Iščem zdravnika

luka890

Zelenc'
30. apr 2025
2
0
1
Pozdravljeni,

zanima me, če kdo ve za kakšnega zdravnika/ambulatno, ki sprejema nove paciente v okolici Kamnik-Lj-Kranj (lahko tudi drugje)? Objavljam novo temo, ker nisem našel nobene, ki bi o tem govorila, če pa je, lahko javiš!

Hvala za pomoč :D

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.917
4.032
113
Ljubljana
hmpg.net
Sicer ni ziher, vendar naj bi :D bili na voljo
(Uredba o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, in obsegu sredstev za leto 2024 (Uradni list RS, št. 14/24) z namenom povečanja dostopnosti do osebnega splošnega zdravnika in s ciljem zagotovitve timskega dela ob hkratnem povečanju obremenitve zdravnika družinske medicine, izražene v glavarinskih količnikih, v dejavnost družinske medicine s 1. 7. 2024 na novo v tim uvaja tudi dodatne 0,5 diplomirane medicinske sestre, in sicer v tistih ambulantah družinske medicine, ki so na podlagi javnega poziva Ministrstva za zdravje pristopile k tej vključitvi. Te ambulante soglašajo s sprejemom dodatnih zavarovanih oseb v obsegu 182 glavarinskih količnikov na tim kljub doseganju ali preseganju 1348 glavarinskih količnikov.)

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.313
1.267
113
Ferdo, ti si dal link do seznama zdravstvenih domov, kjer imajo organizirane ambulante za neopredeljene. Tam se ne oprexeljuje "na zdravnika", ampak "na ZD".
Glede na lukatovo vprašanje, on išče ambulanto, ker bi se opredelil "na zdravnika". Torej to: https://zdravniki.sledilnik.org/sl/

V glavnem pa: v amb. za neopredeljene te bodo že vzeli, omejen boš na tiste dni, ko pač delajo, pa vedno drug zdravnik. ZA bolniško odpret bo.
V "redno" ambulanto boš pa samo po vezah prišel. Če te kdo priporoči, al pa če poznaš kakega zdravnika.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.707
5.326
113
V zdravstvu običajno več opraviš, če poznaš medicinsko sestro :).
Baje obstaja ena luknja v navodilih ZZZS. Ko zdravnik preneha z delom in prevzame drug zdravnik, mora ta prevzeti tudi njegove paciente. Ti imajo dve leti časa, da se opredelijo. Zdravnik uradno ne bi smel zavračati pacientov, dokler nima dovolj opredeljenih. Vsi se ne bodo prišli takoj opredelit za novega in kvota še ne bo polna. Jaz sem prešprical dva zdravnika, preden sem se spet opredelil v isti ambulanti. Pač dobro desetletje nisem šel k zdravniku in malo sreče, ko sem se spet pojavil v zdravstvenem domu.
Torej, če gledaš, kdo je na novo začel z delom in malo preštudiraš, če te res ne sme zavrniti, ko čaka, da se stari pacienti opredelijo zanj in poskusiš oborožen s pravimi informacijami na oštro. Mogoče gre tako. Na prvo žogo te bodo seveda odslovili.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.313
1.267
113
V zdravstvu običajno več opraviš, če poznaš medicinsko sestro :).
Ja, dokler ambulanta še sprejema uradno. Torej do popolnitve.
Ko je pa enkrat polna, pa sestra ne more več nič.
In v Lj in okolici je vse polno.
Baje obstaja ena luknja v navodilih ZZZS. Ko zdravnik preneha z delom in prevzame drug zdravnik, mora ta prevzeti tudi njegove paciente. Ti imajo dve leti časa, da se opredelijo. Zdravnik uradno ne bi smel zavračati pacientov, dokler nima dovolj opredeljenih.
"Stari" pacienti imajo prednost toliko, da "novi" zdravnik kakšna dva tedna najprej vpisuje "stare" paciente, če pride kak "novi" ga postavi na konec seznama čakajočih.
Ko je enkrat amb polna, se lahko tudi "stari" pod nosom obrišejo, če se niso pravočasno opredelili.

Če pa je ambulanta nova (ne prevzem kakšne stare amb), je pa "prvi priša, prvi mleja".

• Všeč mi je
Reactions: Pepe