Izkoriščanje študentov

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
PO dolgem času se ponovno oglašam z velikim razočaranjem nad našim sistemom in nad samim delodajalcem sem pa presnečen nad ŠS (e-študentski servis).
Že kak teden več ne delam pri privatniku, ker mi ni tri mesece niti centa plačal šele pred 1 mesecom mi je poslal napotnico nazaj in šele po 10 dneh mi je servis založil eno napotnico kasneje tik pred prekinitvijo dela pa mi je vrnil še eno napotnico in servis mi je založil v parih dneh še drugo napotnico (ja naj rečem, da sem delodajalcu zatežil, da naj poravna obveznosti do mene potem pa se lahko še slišiva za delat). Meni osebno ni bilo problema držat kramp pa lopato v roki, ampak to, da plačila kar ni in ni in, ko zveč kaj vse si je ta privatnik privoščil v tem času, ko bi ti moral plačati tistih 1000 evrov, že tako so slabe plače pa še tega ne dobiš no saj nisem edini. Naš sistem je po pravici povedan na dnu, katastrofa, kaj vse se to dogaja, lopovi, ....nimam besed hvalabogu, da ne delam več pri temu privatniku.
Še čas za malico ti ne pusti delal recimo 8 ur brez malice in na koncu, ko preračunaš ure (vse sem si zapioval) ti pride razlika-premalo plačila.

in ZAKLJUČEK:
Kar sem napisal je striktno res, nisem SUŽENJ, da bi se pustil nategovat v prihodnje, če bom doživel še kaj takega ADIJO. IZ strani ŠS sem dobil VSE plačano, ampak je še vedno privatnik dolžan servisu.
OK to je sedaj ena negativna izkušnja sedaj pa iskanje novega dela.

OFF:
Ne verjetno ka se dogaja pr nas bereš 24ur, časopis, teletex, tv-novice, internet, .....kako ljudje izgubljajo službe, ne dobijo plačila za več mesecev nazaj, skor

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Študentsko delo je itak zgreženo v celoti, morali bi se ga ukiniti ali preoblikovati.

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Na take stvari bo seveda večina študentov odgovorila da morajo študentska dela ostat, ostali ( NE-študenti ) pa bodo verjetno za to, da se ukine.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
Res je, ampak ponavadi odločajo tisti, ki vsaj majo nekaj pojma o sistemu in vedo kako funkcionira, ne pa nekdo, ki se je šele začel dobro izobraževati - če sploh.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.931
128
63
štajerska
v taki obliki kot je sedaj, imata dobiček samo delodajalec in študentski servis, vsi ostali pa izgubo ( država, študent, redno zaposleni ). študenti se sicer tega ne zavedajo in jih boli q.rc, kasneje ko pa isščejo redno zaposlitev pa se to vrača

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Zadnjič sem delal preko servisa dlih sedaj zbiram mal papirje, da bom napisal eno res ODLIČNO prošnjo, amapk ne copy pas iz interneta.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
mogoče pa bi moral delodajalcu s krampom namigniti, da naj ti izplača, kar ti je dolžan
sprasujem se.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.879
39
48
glede na to, da se ti je zameril, po mojem to ni kaka skrivnost ali pač
sprasujem se.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zakaj ima delodajalec dobiček in kaj misliš s tem, da ima študent izgubo. Predvsem to zadnje mi ni čisto jasno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
mogoče pa bi moral delodajalcu s krampom namigniti, da naj ti izplača, kar ti je dolžan
sprasujem se.gif

Ja, kje je una slika, par krampov v havbi A8
cheer.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
To so mafijski posli postkomunisticne drzave.
Izkoriscanje otrok in polnjenje zepov posameznikov....balkanski nacin dela in razmisljanja.
V italiji kjer sem zaposlen je med vsakimi pocitnicami hodil delat sodelavcev sin ,v petih letih studija in pocitniskega dela si je nabral leto dni delavne dobe,in posteno placilo ter zavarovanje.
Pri nas delajo otroci za 3,50 € brez malice ,brez zavarovanja,brez potnih stroskov,brez pokojninskega......potem pa se placilo cakajo ali bo ali ne.....
Sranje balkansko ki ga balkanska drzava ze dolga leta podpira.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.515
7.262
113
država je že hotela pred časom naredi čistko, a je študentski lobij bolj pokvarjen kot oni in vedno izsilijo svoje...bomo videli kako bo tokrat, mogoče pa ma borč jajca.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Poldo... o čem ti govoriš?

"Otroci delajo za 3,50€" ... odrasli delajo za 2,6€ ali celo manj
"Otroci delajo brez malice" ... razlika med tarifo za "otroke" in odrasle dodobra krije stroške malice
"Brez zavarovanja" ... zavarovanje za "otroke" (t.j. šolarje, študente, dijake) plačujemo vsi davkoplačevelaci + zavarovanje preko ŠS
"Brez potnih stroškov" ... ja in?
"Brez pokojninskega" ... ali so zaposleni in vplačujejo v blagajno? Kot veš jim zakonodaja omogoča, da iz svojega neto prihodka sami vplačujejo v pokojninsko.
"Čakajo na plačilo ali ne..." ... kolikor jaz vem večina ŠS zalaga plačila in prevzema riziko, pri nerednih plačnikih pa študenta opozori.

Saj ne, da je pri nas vse rožnato in, da podpiram študentsko delo a take bedarije kot si jih pa ti napisal se pa tudi ne da prezreti!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
To so mafijski posli postkomunisticne drzave.
Izkoriscanje otrok in polnjenje zepov posameznikov....balkanski nacin dela in razmisljanja.
V italiji kjer sem zaposlen je med vsakimi pocitnicami hodil delat sodelavcev sin ,v petih letih studija in pocitniskega dela si je nabral leto dni delavne dobe,in posteno placilo ter zavarovanje.
Pri nas delajo otroci za 3,50 € brez malice ,brez zavarovanja,brez potnih stroskov,brez pokojninskega......potem pa se placilo cakajo ali bo ali ne.....
Sranje balkansko ki ga balkanska drzava ze dolga leta podpira.

Se DELNO strinjam ..... dejansko sem jaz bil zadovoljen s 4 evri/uro, ampak najbolj me je motilo, da kar ni bilo in ni bilo nakazila iz strani delodajalca to me je že nazadnje zelo skrbelo in še danes vidim, da ni plačal servisu
Skoraj vsak dan sem domov hodil vsran ko en pujs , a on flegma in čist.
A najbolj me raspizdi to, ker je bila trgovin poleg pa ni šel iskat svežo pijačo, ampak smo raje pil iz šlanfa vodo, ko pa je bil čas za malico pa sem lahko šel iskat pijačo, čeprav sem si tud nosil s seboj,a mapk je bilo po 3 urah vse sparjeno.

IN ja brat, ko dela preko servisa šef vse plača (dobro plačilo, topla malica, službeno vozilo-kombi...ku* ni mu treba lazit z avtom na kraj dela, sveži napitki, redno plačilo vsak mesec in ni vrag da mu da še kaj čez, če začne delat 7.15 se mu šteje cela ura meni se nebi. Če dela do 18.45 sem mu tudi šteje cela ura...., če se vozijo kam daleč plača prevoz v eno smer v drugo ne medtem, ko meni ni plačal v nobeno smer.

Sicer on živi luksuzno, ampak mene ne moti naj ima kar če samo naj poskrbi, da je vsak mesec plača in sveži NApitki SAMO TO HOČEM in ja TUD OSTALI DELAVCI V SLOVENIJI to hočejo redno plačilo....jebeštrga vsak evro je dobrodošel

Sem pa lepo napisal na začetku, da je to moje ena slaba izkušnja.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Poldo... o čem ti govoriš?

"Otroci delajo za 3,50€" ... odrasli delajo za 2,6€ ali celo manj
"Otroci delajo brez malice" ... razlika med tarifo za "otroke" in odrasle dodobra krije stroške malice
"Brez zavarovanja" ... zavarovanje za "otroke" (t.j. šolarje, študente, dijake) plačujemo vsi davkoplačevelaci + zavarovanje preko ŠS
"Brez potnih stroškov" ... ja in?
"Brez pokojninskega" ... ali so zaposleni in vplačujejo v blagajno? Kot veš jim zakonodaja omogoča, da iz svojega neto prihodka sami vplačujejo v pokojninsko.
"Čakajo na plačilo ali ne..." ... kolikor jaz vem večina ŠS zalaga plačila in prevzema riziko, pri nerednih plačnikih pa študenta opozori.

Saj ne, da je pri nas vse rožnato in, da podpiram študentsko delo a take bedarije kot si jih pa ti napisal se pa tudi ne da prezreti!

TI pa najprej loč BRUTO pa NETO plačilo. Študent ima BRUTO plačilo medtem, ko delavec za redno NETO plačilo, čeprav ti vrjamem da ločiš, ker si v tem poslu.
Preko študenta se vse konča pri 4 evrih pa še to je težko fizično delo...kaj šele, ko iščejo študenta za delat v KC za 3.8 evra, kot medicinska sestra ali nekoga, ki mora imeti strokovno znanje in to za 3.8 evra ali manj. Nverjetno taka dela bi morala biti plačana po 5 evro in več pa nemi reči, da ni odgovornosti, ker ko kaj anrobe narediš te že napizdijo.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ne bluzi mali... tudi študent ima neto plačilo, saj delodajalec poleg študentskega dela plača dodatnih 16,8%, ki se razdeli na različne naslove... Študentska organizacija Slovenije, izgradnja študentskih domov, štipendije, provizija študentskega servisa (4,5%)... Zakaj sem pa povdaril, da lahko sami iz neto prihodka vplačujejo pa razmisli sam.

Kar se pa tarif tiče pa ne vem, od kje si jih potegnil. Tarifa se določa glede na strokovnost... Za delo, kjer se ne misli veliko manj, za delo, kjer se misli veliko pa več. Priznam, da tudi sam tarife nad 8 študentu ne dam, lahko pa na izplačilo dobi še nagrado. Kdo, ki pa ima zelo enostavno delo pa recimo dobi 4, kar se mi ne zdi malo (še posebej, če primerjamo s plačami redno zaposlenih).

Je pa ena stvar dejstvo: ko bo študentsko delo ukinjeno bodo prihodki študentov (iz dela) nižji!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kot, da nebi vedl, koliko plača delodajalec še drugim organizacijam, ampak ali ti kje tukaj vidiš PLAČANA MALICA, PRISPEVKI za PENZIJO, PLAČANA DOPUST, NI REGRESA, NAGRAD ZA USPEŠNOST, prevoz vsak evro je dobrodošel, bolniška (ŠS ma zelo mal nadomestila)., delovna doba, itd....vse to si moraš iz tistih 4 evrov plačevat sam, če pa zagoniš denar pa je tvoja malamarnost in idiotska odločitev. Sem imel sodelovca, ko si je vplačeval za penzijo 50 evrov ja dlih tako preko servisa.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kaj lahko študentu (katerega primarna naloga je, da študira) še stanovanje kupim in pa avto vsaj srednjega ranga? Trust... ne mešaj namena študentskega dela in redne zaposlitve.

Ti recimo si vzorčni primer za razloge zakaj je potrebno študentsko delo kot tako ukiniti. Namesto tega bodo verjetno podjemne pogodbe ipd., kar pomeni, da bo študent namesto 4€ dobil ven toliko kot delavec. Vsi študenti se pritožujejo le dokler so študenti, ko se iščejo redno službo se pa zamislijo, saj ugotovijo, da kar naenktrat ne bodo več služili toliko, kot so bili do tistega trenutka navajeni (razvajeni).