nebo, ali kozlat po njih. Bomo potrebovali kakšno desetletje da se stvari skristalizirajo.