Kartografija za Android Auto

kingo

Fizikalc
10. maj 2008
615
27
28
Pozdravljeni, za android auto iščem aplikacijo, ki bi mi nadomestila mojo dosedanjo iz Rlink2. Tam sem imel TomTom traffic in sem bil zadovoljen, po novem žal tega ne nudijo več. Poskusil sem z Waze in Sygic. Waze je precej opevana samo v praksi (verjetno tudi kaj ne znam naštimati..:)) dela tako, da jo v bistvu ne potrebujem. Šele ko je zastoj mi pove, koliko časa naj bi trajal... Skratka ali obstaja kaka ki vsaj nekaj časa prej pove (ali pa funkcija nastavitve le-te). Kupil sem tudi Sygic letno naročnino, no te nisem še detajlneje preizkusil. Glede na to, da je bil na Rlink-u TomTom traffic, sem sedaj naložil še Tom Tom GO. Treba je plačati, ni provblema, samo ne vem ali bo kaj bolje. lepo bi prosil za vaše izkušnjer in kak uporabern predlog. Skratka, da bi malo prej nakazal gužvo in ti ponudil alternativno pot... Hvala lepa vnaprej za vsak nasvet in se opravičujem, če je že bilo napisano.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.766
403
83
www.kacnje.eu
TomTom je zakon - kot pravi zakon. Na svojem seznamu, ki sem jim ga že večkrat posredoval, imam kar nekaj pripomb in možnosti za izboljšave. Ampak me ne upoštevajo preveč. ;)

• Všeč mi je
Reactions: zakon

zakon

Guru
16. maj 2008
9.601
1.189
113
toti Maribor
Edino kar me moti pri TomTomu je, da javljane napake popravljalo tudi po 2 leti, ali jih sploh ne. Tako je že več kot eno leto v delu omejitev hitrosti skozi naselje Borovci Borovci iz 70km/h na 50km/h in zaprtje lenta od Sodnega stolpa do Vodnega stolpa v Mariboru Lent. Na Google mapu je to lepo označeno. Bi bilo zaželeno, da še kdo javi.

kingo

Fizikalc
10. maj 2008
615
27
28
A lahko še nekaj vprašam - ob zagonu aplikacije TomTomGo na AA se mi zemljevid vedno postavi na "oddaljenost". Imam sicer vklopljeno 3D. Potem pa moram pritisniti tipko zgoraj za lokacijo, da mi približa. A je mogoče kaka default nastavitev za to?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.766
403
83
www.kacnje.eu
Hm, zanimivo vprašanje. Sam imam najrajši ravno ta "oddaljeni pogled". Zelo pogosto namreč niti nimam izbrane poti in navigiranja, saj se večinoma vozim po poznanih koncih. In ravno oddaljeni pogled mi omogoča, da sam vidim, če so kje zastoji/dela ... Recimo, da grem iz Kranja v Mengeš in potem v Kamnik. Že ob zagonu in prvem pogledu vidim, ali je v Mostah gneča in se jim izognem. Ne potrebujem nobene navigacije, vse mi je jasno. Zato mi je oddaljeni pogled bolj všeč, ker se sam odločim, ali bom vseeno šel v gnečo ali ne.

Poskusi uporabiti tisto ikono (kompas igla), ki spremeni pogled. In potem pusti v "bližjem/navigacijskem pogledu", ko ugasneš. Mogoče si bo zapomnil.
Ali pa se poigraj z Settings -> Maps -> Zoom & Orientation (spreminjaj prve tri).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.766
403
83
www.kacnje.eu
A lahko še nekaj vprašam - ob zagonu aplikacije TomTomGo na AA se mi zemljevid vedno postavi na "oddaljenost". Imam sicer vklopljeno 3D. Potem pa moram pritisniti tipko zgoraj za lokacijo, da mi približa. A je mogoče kaka default nastavitev za to?
Še namig - če imaš možnost spreminjanja ločljivosti AA, boš videl, da se tudi "oddaljeni pogled" TomToma različno obnaša (prikazuje različno področje).

• Všeč mi je
Reactions: kingo

zakon

Guru
16. maj 2008
9.601
1.189
113
toti Maribor
Žal ne. Vedno ob zagonu boš moral pritisniti tisto puščico zgoraj, da ti približa pogled. Zakaj je tako, ne vem?

• Všeč mi je

krava

Majstr
5. sep 2007
3.766
403
83
www.kacnje.eu
Sem pa zagnal TomTom (bivši AmiGO, da jih jebem s to zmedo z imeni), ta pa se meni postavi v približan način (za samo navigacijo).

• Všeč mi je