Kitajski "napad"

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.737
2.616
113
Da ne bo govora samo o soglasjih.
Smo dobili T03, prevozili dobrih 1000 kilometrov, različni uporabniki

Sodba je, da je popolnoma uporaben mali avtek, ki ima vse potrebne funkcije, ki delujejo ok.

Dovolj prostora znotraj tudi za desca 190+cm in 100+ kg

Ni ovira na cesti, solidno pospešuje.
Gre tudi po avtocesti ok, končna je 140, ki jih doseže dosti hitro.
Za normalno vožnjo v prometu vec kot uporaben. Ni pa raketa ali gokard za v ovinke
Se pelje bolje kot razna majhna jajca, kot je Corsa ali Yaris

Mene pri sami uporabi nic ni posebej moteče.

Tako da za ceno, ki sem jo jaz plačal top nakup.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
910
512
93
Če primerjaš z novo Yaris, je dejansko 1/2 cene, tko da vrjamem, da je top nakup. Sploh če imaš kje filat / babo k ni "karkoli, sam da ni na elektriko".

mtl

Guru
19. jul 2007
11.432
1.051
113
Kras
www.mtl.si
A lahko prosim zdefiniraš, kaj pomeni zate bolje?
babo k ni "karkoli, sam da ni na elektriko".
Koliko pa dejansko poznate žensk, ki imajo takšen odnos do elektrike?
Ker jaz to vidim pri precej moških, dokler seveda ne kupijo EVja, potem se vse obrne.
Jaz sem do sedaj srečal eno žensko, ki ji je EV živce kravžljal, vsem ostalim dol visi ali je EV ali ICE, če jim avto ustreza in zadovoljuje potrebe, pa da je prave barve :).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Najbolji

tomi

Guru
1. sep 2007
19.858
11.295
113
MB
Poglejte si zadnji podcast atmosfercev z franci verdenik, dela s kitajci v avtomoto.

19. jul 2007
3.129
1.876
113
Da ne bo govora samo o soglasjih.
Smo dobili T03, prevozili dobrih 1000 kilometrov, različni uporabniki

Sodba je, da je popolnoma uporaben mali avtek, ki ima vse potrebne funkcije, ki delujejo ok.

Dovolj prostora znotraj tudi za desca 190+cm in 100+ kg

Ni ovira na cesti, solidno pospešuje.
Gre tudi po avtocesti ok, končna je 140, ki jih doseže dosti hitro.
Za normalno vožnjo v prometu vec kot uporaben. Ni pa raketa ali gokard za v ovinke

Mene pri sami uporabi nic ni posebej moteče.

Tako da za ceno, ki sem jo jaz plačal top nakup.
Uradno je nosilnost avta 225 kg, kar se mi zdi ful malo. A ate avto obremenili do konca?
Kako je s navorom? A vleče avto v konkreten hrib?
Kako je avto enostaven za uporabo.

Išče se avto za penzionista, v rovtah, malo kilometrov (v hiši, polnjenje avta preko noči). Smo bili na testni vožnji za novi e Twingo, pa smo imeli občutek, da bi šlo vse skupaj (rajši kot kakšen rabljen manjši avto za isti denar ~ 12k). Npr. mene je res majhen rajdni krog Twinga prav navdušil.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
Uradno je nosilnost avta 225 kg, kar se mi zdi ful malo. A ate avto obremenili do konca?
Kako je s navorom? A vleče avto v konkreten hrib?
Kako je avto enostaven za uporabo.

Išče se avto za penzionista, v rovtah, malo kilometrov (v hiši, polnjenje avta preko noči). Smo bili na testni vožnji za novi e Twingo, pa smo imeli občutek, da bi šlo vse skupaj (rajši kot kakšen rabljen manjši avto za isti denar ~ 12k). Npr. mene je res majhen rajdni krog Twinga prav navdušil.
T03 je čisto lušten, samo to ni avto ampak rikša. Mogoče če si visok 160cm pa težek max. 60kg je to lahko avto. Sej eni se tudi s tistimi axiami pa piaggoti za katere ne rabiš B izpita furajo normalno, samo to ni avto.

Navor EM dela čudeže in tudi avto ki ima konjev kot yugo z 2x več kilam se vozi spodobno. Speljuje se normalno, tudi v malce klanca. Ko prideš do točke ko ne spelje več pač ne spelješ (imam en tak klanec za katerega bi šel stavit da razni T03 ipd. rikše ne speljejo, nisem pa nobenega testiral). Večlina teh malih rikš ima reduktor ki dela na razmerju da dosežejo z EM AC hitrost, kar je sploh pogoj za homologacijo kot avto (B izpit). Tako da ponavadi bolj kot začetne, trpijo končne hitrosti, ker se avto od 90km/h dalje ne premakne nikamor s pedalom v poden.

P.S. za penziče nevešče tehnike je meni že T03 preveč "sodoben". To je pomanjšana "tesla", torej imaš volan in zaslon in vse upravljaš tam. Meni je to največji "problem" takih avtov pri starejših, ki so navajeni stikal in ostalega da nekaj upravljajo.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.809
2.430
113
P.S. za penziče nevešče tehnike je meni že T03 preveč "sodoben". To je pomanjšana "tesla", torej imaš volan in zaslon in vse upravljaš tam. Meni je to največji "problem" takih avtov pri starejših, ki so navajeni stikal in ostalega da nekaj upravljajo.

Ma kljub vsemu so se tudi penziči vseen naučili uporabljat tablice in pametne telefone. Treba jim bo samo dat nek UI z dovolj velikimi gumbi pa bo.

Rabijo pa itak: naprej, nazaj, radio in klima +/-, pa je.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.567
4.925
113
Ma kljub vsemu so se tudi penziči vseen naučili uporabljat tablice in pametne telefone. Treba jim bo samo dat nek UI z dovolj velikimi gumbi pa bo.

Rabijo pa itak: naprej, nazaj, radio in klima +/-, pa je.
Ja pa imajo celo leto notranje kroženje zraka pa niti opazijo ne. Potem pozimi jamrajo da se v avtu zelo rosi (ko AC ne dela jasno zaradi nizke T in notranje kroženje samo kroži vlago). Sam sem takoj dojel kaj je problem in jim ga izkjučil, oni bi pa na servis avto vozili oz. se sprijaznili da kitajec pač "rosi" šipe. Če nebi videl nebi verjel. (avto je MG ZS, upravljanje notranjega kroženja je preko zaslona ... ostale komande klimatizacije ima celo na tipke)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.737
2.918
113
Ja itak, ce lahko nabav tocno kej tazga. Strom bo prevladal... Steva & co. pa zile rezat ;)

Nope, stivo je mnenja in je to tukaj že 100x napisal, da so mali evji zmaga. Sploh kitajski. Ampak na žalost je stopnja retardiranosti pri tebi že tako akutna, da tega nisi sposoben dojeti.

Zdaj pa ena za tiste s pro level znanjem matematike:
Screenshot_20260529-094717.png

Velja tudi za kitajske ice in hibride.

In tu se postavi vprašanje, ali so kitajci res poceni? So ja, pri lizing obroku. Celoten strošek, ki vključuje še vrednost rabljenega ob prodaji, pa je verjetno višji kot ob nakupu švabskega avta

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad in Najbolji

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.702
5.530
113
Nope, stivo je mnenja in je to tukaj že 100x napisal, da so mali evji zmaga. Sploh kitajski. Ampak na žalost je stopnja retardiranosti pri tebi že tako akutna, da tega nisi sposoben dojeti.

Zdaj pa ena za tiste s pro level znanjem matematike:
Poglej priponko 106207

Velja tudi za kitajske ice in hibride.

In tu se postavi vprašanje, ali so kitajci res poceni? So ja, pri lizing obroku. Celoten strošek, ki vključuje še vrednost rabljenega ob prodaji, pa je verjetno višji kot ob nakupu švabskega avta
Mogoče zaenkrat, ker še vlada strah.
Me zanima kako bo čez 4 leta ko poteče par lizingov in se bo videlo če so te kište boljše od nemških Ali ne

shift

Guru
20. jul 2007
10.453
3.059
113
za šankom
Prednost bo to da bodo takrat še 4 leta v garanciji, kar svabo ne bo, pa tudi če pogledamo audi e trone se prodajajo za 1/4 cene 3 do 4 leta stari z razlogom, druga stvar je pa, da Evropa žal ni več nek referenčni trg, Azija pokupi bistveno več avtomobilov, ki niso nemški, pa nekih večjih težav ni zaslediti

Steve

Guru
13. avg 2007
10.737
2.918
113
Nima veze kaj bo čez 4 leta in ali so boljši. Gre se za percepcijo kupca in image. To se gradi desetletja.