Izbira prostora za varjenje piva - mrzla garaža

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.716
113
Ja verjamem, da je lažje vprašat nekaj, kar je bilo že stokrat napisano. Vseeno priporočam branje.

DLDP je društvo ljubiteljev domačega pivovarstva. Ta hip potekajo webinarji na temo pivovarstva. https://www.facebook.com/groups/503086266869979

 

zoki

Pripravnik
23. sep 2007
264
5
18
Glede izbora prostora in temperatur spet novi odgovori...nekdo piše da bi za vedno zaspal v sobi s fermentorjem, drugi uživa v dišavah s 4 fermentorji :)
Pa saj zato sprašuješ da bi dobil odgovore, ali? En ti je odsvetoval to, jaz pa pravim iz izkušenj da mi ni bilo nič, je pa blo spomladi in sem imel okno precej časa odprto čez dan, tudi ponoči včasih.
Tak kot pri vsaki stvari pa je da se TI moraš na koncu odločit kaj boš naredil.

Tudi glede ostalih stvari ti priporočam, da preberi čim več (ampak ne zgubljaj pol leta samo z branjem, vzami pa si kak teden), pol pa se za nekaj odloči in probaj. Če vidiš da bodo problemi boš v naslednjih rundah korigiral glede na druge prebrane stvari, takrat boš tudi vedel kaj bolj podrobno vprašat. Se boš pa na začetku lovil z marsikatero osnovno stvarjo, tako da čim prej začni, da dobiš tudi motivacijo za naprej.
 

Majkumilu

Pripravnik
14. maj 2018
41
5
8
Dejstvo je, da se največ naučiš po principu ˝learning by doing˝. Prebereš teorijo in potem jo udejaniš. Zelo priporočljivo je, da imaš vsaj osnovno merilno opremo, da lahko meriš specifično gostoto, temperaturo, tudi pH metri niso tako dragi za izmero nekega približka. Vse podatke beleži, primerjaj s teorijo (online kalkulatorji) ter potem korigiraš/prilagajaš pri naslednji kuhi. Če boš pazil na čistočo boš vedno dobil pivo, ki ga boš lahko spil ali pa vsaj poizkusil, da lahko oceniš kakšne negativne priokuse. Ni pa nobena katastrofa, če zliješ kakšen batch stran :) preberi-udejani- poizkusi- ponovi :)
 

Podobne teme