Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Steve

Guru
13. avg 2007
10.293
2.319
113
Hrčki so letos zelo pametno izpeljali zadevo. Zavedali so se, da so cenovni lok lani našponali do zadnje, skrajne meje. In letos niso dvignili skoraj nič.
Za razliko od italije in črne gore. Ti so bili prepričani da požrešnost nima meja in beležijo konkreten minus letos.

Italija ima recimo na večini plaž podeljeno koncesijo privatnikom. In tako plačaš tudi do 100€ na dan za marelo in 2 ležalnika. Opcija da fookneš brisačo na tla za đabe skoraj da ne obstaja

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.962
1.442
113
Titograd
Lignano, Jesolo in podobne zadeve tam na severu je morje itak na nivoju ribnika pri nas, močvirje, motno, smrdi, tak da ne zamudiš nič če ne greš tja. Rimini ni nič boljši. Mimo teh koncesionarjev morja niti ne vidiš ker je vse zagrajeno že 200m od plaže :D tole, roko na srce, ni in ne more konkurirati hrvaški. Videl, poskusil.

Hrvaška se je meni zdela daleč od praznega, ker pa sem bil lani ob istem času v istem kraju, pa lahko primerjam in je res bilo lani malo bolj polno, po občutku. Cene so dokaj zmerne. V naših turističnih "biserih" so cene konkretno višje.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.465
1.458
113
Sicer sem še vedno malo v dvomih, kako je v celi sezoni lahko več nočitev kot lani, v juliju in avgustu pa manj. Pomladi je bila hrčkolandija še bolj prazna kot pretekla leta.
Saj ni nič več gostov in prometa, kot lani.
Hec je v tem, da je vsako leto več prometa uradno prijavljenega. Torej da se siva ekonomija zmanjšuje.
In je zato videti, da je "več" gostov.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.086
2.006
113
Iskajoč brata
Zame je bilo letos več ljudi....
Maja, 1 teden --> vreme super, ljudi več kot ponavadi (bil je res vreme za 1 maj kot že dolgo ne)
Julija, 2 tedna --> ljudi na plažah približno toliko kot ponavadi, zvečer Malinska polno ljudi, avti v vrsti za parkirišče, ljudje v vrsti za mizo v gostilnah..
Avgusta, 1 teden --> nadpovprečno polno na plažah, tisti vikend 15 do 17.8, toliko polne plaže še nisem videl

Cesta iz Krka... včasih si malo počakal na koncu otoka, sedaj je lahko 2 urna nočna mora, da zapustiš otok

Glede cen: cene so šle malo gor, v primerjavi z lani.... trgovine na splošno dražje kot pri nas, pijača in hrana 10% gor, sladoled, lučke... drago ko žafran, konkurira cenom piva ali dražje.... Mojo finančno mejo so prešli, tako da je pivo bolj poredko v gostilni, pa bolj pogosto iz piksne iz hladilnika.... Ne jambram, se ne sekiram, ravno tako uživam na plaži.
Dobim pa malo zadoščenja, ko hodimo mimo praznih lokalnih barčkov, vendar bodo morali sami izračunati stroške, ceno in dobiček.... tudi lastnik razlagal, da ljudje pridejo na pijačo in gredo... da ni več rund, ki bi padale

Pa še malo slovenske glasbe:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.931
10.420
113
EU
20250821_162213.jpg

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.990
10.289
113
ljubitelj levih? "Levo" sem usmerjen le, ko se pogovarjam o polpretekli zgodovini.
Če bi desnjaki to zgodovino predelali, se sprijaznili s svojo napačno opredelitvijo in dali mir, noben levak ne bi prišel na oblast.

Motijo me, prebogata neracionalna JU, namišljeni socialci, totalna anarhija pri ciganih, migranti ki so prečkali zeleno mejo,
šiptarji ki so dobili svojo državo in zastrupljajo pomalem že celo evropo,
pasje ljubci v oštariji, ki brez, da bi me vprašali ko prisedejo pri sosednji mizi zrejo kosilo iz istega krožnika kot cucek, nutrije,
pavlovnija itd.

in vsi verski blazneži.

Politiki so poglavje zase. Banda brez primere. Moje mnenje je, da smo kot država premali za politiko in potrebujemo tehnično vlado za vsaj dva mandata.

Pa poserjem se na goloba in meseca. Nista moja izbira.
Trenutna izbira na desni pa kaj pametnega iz desnega pola onemogoča že 30 let.

Sej veš, da bo tole od naših forumskih tdadesnih osličkov gladko ignorirano in boš ob prvi priliki spet označen za levaka, komunista in podobne oslarije.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in jonny77