Iščem zaposlitev kot varilec

jello

Guru
22. sep 2008
10.633
4.071
113
Točno o tem ti govorim. Vsakemu, ki prileti z zavoda na razgovor na čelu piše "kdaj bodo rezultati a lahko zdaj grem ?"

Zagotavljam ti da se samo od sebe ne bo premaknilo nič. Samo ne potem čez dve leti spet jamrat da ti nihče ni povedal.

Vztrajaš pri sistemu, ki ne deluje. Živ dokaz si ti, ki si vse bolj nezadovoljen in še vedno brez službe. Koliko let pizdakanja čez zavod še rabiš da ti bo to jasno? Koliko razpisov in zavrnjenih, neodgovorjenih prošenj še rabiš, če jih 150 ni bilo dovolj? 300? 1000?

Sposodi si jurja. In se vozi (ali hodi ali kolesari, skratka premikaj se) od vrat do vrat dokler ga ne skuriš. Brez da se enkrat samkrat vprašaš kako ga boš vrnil oziroma kdo ti ga bo vrnil.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.127
889
113
Ma še kakšna generacija pa se bo tudi razmišlajnje spremenilo. Nekateri še vedo živijo v času stare Juge, kjer so "vsi" imeli stanovanja in službe, cedila sta se pa med in mleko. Ja bilo je "boljše", "my ass, bilo je boljše tistim, ki so zabušavali. Bilo je boljše našim staršem, ampak ne zato, ker je res bilo boljše, ampak zato ker so bili mladi.

Komunizem: Nahebeš, če razmišljaš s svojo glavo
Kapitalizem: nahebeš, če ne razmišljaš s svojo glavo.

Zdaj, na nesrečo nekaterih smo v dobi kapitalizma in Mame Jugoslavije več ni. Treba bo spustit kiklo in nekaj naredit na svojo roko.
Posikat delo, odpret sp, d.o.o... Možnosti je več kot kadarkoli.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.198
2.177
113
nima smisla mu razlagat, ker mu enostavno ne bo nikoli potegnilo. predvidevam pa da je predstavnik stare juge, ker vidim da neprestano pricakuje da mu bo zavod zrihtal sluzbo. kdaj bo tebi in podobnim ze enkrat potegnilo da juge ni vec in da ti drzava vec ne rihta sluzbe?
Opazam pa tudi recimo pri zapolsenih, ki so enake miselnosti kot nas gasdopodna, da to jamra brez konca, firma propada, pa se jim na kraj pameti ne pade da bi vsaj odprli stran z oglasi. pocakajo na konec, kaj bo bo. Mladi medtem bezijo ko podgane iz ladje, oni pa lepo lagano, ker mislijo da ce firma crkne, bo jim ze zavod zrihtal novo sluzbo.
Jaz sam sebi pravim recesijski begunec. Namrec 3x sem ze moral spokat iz firme, ker sem na ledvici zacutil da stvari slabo kazejo. In ledvica me se ni pustila na cedilu. V vseh 3 primerih so pol leta, eno leto po mojem odhodu zaceli masovno odpuscat. kdor ni prej spyzdil, je pristal na zavodu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
V vseh 3 primerih so pol leta, eno leto po mojem odhodu zaceli masovno odpuscat. kdor ni prej spyzdil, je pristal na zavodu.

Mogoče si bila pa ti gonilo podjetja... potem pa....
17758-icon_confused.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.198
2.177
113
ko bi le bil
smile-1.gif
gradbeni sektor, nisi rabil bit ravno vedezevalec da si videl v prihodnost. avtocestni kriz je sel h koncu, stanovanja so se gradila na blef (kar se se nikoli ni dobro koncalo), nobenih predvidenih vecjih projektov (recimo zeleznice), malo spremljal tuje medije, kjer se je recesija napovedovala,.... in potem sestejes 1+1 in spakiras.
potem pristanem na eni firmi ki je bila mocno odvisna od italjanskega in francoskega trga. super, posel je cvetel,dokler niso v franciji mocno omejili kreditiranje, v italiji pa je zacelo mocno smrdeti po prezadolzenosti. hvala bogu pravi cas videl kaj bo in hitro spakiral kufre.
zdaj pa sem v cisto drugi panogi, kateri zaenkrat dobro kaze. ce pa zaskripa, sem si pridobil toliko specificnega znanja da z lahkoto spakiram in grem 50km visje proti grazu. Koliko spremljam oglase, me ze zdaj tam caka delovno mesto

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.731
134
63
KSZ... Vsem, ki me vztrajno zmerjate in osirate čestitam... Od tega trenutka naprej sem delomrznež ki bo do konca življenja na socialni podpori. Z zavodom bom sodeloval toliko, da me ne bodo meli pravice vrečt in vzet socialke, iskal pa niti ne bom več nič. Zakaj pa bi moral delat v končni fazi, če lahko prejemam socialko. Čestitke vsem, ki ste s svojim odnosom do mene me spravili v to fazo... Saj pravim, zakaj bi moral kje sploh delat pa gledat tečne frise, če lahko mam socialko...

Zdaj pa zmerjajte, osirajte, kritizirajte, dajte si duška, mene ne gane nič več. Srečen sem doma...
Z vašim odnosom in komentarji ste sproducirali novega delomrzneža... Vsa delovna mesta
prepuščam ljudem z drugim odnosom, če jih
želijo, ker jaz ne bom vzel nobenega nikoli in
nikdar.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.633
4.071
113
priden.gif

Kaj si pričakoval? Nasvet da napiši še 200 prošenj? Da se še bolj ***** čez zavod? Da pošlji v k...c vsakega, ki ti na razgovoru ne ponudi najmanj povrnitve stroškov oziroma rdečega tepiha? Potrditev tega da zavod funkcionira čeprav sam ugotavljaš da ne in so ti tudi drugi to potrdili? Dobil si kup uporabnih nasvetov, ampak ne, iz principa ne bom, hotel sem rdečo liziko ta je pa zelena.
cry12bpy.gif

Rdeča nit tvojih postov je da s(m)o drugi krivi za tvojo nesrečo. Si kot politik - iskanje krivcev za težavo namesto iskanja rešitve problema. Prvi korak je priznanje da imaš problem. Drugi korak pa ugotovitev da ga moraš sam rešit. Ne bo ti ga zavod, ne bo ti ga sociala, še najmanj pa pizdakanje na alterju.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.731
134
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pusti ga, naj se muli
smile-1.gif

Lepo je biti delomrznež. Probajte še sami....
smirk-1.gif

Poslal bom pa še samo toliko prošenj in s tako vsebino, da zavod ne bo mel kaj očitat, delodajalec me pa ne bo vzel...

Vi spodaj v podpisu ste pa svoje naredili, tako da se lahko spokate iz teme po domače...

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
gas, sicer se strinjam z drugimi, da je problem predvsem pri tebi, ampak morda ne povsem po tvoji krivdi. Očitno delaš nekaj narobe, zato ti predlagam en test. Sigurno poznaš kakega lastnika podjetja, direktorja ali podoben visok kaliber. Zmeni se z njim za testni razgovor, torej da igrata on vlogo zaposlovalca, ti pa iskalca zaposlitve. Po končanem testu naj ti pove svoje mnenje o tebi kot kandidatu in zakaj bi te vzel oz. ne bi vzel. Morda bo to dobra izkušnja in se česa naučiš.

Pa srečno!

P.S.
Kdo je ta punca v avatarju?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pa treba je razmišljat tudi izven škatlice. In to na več podočjih. Na geografskemu, na strokovnemu in še kje drugje.
Ljudje se preveč mentalno in drugače zapirajo. Največja klasika v Sloveniji je recimo samoomejevanje geografskega področja. Morda je pa treba iti ven iz regije. Letos morda celo iz države.
Drugo je, da imajo mnogi ljudje neformalna znanja ali pa talente, tudi izven strokovnega področja na katerega se omejujejo s svojim iskanjem službe. Morda je fino pogledat tudi kaj drugega, od tistega, kar se je študiralo ali delalo do sedaj.
Zavod je pa le državna agencija, da šlata papirje iz levega predala v desni predal. Fino za izkoristit kako zavarovanje iz naslova brezposelnosti, ko si po dolgih letih dela in polnjenja državnega proračuna z davki, dobil nogo in greš cuzat nekaj cajta denar od države in podobno. Samo pričakovati, da ti bodo tamkajšnji birokrati našli službo, je rahlo utopično.

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.731
134
63
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Probaj iti osebno do takih delodajlcev kateri te privlačijo pa mal vprašaš kako pa kaj, da bi te pa kdo nagnal z dvorišča
crazy1.gif
pa dvomim.

Sem dans šel za foro nekam pogledat z vlogo, če bi kaj meli... Toliko da me niso ven vrgli. Enkrat naj mi še nekdo reče naj grem kam osebno, samo enkrat !!!
stupid-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Evo, for free:

Poslji mi CV, pa ti pregledam in vrnem v anglescini, "pravilno" oblikovanega in napisanega za resno uporabo. Ce zelis lahko celo intervju po telefonu narediva, da se mogoce lahko malo pripravis na to kar te caka.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.731
134
63
Nein nein nein... Das gibts doch nicht... Diese Maschine ist kaputt !!!

Raje grem vozit, kot pa kako proizvodnjo, v kolikor mi uspe in v kolikor bo kaj takega razpoložljivo... Magari v vojsko...