Kitajski "napad"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.967
1.486
113
Prosim za več info.
Ti si videl našo parkirno hišo. Razlika od takratne ideje je samo ta, da nebi več “reševali” celote s skupnim denarjem, ampak pač za začetek nekaj parkirnih mest (beri mojega, lahko z novim elektro priklopom).
Zato sem napisal, ker poznam in sem, takrat gledal.

Samo bi moral poiskat tedanje zapiske. Gre pa za klasifikacijo stavbe in to, kateri požarni predpisi veljajo zanjo, plus definiciojo tega ali gre za organizorano vgradnjo večjega števila (sistema) polnilnic ali le eno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.967
1.486
113
Tole 5 polnilic na "požarni sektor" so zagovarjali tudi pri nas,... Torej ali prvih 5 pride in samo 5 melje? Ali pa vsako parkirišče "priključek za svoj sesalc".
Glupi zakoni, ne ločijo 400 kW polnilnic in domačih 3,6kw priključkov.
V bistvu je bolj to, da nekih 5 polnilnic gledajo za mejo nekega večjega projekta, ki bi potem rabbil požarno ipd ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.967
1.486
113
2. vzpostavitev EV polnilnice za recimo 5 vozil pa rabi GD in vse ostalo zraven.
Niti približno ne rabiš GD. Vem iz prve roke, smo posatvuki na stotine polniulnvi, AC in DC ...
Se pa strinjam s tabo, enostavno je treba v zakonodajo napsiat right-to-charge v kombinaciji z vgradnbo kvalioficiranega izvajalca in sorazmernim posegom v skupno lastnino ter principom, da ostaklih tvoji strioški ne remenij in vse kompolikacije odpadejo. Reštev, ki jo pripraviš v zakon v 1 uri.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.898
1.841
113
Problem je v tem, da če želi EU premaknit iz mrtve točke elektrifikacijo, bo morala sprememniti zakonodajo, v tako, ki nalaga OBVEZNO izgradnjo električnih polnilnic na obstoječih parkirišlih. Torej ravno obratno od tega, na kar se sklicujejo razni upravniki in podobno. In da zadeva ne eksplodira v obraz, mora potem spremenit še ostalo zakonodajo, ki te zadeve blokirajo na polno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Hanzi

igi

Guru
13. okt 2007
5.857
1.398
113
Celje
Fak, 2k za požarno študijo?
GNE naj vam pred GH postavi polnilnico z dinamicno ceno pa boste polnili na njihovi polnilnici za enak debar kot na svoji
Včeraj je imel Petrol na temo vgradnje polnilnic. Oba predavatelja sta omenjala "požarno študijo".

Sem pa po naključju ugotovil, da imam požarnega inšpektorja za soseda :)
Uradna usmeritev pri morebitnem nadzoru gre v tej smeri:

V kolikor zahteve iz presoje požarne varnosti ali drugega dokumenta, kjer je navedeno, kaj bi bilo treba urediti v garaži glede varstva pred požarom niso izpolnjene, ali pa zavezanci s temi dokumenti ne razpolagajo, morajo zavezanci predložiti dokument, iz katerega izhaja, da se požarna varnost v objektu zaradi vgraditve e-polnilnic oziroma vtičnic za priključitev prenosa električne energije v električno vozilo ni zmanjšala.
Priporočeno je, da je v tem dokumentu navedeno, ali to vpliva na bistveno lastnost varstva pred požarom v vseh elementih, predvsem vpliv na nosino konstrukcijo in širjenja požara po stavbi, evakuacijske poti in nameščenosti ustreznih sistemov in naprav ter opreme za gasenje požara.

Mojster požarne varnosti, ki sodeluje z upravnikom, pa je pa trd in absolutno PROTI polnjenju EV v garažah na splošno. Ker po njegovo polnjenje baterije ZELOOO poveča tveganje požara. Če pa je avto samo parkiran pa ni težava.

Bi pa načeloma spisal pozitivno "presojo", če bo v njej govora SAMO o "vtičnici". NIKAKOR pa ne o "vtičnici za polnjenje EV" :)

Eh ja, še dobro, da se mi je datum dobave avta prestavil za 2 meseca. Do takrat me zna res še miniti zagnanost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.862
8.683
113
pri taščici
igi
Zapel se cez AC.
Tole dobis za 28k
Edino ne vem kdo bo tole servisiral in garantiral cez x let.

Priponke

• IMG_20260605_164208.jpg
    IMG_20260605_164208.jpg
    397,6 KB · Ogledi: 32

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.967
1.486
113
Včeraj je imel Petrol na temo vgradnje polnilnic. Oba predavatelja sta omenjala "požarno študijo".

Sem pa po naključju ugotovil, da imam požarnega inšpektorja za soseda :)
Uradna usmeritev pri morebitnem nadzoru gre v tej smeri:

V kolikor zahteve iz presoje požarne varnosti ali drugega dokumenta, kjer je navedeno, kaj bi bilo treba urediti v garaži glede varstva pred požarom niso izpolnjene, ali pa zavezanci s temi dokumenti ne razpolagajo, morajo zavezanci predložiti dokument, iz katerega izhaja, da se požarna varnost v objektu zaradi vgraditve e-polnilnic oziroma vtičnic za priključitev prenosa električne energije v električno vozilo ni zmanjšala.
Priporočeno je, da je v tem dokumentu navedeno, ali to vpliva na bistveno lastnost varstva pred požarom v vseh elementih, predvsem vpliv na nosino konstrukcijo in širjenja požara po stavbi, evakuacijske poti in nameščenosti ustreznih sistemov in naprav ter opreme za gasenje požara.

Mojster požarne varnosti, ki sodeluje z upravnikom, pa je pa trd in absolutno PROTI polnjenju EV v garažah na splošno. Ker po njegovo polnjenje baterije ZELOOO poveča tveganje požara. Če pa je avto samo parkiran pa ni težava.

Bi pa načeloma spisal pozitivno "presojo", če bo v njej govora SAMO o "vtičnici". NIKAKOR pa ne o "vtičnici za polnjenje EV" :)
Evo, to je recimo tipičen debil (ki mu je to treba javno povedat), ki nima pojma.
Mojstru se, če je le vtičnica dovolj, itak ne pove, da je za polnjenje EV. Pač imel bi vtičnoco, za sesalec in podobne stvari, pa je. Pa po nesreči se potegne trifazni kabel.

• Všeč mi je
Reactions: igi in Samo Svoj

hermann

Guru
19. mar 2014
10.125
7.144
113
Da ti pa v osebnem tečaju ni preveč težko moraš bit pa ravno Hilda ali Ivan. Drugače si ga naj*bal.