Kitajski "napad"

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.293
14.264
113
zaenkrat je to to... kitajcev za 70k€ še ne vidimo ravno na cestah.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.064
9.268
113
Se nedolgo nazaj se je "zaenkrat" nanasalo na kitajca nasploh, smo prekleto hitro zaostrili kriterije za "zaenkrat"...

Ta zenkrat bo tudi zelo hitro prisel, ce bo evropa vztrajala na svojih dragih polizdelkih in mislila, da bo znacka vse pokompenzirala. Tisti, ki kupujejo kitajce, niso nic posebni in so od nekdaj, samo prilike prej ni bilo. To so ljudje, ki rabijo avto za delovni stroj in kar so oni zdaj prebrali je zgolj to, da se kljukica pri 3etih naredi precej uneventfully. Ker ustrahovani so bili, da ne bodo do tja prisli. Da samo evropejc tja pride... Posebni so boljkotne tisti, ki iščejo še zadnji branik, da upravicijo irracionalne želje - t.j. par procentov manjsa izguba ob konkretno višji nabavni ceni. Buhu... Sej ni problem, ampak takih je premalo in so prekratki, da bi evropska avtomobilska industrija s svojimi dragimi polizdelki prezivela. Slepanje in upanje, da bo znacka pokompenzirala bi se zdaj ze lahko usedla kot zavožena pot. Ali se bo prilagodila ali naj se pa čimprej preusmeri kam drugam. Zivi mrtvec, se mi zdi, da je bil izraz za takle cca 20 let nazaj.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.955
2.350
113
Pomurje
Sem malo stestiral zeeker 7x privilige.

Oprema vsa, pelje se zelo mehko, udobno, sport dovolj trdo.
Vrhunska izdelava, odlični materiali za 66k€.

Edino navigacija je nek približek google maps in je grda grafika.
Manj prostora napram Y.

Top avto za mali denar

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.293
14.264
113
66k€ je mali denar? aja alter :evil:
je pa ze cenovni rang GLCja... ki je nekak benchmark trenutno... torej al 7x ali glc al ix3???? verjetno nemca...

• Všeč mi je
Reactions: darjan

dask

Majstr
21. sep 2023
982
1.123
93
66k je mali denar, tega pa še nisem slišal... tudi od takih ne, ki imajo veliko, veliko več kot to :oops1:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.793
8.914
113
Se nedolgo nazaj se je "zaenkrat" nanasalo na kitajca nasploh, smo prekleto hitro zaostrili kriterije za "zaenkrat"...

Ta zenkrat bo tudi zelo hitro prisel, ce bo evropa vztrajala na svojih dragih polizdelkih in mislila, da bo znacka vse pokompenzirala. Tisti, ki kupujejo kitajce, niso nic posebni in so od nekdaj, samo prilike prej ni bilo. To so ljudje, ki rabijo avto za delovni stroj in kar so oni zdaj prebrali je zgolj to, da se kljukica pri 3etih naredi precej uneventfully. Ker ustrahovani so bili, da ne bodo do tja prisli. Da samo evropejc tja pride... Posebni so boljkotne tisti, ki iščejo še zadnji branik, da upravicijo irracionalne želje - t.j. par procentov manjsa izguba ob konkretno višji nabavni ceni. Buhu... Sej ni problem, ampak takih je premalo in so prekratki, da bi evropska avtomobilska industrija s svojimi dragimi polizdelki prezivela. Slepanje in upanje, da bo znacka pokompenzirala bi se zdaj ze lahko usedla kot zavožena pot. Ali se bo prilagodila ali naj se pa čimprej preusmeri kam drugam. Zivi mrtvec, se mi zdi, da je bil izraz za takle cca 20 let nazaj.
Drži se excela...

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.293
14.264
113
to opremo 7x preslikaj v ix3 ali glc, bo čisto druga primerjava.
ja, recimo, ampak ampak 66 ali pa ne vem 75, je tak tu tu, vsaj sosed tako, eh oni je bil 60, merkl pa66, to pa ni taka razlika..tak se je menil in pol merklo vzel.,
66 je pač meni dost za kitajca, tud če po zraku vozi... moje mnenje. Sklepam glede na to kar je oziroma ni zadaj. zeekr je znamka stara 2 al 3 leta. ... tudi ko čujem kmag, mi ze za 10kilo dol pade.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.818
2.437
113
Ma zadaj je sicer Geely (Volvo), tak da to bi moral štimat.

Se pa strinjam glede KMAG a. Bi morala bit kr ponudba da bi se šel ubadat z njimi.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.644
5.075
113
KMAG me je za večno izgubil ob predzadnji menjavi avta, ko je bila v igri tudi KIA Sportage, ki so jo imeli v oglasu na netu, v resnici pa: "veste to smo mi eno naročeno in še ne izdobavljeno poslikali za net, vi pa jo lahko naročite in čakate 3-5 mesecev." Ja pa ja de - pa še ko pogledaš kilometražo za obvezne servise in njih ceno - ne hvala.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.064
9.268
113
Drži se excela...

Ti pa cakanja in gledanja, kam gre vse skupaj ter cepetanja, da noces sprememb in laganja samemu sebi da jih ni, da lazje zdrzis dejstvo, da noben ne smirgla, kaj bi ti rad in se vseeno zgodijo.

Eden od naju bi neizogibno imel bolj prav, kdo, bo treba pa malo se pocakat.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.793
8.914
113
Ti pa cakanja in gledanja, kam gre vse skupaj ter cepetanja, da noces sprememb in laganja samemu sebi da jih ni, da lazje zdrzis dejstvo, da noben ne smirgla, kaj bi ti rad in se vseeno zgodijo.
Kar še vedno dokazuje, da streljaš mimo, oziroma iščeš krivca na napačnem mestu.

Pa za vse ostale... imeli bi evropski standard in kitajske cene... ne gre! Sprijazanite se! Oziroma počakajte da v EU crkne še to kar miga in boste videli kako se bo zgodba spremenila.

irwin

Guru
13. mar 2008
2.038
681
113
tudi v EU se dela za pest riža sodobne električarje...

• Haha
Reactions: jonny77

Steve

Guru
13. avg 2007
10.740
2.921
113
Kar še vedno dokazuje, da streljaš mimo, oziroma iščeš krivca na napačnem mestu.

Pa za vse ostale... imeli bi evropski standard in kitajske cene... ne gre! Sprijazanite se! Oziroma počakajte da v EU crkne še to kar miga in boste videli kako se bo zgodba spremenila.

Jap, imaš res več kot dovolj močno retardiranih ljudi, ki ploskajo zatonu naše industrije. Pričakujejo pa, da bodo vakum zafilali kitajci po kitajskih cenah. Zafilali ga bodo ja, ampak ob pomanjkanju konkurence, bodo cene zelo hitro zelo evropske.
Te kitajske cene zdaj so dumping, da si pridobijo tržni delež