Hyundai Terracan

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.123
478
83
45
dolenska
Mal sem uč vrgel na to kočijo. Verjetno bomo nabavili enga 4x4 in terracan se mi ne zdijo pretirano dragi glede na velikost in opreme.S hyundaji imam nekaj izkušenj in po večini same pozitivne. Kako se pri temu obnese pogon in če je kaj drugega lahko problematično.Avto se bo rabil na cesti in ne po "terenu"
Recimo HYUNDAY sam lokacija me skrbi
evil.gif
, sam to bodo že na originalnem servisu povedal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.433
4.341
113
Tole je naslednjik Galoperja in kot tak sloni na Micki Pajerotu. Če ne rabiš za po terenu je po mojem skromnem mnenju BZ tole kupovat.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.303
366
83
Nekoč sem od bosch serviserja slišal, da ima 2.9 crdi velike težave s šobami in črpalkami in da popravilo ni poceni.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem ga imel, ne sicer dolgo casa. Stroj v pravem pomenu besede. Klen terenec, jeklena sasija. Glej, da bo motor novejsi s 160KM, avto obvezno dvigni in poglej koliko je spodaj rjav, na sasiji.
Tepe ga kvecjemu visoka poraba za danasnji cas. Pogona sta dva, stalni 4x4 s sklopko in opcijo reduktorja, ki zaklene srednji diferencial in pa klasicen zadnji s priklopom prednjega, plus reduktor. Tebi bolj v upostev pride stalni 4x4, ni pa to avto za na cesto, ker ga vsak clio poseka. Avto se ziba, bremza pocasa, pospesuje kot kamion, dinamike ni, velikokrat bos za brezveze tovoril sabo 2 toni kar po snegu in klancih ni ravno dobra kombinacija.

Zelo trpezna zadeva, idealen za vleko tezkih prikolic.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.123
478
83
45
dolenska
Uf, tole je blo za prebrat, samo zmotilo me je tisto za po snegu in klancu
frown-1.gif
. Sej prikolico bi tudi vlačil, zato mam sedaj 19-ko, ki pa je revca že gotova.
Bomo videl, nekak bi do Subaruja rad prišel, ampak tisti, ki ga prodaja, ve zakaj ga.
Ali tale Hyunday me pa zelo mika.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.991
5.258
113
Je kolega lovc razlagal....take mrcine od terencev so bl tko tko....zarad teze (in seveda dragih novih gum) tezko kam v snegu in blatu pridejo v kak klanc...

Jih je v Jimmiyu vedno posekal....al pa vitara....panda 4x4

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
tole berem, potem se pa vprašam kaj išče folk z raznimi 2+ tonskimi landcruiserji, puchi ipd. po najbolj odbitih terenih, ko bi lahko prišparali in kupili rabljenega jimnyja
17758-icon_confused.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.123
478
83
45
dolenska
Mogoče zaradi moči motorjev, same "školjke", močneje sestavljeni pogoni,... So tudi manjše verzije, tri vratne recimo.

Kar bomo nabavli od 4x4, bo pozimi vozila babnca in mogoče res ni takle voz zanjo, da ne bom še kakega na vesti imel, ko bi ga porinla v kako dolino
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za babnco, ki ob omembi reduktorja zbeži skozi vrata od strahu, je po moje najboljša izbira Panda 4x4, kjer nimaš ničesar za nastavljat. Ko kolo zdrsne se vklopi 4x4 in spet izklopi, ko ni več potrebe. Še indikatorja ni, da se je vklopil
grin1.gif
No, mogoče ima frišna Panda kaj drugače, ampak dvomim.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
tole berem, potem se pa vprašam kaj išče folk z raznimi 2+ tonskimi landcruiserji, puchi ipd. po najbolj odbitih terenih, ko bi lahko prišparali in kupili rabljenega jimnyja
17758-icon_confused.gif

Ane, zakaj ljudje kupijo citroen C5 na hidravliko, ce lahko za isti denar kupi starega srebrnega golfa.
hysterical-1.gif

Jimnyju cisto nic ne manjka kar manjka velikim kar se tice terena, se v prednosti je veliki v 99%. Velike krave imajo prednost samo, ko je treba slepati veliko tovora in zato, ker imajo vec prostora v kabini. No pa se ena slovenska tudi, vecji terenec imas, vecjega tica menda.

Rainforest challenge by Suzuki jajcki...

https://www.youtube.com/watch?v=Wb9jmEfzv8A

Pa se tole, dva Jimnyja, pet upokojencev okoli sveta. Ne po avtocestah seveda.
cheer.gif

http://suzuki4x4.mojforum.si/suzuki4x4-about719.html

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Aha, vidim da rabiš precej brutalno obdelanega jimnyja, takšnekga ki ti zelo podaljša tiča, da se lahko lotiš poštenega terena.

To ne velja.