Hrvati kupujejo stare izraelsko/ameriške kante

softi

asfalter
30. avg 2007
32.600
314
83
okolica metropole
mislim, da so šli ker doma ni bilo dela za vse..smo se iz kmetijske države počasi razvijali v industrijsko. mnogi so bili lenuhi za kmeta in so šli v nemčijo. tudi sporazum je bil, kot je danes med slovenijo in srbijo ali bosno.

je res?
 
15. avg 2010
8.591
804
113
Nič ni Joža uničil kmetijstvo. Cela Slavonija in Banat sta zaradi njega zaživela. Uničili so vse skupaj njegovi nasledniki ... ki so kar čakali, da bo stari še enkrat postal mlad in nazaj zavladal. :nigladek:

Tepci.

Glede napačnih investicij v industrijo pa isto. Treba je imeti prave ljudi! Kaj pa če jih nimaš? Če so se ti navlekli noter samo gobcači - kar je v politiki najraje?

Ha ? Odgovori na tole!
 

softi

asfalter
30. avg 2007
32.600
314
83
okolica metropole
Ne ni res da so bili lenuh. Res je da so bili pridni in da je joža uničil kmetijstvo in se šel napačne industrije.
uničil kmetijstvo?
na fotrove konce je prvi traktor prišel sredina 60-tih. cesto, vsaj mal trdo so dobil proti 70-tim. večino obdelujejo s konji in voli še danes. tu ni kmetijstva.
v ravnini je naredil zadruge, ki so združevale ha in ha v komade in obdelovale sodobno. s tem ni rabil 50 kmetov s konji amoak 5 traktoristov. 45 jih je šlo v industrijo.
ker so včeraj upravljali konje, so danes znali žago, ne pa cnc.

korakoma se spreminja zgodba.

potem pa tistih 5 kmetov vidi kako je lažje knofe na žagi stiskat kot pa voli sprehajat s plugom in ker ni žage več frej gre v slo ali nemčijo.
danes v fotrovih koncih gobe nabiraš na prikolico, hodiš okoli in okoli, ker stezice niso spucane, srečaš dva starca na 15 minut hoje.

ker so vsi v nemčiji.

v nemčiji so pa namesto turkov. če ne bi jugosi, bi pa turki. tako da bodi zahvalen joži, da je nemčijo rešil pred turki in rkc pred islamom. če grem v tvojo smer z razmišljanjem.
 

patriot

Sloven´c
22. jul 2007
25.030
206
63
180 m.n.v.
torej je res, da so šli delat
da so bili lenuhi, mnogi
da doma ni bilo dela, takega za njih, ker smo bili v prehodu iz kmetijske proti industrijski državi
Dela je bilo tu dovolj. Gor so šli, ker so mislili da se cedita med in mleko. V resnici pa so začenjali na dnu, kot zadnji helferji, spali v skupinskih spalnicah in jedli v (slabih) menzah. In šparali, da so se čez par let pripeljali domov z bleščečo limuzino.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
29.281
757
113
Ksz...

Naj bi bil (neuradno) zadaj konsenz da se ne oboroži hrvatov...da ne bi to (preko kontraoboroževanja srbov preko Rusije) pripeljalo do novega konflikta na balkanu...

https://borutsuklje.com/2019/01/11/predsednika-ki-sta-spregledala-ameriska-opozorila/

Včerajšnji obisk generalnega direktorja izraelskega obrambnega ministrstva v Zagrebu je tako še za odtenek bolj nejasen. Nenavadno je, da orožarji ne želijo prodati rabljenega ali celo starega orožja. Razloga sta lahko samo dva. Ali ocena, da se da od hrvaških kupcev dobiti višjo kupnino ali pa gre za oceno, da držav v regiji, vsaj sedaj, ne gre oboroževati s sofisticiranim orožjem. Bomo videli.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
29.281
757
113
Če sem prav razumel...so bolj ocenili da bi hrvati potem hitro lahko z njihovim nacionalizmom (trenutno v ekspanziji) povzročili konflikt na balkanu...
Etak so v mejnih sporih z vsemi svojimi sosedami.

Me zanima če bo enako storila tudi Rusija s svojo dobavo orožja Srbom...