Jebesh Korono pa politiko, dejmo mal pozitive!

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.685
1.822
113
Med Kungoto in Mariborom bo Duty Free Shop, prvi nemiri v Miklavžu in dupleška mornarica v pripravljenosti

Promptno in zanesljivo vas bomo obveščali o vsem, kar se dogaja pri medobčinskih migracijah vsled novih razmer zaradi epidemije novega koronavirusa.
Spoštovane in spoštovani, čas je za prometne informacije vsled novih razmer, nastalih zavoljo širjenja novega koronavirusa: na mejnem prehodu Maribor-Duplek promet poteka tekoče, prav tako ni poskusov prehoda meje iz Starš prek Drave do Dvorjan, zato je dupleška mornarica zgolj v fazi pripravljenosti. Informacij, da naj bi bilo tako mirno stanje, ker je nekdanji najbolj znani prebivalec Dupleka zdaj državni sekretar na policijskem, pardon, notranjem ministrstvu, nismo mogli preveriti. Lahko torej zapišemo, da jih nihče ni ne potrdil ne zanikal.
image
SASO BIZJAK
Promet proti Rušam poteka počasi, v strnjeni koloni. V Hočah se čaka do 20 minut za osebna vozila in več kot pol ure za tovorna. Po neuradnih informacijah naj bi večja skupina medobčinskih vozačev v zadnjem času za preboj iz Maribora proti Hočam uporabljala lokalno cesto skozi Razvanje. Niti najstarejši česa takšnega ne pomnijo. Naš posebno skrivni poročevalec nam je sporočil: "Mejni prehod Pivola v teh težkih časih namreč brani izurjena hoška varda, ki kriči parole Hofer Hočanom!"
Z mejnega prehoda Miklavž poročajo o manjših neredih, saj naj bi se tam zbrala skupina, ki vzklika: Mi smo Maribor! Stojijo na varnostni razdalji. Nosijo maske. Oziroma večina ima okoli ust zavezane šale nogometnega kluba iz Ljudskega vrta. Šele ko so jim pristojni in pooblaščeni za kontrolo medobčinskega prometa prek mejnih prehodov povedali, da bo promet takrat, ko bodo spet tekme v Ljudskem vrtu, sproščen in brez kontrol, so se razšli. Iz daljave se, tako nam sporoča naš dežurni reporter, občasno sliši: "Vijolčn je že celi Maribor, vijolčna je že cela Štajerska, vijolčna je vsa Slovenija, evo nas Evropa, marš korona vsa!"
image
IGOR NAPAST
Gremo dalje: Na vstopu iz Kungote v Maribor je policija ustavila večje število avtov. Po pregledu so ugotovili, da ne tihotapijo medobčinskih migrantov, ampak vino, zato so jih ob zagotovilu, da opravljajo gospodarsko dejavnost in ne tekočih poslov, izpustili. Ker se v naslednjih dneh in tednih pričakuje povečan tranzit osebnih vozil in traktorjev iz Kungote proti Mariboru, naj bi, tako nekateri viri, začasno odprli mobilni Duty Free Shop. Še bolj neuradno neuradni viri so izvedeli, da naj o stojnici tam razmišljala celo Debela Berta, ki bo ponujala banane, kavo in riž. A ne le to, na voljo naj bi imela tudi kvas! O petardah za zdaj ne razmišlja. O podobnih pojavih o opravljanju temeljne gospodarsko-vinske dejavnosti poročajo tudi na prehodih iz haloških občin v ptujsko. Naša ekipa je na poti, a medtem se vendarle preselimo v državni zbor, kjer odločajo o megapaketu za zajezitev koronavirusa.
PS1: Ne poskušajte si predstavljati, da je te prometne informacije bral Ivan Lotrič. Prometne informacije v madžarskem jeziku še niso na voljo, ker pogajanja z Orbanovo administracijo še tečejo.
PS2: Danes je dan norcev, mar ne. Pa morda ne le danes?
 
  • Haha
Reactions: Robert

Spajky

Majstr
7. jun 2017
1.338
224
63
Obala
Bom dal sem čeprav ...
UEFA upravni odbor s "czeferin" na čelu ne želi premaknit prvenstva na drugo leto (kot Tokyo2020), ampak vztrajajo za letos poleti :bonk: ... v igri je 3 miljarde € dobička ki bi moral letos priti-in, pravijo ITA in ne kak drug motiv.... "When Money Talks, BS walks!" ... Še Pirelli je dal na čakanje 1/2 svojega F1 moštva gumarjev ... Uefa pa izsiljuje klube, da ne bodo prišli v izbor za pokale, če ne bodo igrali zaradi koronitisa :zavijazocmi: .. ne razum se v fuzbalske zadeve, ma sem nekaj takega skapiral :zardelalter: ... Zato pa se "kapiram" še preveč v dolnje :evil: note ...

Stayin' Inside-Corona Virus Bee Gees Parody - 1,5 min YT

Nisem glih siguren, če je to pozitiva :nazdravje: ...
------------------------------------
" ... " The Shit Has Hit The Fan" ! ... Already ? ..." :sprasujemse:
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
24.179
1.001
113
blizu močvirne prestolnice

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.685
1.822
113
Spajky : govoriš verjetno o državnih prvenstvih, ki jih mimogrede nadzira UEFA in ta želi, da so prvenstva odigrana po nekih pravilih, ki jih bodo (da prihodnjik) dogovorili/določili. "Samostojne akcije" kot je Belgijska - čeprav oni so na varni strani, saj imajo odigrano celo prvenstvo minus zadnji krog, prvi ima 13 točk prednosti in vsi se strinjajo z uvrstitvijo - vodijo v nepregledno/nepravično razdelitev mest v tekmovanjih pod okriljem UEFE.
V resnici pa Čeferin podpira NK Maribor in ker le-temu v trenutnem razporedu slabo kaže za evropske tekme je treba pod nujno odigrat do konca! :evil:

8888 nisem sarkastičen pri prejšnji objavi (pri tej pa rahlo), mi je precej bolj važno ono drugo sporočilo o pozitivi med politiki. Če komu to ni blizu - no problem, volitve bodo pokazale kako in kaj. Mi bi pa bilo povsem nemogoče, da bi se človek iz vrha UEFE in podvrha FIFE s plačo, ki je več-večkratnik predsednikove (kot najvišje) "spustil" na spolzek parket slovenske politične greznice.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.345
916
113
ja res, k da mu je treba tega.

sicer pa, sej so bili vsi do sedaj dobro preskrbljeni. ne more biti denar motiv za vstop v politiko... mora bit nekaj drugega.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
9.685
1.822
113
Kdo je bil preskrbljen? Pahor, Bratuškova, Cerar, Šarec, IJJ? Daj no, saj je Borči sam priznal, da s premiersko plačo komaj živi.

Odvetniška družba Čeferin pa prav gotovo ne rabi enega na vrhu politike! ;)
 

Demz

Guru
15. avg 2010
11.380
1.963
113
Zakwa imaš pa babo celo navrtano? Sej ti jo bo strela ubila, če bo na njivi runkelj okopavala ko se pravkar vreme menja o_O .
 
  • Haha
Reactions: McGiver