Kateri sušilni stroj?

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.165
133
63
Mojega Boša sem po prej opisani metodi sčistil po 8,5 let vsakodnevnega sušenja vsega kar gre v pralni stroj, tj. več kot ena žehta dnevno v povprečju. V primerjavi s prejšnjim, raje enkrat na tolk let vzamem TX20 izvijač v roke za eno uro (ker še toliko ni dela, ko enkrat veš, kaj je treba) kot pa skoz nekaj pucam tisto svinjarijo s kondenzatorja.
Vsakemu svoje. Jaz bi še enkrat isto.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe
Dobil sem priporočilo za Haier, konkretno za ta model.
slabše suši kt boš ki si ga nalimal par postov višje, če pa greš v nakup tega kitajca preveri big bang, merkur harveynorman, haier je če se ne motim neki časa nazaj ponujal 7 letno garancijo za nekatere svoje produkte. Preveri če je kaj na temu

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

tony

Guru
23. jul 2007
10.682
1.813
113
Kaj pravite, se splača popravilo cca 15 let starega sušilca Electrolux, ki javlja kodo E50, glede na čudne zvoke sumim na okvaro motorja?
Če si strojem sicer bil zadovoljen, in da bo Greta srečna, :cheer: se splača vsaj poklicati servis, naj pride pogledat... :zmaga:

Jaz sem novega sušilca (whirlpool) preklel do neba (podobna zgodba z znanko in gorenjem), tudi servis ni nič mogel rešiti... Z AEGjem (rebrandan Electrolux) sem bil pa zadovoljen... Pazi, da ne bi z novim nabasal na mino :confused:

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

tony

Guru
23. jul 2007
10.682
1.813
113
Meni se je boško prvic zamasil po 9 letih. Potem ne vem, kaj je že bilo, ko ga je moj sel razstavljat, pa je se to naredil usput nekaj let kasneje. Zdaj je star 14 let. Prvic je pucal serviser in je bilo ranga 100€. Zaokrozeno navzgor. Zdaj ne vem, koliko bi bilo, je pa 350€ res malo huda, tudi ce se stroj zamasi samo enkrat na dekado, kar pa roko na srce ni pretirano "mašenje" ali "se nonstop maši".

P.s.
Tudi pri nas gre vse v susilca, poleti in pozimi. 10 zeht/teden.
Kateri model ali pa katera serija Bosch sušilca je to?

Ali to pomeni, da drugega filtra sploh nima in res ni nobenega dela s pucanjem filtra - dokler se zamaši kondenzator?

tony

Guru
23. jul 2007
10.682
1.813
113
Govori se, da se da dobiti Boschev pralni stroj, ki ima še kovinsko kad (Electrolux /AEG imajo menda vsi že plastično)... Morda kdo ve, kateri modeli so še takšni?

Bolj gledam serijo 6 kot 8, po možnosti brez wifija, čeprav bo ta zahteva verjetno nemogoča (prebral sem namig, da tak bolje opere (verjetno updejta programe?) če je priklopljen na net, in da tudi če ga potem odklopiš, spet slabše pere)...

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.608
8.020
113
WTW84160BY

Valda ima za vrati 2 filtra. Enega vsakic praznis muck, drugega kao enkrat tedensko. Jaz jih skos.

Pa ker nima odtoka, je se v kanistru ena mrezica, ki jo je fino na vsake toliko sprat.

Govorimo o teh samocistilnih jajcih, ki naj bi jih ne bilo treba.

• Všeč mi je
Reactions: tony

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.088
112
63
Govori se, da se da dobiti Boschev pralni stroj, ki ima še kovinsko kad (Electrolux /AEG imajo menda vsi že plastično)... Morda kdo ve, kateri modeli so še takšni?

Bolj gledam serijo 6 kot 8, po možnosti brez wifija, čeprav bo ta zahteva verjetno nemogoča (prebral sem namig, da tak bolje opere (verjetno updejta programe?) če je priklopljen na net, in da tudi če ga potem odklopiš, spet slabše pere)...
Dobro se pozanimaj pr Boschu.Da se ne boš nasankal.Lahko pa sam v trovini preveriš.Odpreš vrata,in mal gumo k seb potegneš.In se takoj vidi,če je plastična al kovinska kad.
Dvomim,da še ima Bosch kovinsko kad.Mogoče NEff-Sam tam je pa druga cena...v nebo...

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
10.682
1.813
113
Kaj pravite, se splača popravilo cca 15 let starega sušilca Electrolux, ki javlja kodo E50, glede na čudne zvoke sumim na okvaro motorja?
Če se ne motim si z Gorenjske? Če rabiš servis za AEG:

Tale mojster je meni tudi že kakšno krmilno enoto dal popraviti, kar je danes prava redkost :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: mosseero