Nima veze kaj bo čez 4 leta in ali so boljši. Gre se za percepcijo kupca in image. To se gradi desetletja.
Zivi bili, videli. A mali EV-ji so ti ze vsec? No, prisel bo dan, ko tud mal vecji ne bojo vec bavbav... You'l see

Nima veze kaj bo čez 4 leta in ali so boljši. Gre se za percepcijo kupca in image. To se gradi desetletja.

Zato sem napisal, ker poznam in sem, takrat gledal.Prosim za več info.
Ti si videl našo parkirno hišo. Razlika od takratne ideje je samo ta, da nebi več “reševali” celote s skupnim denarjem, ampak pač za začetek nekaj parkirnih mest (beri mojega, lahko z novim elektro priklopom).
V bistvu je bolj to, da nekih 5 polnilnic gledajo za mejo nekega večjega projekta, ki bi potem rabbil požarno ipd ...Tole 5 polnilic na "požarni sektor" so zagovarjali tudi pri nas,... Torej ali prvih 5 pride in samo 5 melje? Ali pa vsako parkirišče "priključek za svoj sesalc".
Glupi zakoni, ne ločijo 400 kW polnilnic in domačih 3,6kw priključkov.
Niti približno ne rabiš GD. Vem iz prve roke, smo posatvuki na stotine polniulnvi, AC in DC ...2. vzpostavitev EV polnilnice za recimo 5 vozil pa rabi GD in vse ostalo zraven.
Včeraj je imel Petrol na temo vgradnje polnilnic. Oba predavatelja sta omenjala "požarno študijo".Fak, 2k za požarno študijo?
GNE naj vam pred GH postavi polnilnico z dinamicno ceno pa boste polnili na njihovi polnilnici za enak debar kot na svoji
Eh ja, še dobro, da se mi je datum dobave avta prestavil za 2 meseca. Do takrat me zna res še miniti zagnanost.
EV Clinic Litija

Te imam pa jaz blizuEV Clinic Litija![]()

Evo, to je recimo tipičen debil (ki mu je to treba javno povedat), ki nima pojma.Včeraj je imel Petrol na temo vgradnje polnilnic. Oba predavatelja sta omenjala "požarno študijo".
Sem pa po naključju ugotovil, da imam požarnega inšpektorja za soseda
Uradna usmeritev pri morebitnem nadzoru gre v tej smeri:
V kolikor zahteve iz presoje požarne varnosti ali drugega dokumenta, kjer je navedeno, kaj bi bilo treba urediti v garaži glede varstva pred požarom niso izpolnjene, ali pa zavezanci s temi dokumenti ne razpolagajo, morajo zavezanci predložiti dokument, iz katerega izhaja, da se požarna varnost v objektu zaradi vgraditve e-polnilnic oziroma vtičnic za priključitev prenosa električne energije v električno vozilo ni zmanjšala.
Priporočeno je, da je v tem dokumentu navedeno, ali to vpliva na bistveno lastnost varstva pred požarom v vseh elementih, predvsem vpliv na nosino konstrukcijo in širjenja požara po stavbi, evakuacijske poti in nameščenosti ustreznih sistemov in naprav ter opreme za gasenje požara.
Mojster požarne varnosti, ki sodeluje z upravnikom, pa je pa trd in absolutno PROTI polnjenju EV v garažah na splošno. Ker po njegovo polnjenje baterije ZELOOO poveča tveganje požara. Če pa je avto samo parkiran pa ni težava.
Bi pa načeloma spisal pozitivno "presojo", če bo v njej govora SAMO o "vtičnici". NIKAKOR pa ne o "vtičnici za polnjenje EV"![]()
Sj veš da se vsak četrti avto med polnenjem vže, vsakič! Potem je blok samo še za rušenje, pa TI boš kriv (odgovoren)!Kaj bi se naj vzgalo?