Obujam temo glede Ikee. Vedno sem bil kar pristaš Ikee ampak zadnji nakup me je kar krepko razočaral. Kupili smo 2 postelji, sicer res poceni, ampak razlog nakupa je bil preprost izgled in ne cena. Govorim o teh 2 posteljah:
-
Vihals (180x200)
-
Släkt (90x200)
Sem bil v skrbeh zaradi nizke cene, ampak kot sem rekel, je bil razlog nakupa preprost videz. In smo kar razočarani nad nakupom.. Zmotilo nas je:
- Nosilci za letvena dna fiksne višine in previsoki (imamo letvena dna visoka 6cm in jih vzmetnica ne skrije, ker je nosilec za letveno dno zamišljen previsoko in verjetno mišljen samo za njihovo tanko letveno dno)...
- Stranice sami karton - sem na Vihals postelji spremenil višino nosilcev (na stranici 2 višini (sicer zato, da lahko daš levo desno), spredaj zadaj 1 višina - sem si zamislil, da bi spremenil višino tudi spredaj zadaj in ko zvrtam luknjo, sami karton). Opazil sem, da v sprednji in zadnji stranici les v stranici samo okoli obstoječih lukenj - ostalo sami karton)..
-Ko je sestavljena, se vse maje.. Ko se obrneš, prav čutiš, da se vse maje.. Kot da bi vzmetnica "plavala"...
-Slakt otroška postelja: ko je sestavljena in če daš letvice 6cm in vzmetnico 25cm, kot odrasla oseba (178cm) moram gor "splezat", ker je končno ležišče previsoko..
-Res najslabši nakup iz ikee..
To pišem zato, ker imamo doma kar nekaj pohištva iz ikee in smo bili do zdaj z vsem zadovoljni.. Ti dve postelji pa sta res FAIL... Sploh ne morem verjet, da Ikea prodaja kaj takšnega..
Torej pozor pri nakupu teh dveh postelj..